Lefolyótisztítás házilag

Lefolyótisztítás házilag is megoldható

Lefolyótisztítás házilagA lefolyótisztítást érdemes elvégezni bizonyos időközönként, így megelőzhetjük a nagyobb problémák kialakulását. A lefolyótisztás házilag is végezhető szakember segítsége nélkül, csupán egyszerű praktikákra és némi figyelemre van szükség.

Mindenekelőtt arra kell figyelmet fordítanunk, hogy lehetőleg minél kevesebb olyan szennyeződés kerüljön a lefolyókba, ami duguláshoz vezethet. Ez nem mindig könnyű feladat, viszont némi odafigyeléssel sokat tehetünk a dugulások megelőzése érdekében.

Nagyszerű segítséget jelent ebben a gyümölcsszűrő, amely képes megszűrni a nagyobb ételdarabkákat, így megelőzve, hogy a lefolyóba jussanak és esetleg megtapadjanak a szennyvízelvezető cső elzsírosodott falán. Emellett arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb hideg zsír jusson a lefolyóba. A forró és mosószeres mosogatóvízben lévő zsír nem okozhat gondot, azonban a kihűlt mosogatóvízben lebegő zsír más sokkal könnyebben megtapad. Ezt érdemes megelőzni.

 

Lefolyótisztítás Budapest
Mosogató lefolyó tisztítás 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Duguláselhárító mester

Előfordulhat, hogy minden jó szándék és odafigyelés ellenére mégis dugulás alakul ki a lefolyóban. A lefolyótisztítás házilag is megszüntethető, csupán ismernünk kell azokat a módszereket, amelyek hatékonyak lehetnek. Egyik módszer hatékonysága sem garantált, de a makacs dugulások kivételével a legtöbb probléma ezekkel is megszüntethető.

A lefolyótisztítás házilag talán a forró víz alkalmazásával a legegyszerűbb. Nincs másra szükségünk, csupán 5-8 liter forrásban lévő vízre. Ezt beleöntjük a lefolyóba és várjuk a hatást. Sajnos a teljes dugulások esetében nem igazán hatékony módszerről van szó, mivel a szennyvízelvető csőben lévő hideg víz lehűti, illetve nem hagyja, hogy kifejtse zsíroldó hatását. Ha makacs dugulással állunk szemben, érdemes lehet a boltokban vásárolható készítményekkel próbálkoznunk.

Lefolyótisztítás házilag sajátkezülegMielőtt bevetnénk a vegyszeres megoldásokat, tegyünk egy próbát a gumipumpával is! Ennél nincs „zöldebb” és olcsóbb megoldás. Csupán egy kis időre van szükség; de nem szabad elfelejteni, hogy a vákuumhatás csak akkor jön létre, ha a elzárjuk a vészlefolyót.

A lefolyóba vezetett slag is hatékony lehet, hiszen a keletkező nyomás jó eséllyel megszünteti a dugulást, azonban ez a módszer használata során a szennyvízelvető cső falán jelentős mennyiségű szennyeződés maradhat, ami idővel a dugulás kiújulásához vezet. Ha biztos és tartós megoldást szeretnénk, hívjunk szakembert!

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés