Lefolyótisztító szerek

Hogyan hatnak pontosan a lefolyótisztítók?

Lefolyótisztítók használata és hatásuk

A boltokban számtalan különféle lefolyótisztító szert vásárolhatunk meg – de hogyan döntsünk közöttük?

Ahhoz, hogy eldönthessük, milyen szerre van szükségünk, mindenek előtt tudnunk kell, hogy milyen típusú dugulással van dolgunk. A szerves anyagok (például haj vagy különféle zsiradékok) feloldására szinte bármelyik kémiai alapú lefolyótisztító alkalmas, ha azonban a dugulást a vezetékben felgyülemlett papírtörlők, WC-papír okozza, a lúgos szerek helyett a savasakat érdemes választanunk.

 

Vix lefolyótisztító granulátummr-muscle lefolyótisztítószertiret-lefolyótisztító szer

Alapvetően a lúgos és a savas lefolyótisztítók is hidrolízis útján oldják fel a vezetékekben található szennyeződéseket. Hatásmechanizmusuk persze némileg különbözik, de az alapelv ugyanaz, ezért is hatékonyak ugyanúgy a szerves anyagokkal szemben.
A lúgos szerek között találhatunk olyanokat, amelyek hipót vagy lúgot tartalmaznak nagy koncentrációban, illetve olyanokat is, amelyek kétkomponensűek – ezeket egyszerre kell az eldugult vezetékbe önteni, ott lépnek egymással kémiai reakcióba. Az ilyen szereket folyékony állapotban, vagy akár granulátum formájában is megvásárolhatjuk.
A savas lefolyótisztítók jellemzően sokkal erősebbek a lúgos alapúaknál – éppen ezért nagyobb egészségügyi kockázatot is jelentenek, így még nagyobb elővigyázatossággal kezelendőek.

A savas szerek nem csak a szerves anyagok feloldására alkalmasak, de a bennük található kénsav erős vízelvonó képességének köszönhetően a különféle papírok (például törlőpapírok, WC-papír, papírzsebkendő) ellen is hatékonyan bevethetőek, mivel ezek cellulózt tartalmaznak.
Mindkét típusú anyag esetén szem előtt kell tartani, hogy a lefolyóban fellépő kémiai reakciók veszélyesek is lehetnek, így a biztonsági óvintézkedéseket komolyan kell venni. A savas szerek különösen veszélyesek lehetnek, mivel alkalmazásuk során robbanásveszélyes hidrogéngáz keletkezhet. Kerülni kell az ilyen anyagok érintkezését minden bőrfelülettel, nem kerülhetnek a szembe és a keletkező gázok belélegzését is el kell kerülnünk. Aligha kell mondani, hogy lenyelni különösen veszélyes ezeket a vegyszereket, ez akár halált is okozhat – ezért is nagyon fontos, hogy a gyermekek elől mindig gondosan elzárva tartsuk őket.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés