Növények gyökerei

A növények gyökerei tönkre tehetik a csatorna hálózatot

A települések alatt futó csatorna rendszerek nincsenek biztonságban. Sokszor ezekben a bonyolult alagútszerű rendszerekben is kialakulhatnak dugulások, melyek akár nagyobb problémát is okozhatnak a közterületen. A csatorna rendszerek kiépítése általában úgy történik, hogy különféle méretű és hosszúságú betongyűrűket helyeznek el az előre elkészített helyekre, melyet később betemetnek.

Általában egy csatorna nyílás létezik egy-egy nagyobb szakaszhoz, ami arra szolgál, hogy a szakemberek a későbbi karbantartási munkálatok miatt le tudjanak jutni a rendszerekbe. Általában a csatorna rendszer kiépítse után ültetett növényzet az, ami bajt okozhat. A csatorna ugyanúgy el tud dugulni, mint egy háztartási rendszer azzal a különbséggel, hogy sokkal nehezebb és bonyolultabb folyamat kitisztítani. Általában ehhez a tisztítási munkálatokhoz mindig szakembert hívnak az illetékesek, hiszen kifinomult munkagépekre és több éves tapasztalta van szükség a probléma elhárítása érdekében.

Az ilyesfajta dugulások legfőbb oka, hogy a közben kialakult növényzet gyökerei elérik a csatorna hálózatot. Mivel nem egy összefüggő beton elemből készülnek a hálózatok, a hajszál réseken a növények gyökerei bejutnak a rendszerbe. A megfelelő tápanyagnak köszönhetően gyors növekedésnek indulnak, majd akár egy nagyobb dugulást is okozhatnak. Amennyiben szerencsénk van, akkor nincs szükség a hálózat bizonyos részének cseréjére, csupán a takarításra.

Sajnos a komolyabb dugulások esetében a fenti növényzet teljes kiirtása szükséges, hiszen ha nem így cselekszünk, rövid időn belül a gyökerek újra bele kerülnek a rendszerbe. Ha viszont már túl vagyunk a kár okozáson, és tönkrement a betongyűrű, nincs más lehetőség, mint a csere. Ilyenkor teljes egészében el kell takarítani a növényzetet is, hogy újabb hasonló probléma ne alakuljon ki. A szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a problémát megoldják, valamint hogy megelőzzék a következő ilyen esetet. Így érdemes mindig rájuk hallgatni annak érdekében, hogy legközelebb ne okozzon a növényzet ekkora kárt.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés