Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
duguláselhárítás

Hogyan legyünk MacGyver

duguláselhárítás

Duguláselhárítás atomtengeralattjárón, harci helyzetben

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy nyakig szappanosan, szemébe csorgó samponnal vette észre, hogy a lefolyóból visszafelé áramlik a víz.

Jobb esetben csak víz.

Rosszabb esetben nemcsak az.

Ilyenkor persze szitkozódunk, majd gyors fejszámolást végzünk, hogy a havi keretbe belefér-e szakembert hívni, vagy nekünk magunknak kell kitakarítani az eldugult lefolyót. A talpraesettebbek persze sosem esnek pánikba, hiszen ők a Hogyan legyünk MacGyver rajongói klub aranypálmás bajnokai.

 

Azt hiszem azonban, hogy a legextrémebb esetben sem fordult még elő, hogy eszünkbe jutott volna az, hogy vajon egy atomtengeralattjárón vagy repülőgépanyahajón ilyen esetben hova fordulhat az egyszeri közlegény, ha csupán egyszál kincstári pumpa áll rendelkezésére.

Játsszunk el egy kicsit a gondolattal, és helyezzük a szituációt egy fiktív, ám groteszk szimulációba – írja a dugulaselharitomester.hu.
Adott egy tengeralattjáró amit high-tech számítógépes interfész vezérel, tökös a legénység, jóképű a parancsnok.
Jimmy közlegény, épp letette az éjszakás műszakot, és vérhálós szemmel, félkábán áll a fürdőben, tökig szappanosan, amikor elkezd felfelé bugyogni a cucc. Jimmy fiú a szemét törölgetve pumpát ragad, és gyömöszölni kezd – challenge accepted-, ami azért elég jól hallható zajokkal jár.
Bluggy és cupp.
A cucc makacs. Mintha önálló akarattal rendelkezne.
Jimmy elszánt, ám roppant zajos. Közben belefolyik a szemébe a sampon. Jimmy anyázik, és elküldi a sampongyártó minőségellenőrét az Északi-sarkra jegesmedvecsalinak. A hadsereg beszállítójával együtt.
A cucc – mint rendesen –, megállíthatatlannak tűnik, Jimmy egyre elszántabb, a sampon egyre jobban csíp, a pumpa közömbös. Morózusan cuppog tovább.

És mint azt a Vadászat a Vörös Októberre című film óta mind tudjuk, odalent minden sokkal jobban hallatszik.

Már majdnem sikerül legyűrni az áradatot, s bár nem jár érte kitüntetés, Jimmyt majd szétveti a büszkeség, amikor egyszer csak megszólal a távrecsegő: ellenséges tengeralattjárót észlelt a szonár, további utasításig a szolgálaton kívüli állomány azonnal térjen vissza a szálláshelyére, ahol is kéretik csendben maradni.
Jimmy elkeseredetten bámul a lélegzetvételnyi szünetben újult erővel támadó szennyvízszörnyre, aki/ami időközben mintha szürke alapon sötétbarna pöttyös bundát növesztett volna. Rémisztően szörcsög, és mostanra teljesen bizonyossá vált, hogy igenis rendelkezik önálló tudattal.
Különben hogyan volna képes újra, és újra kifogni Jimmy emberfeletti erőfeszítésén?
A közlegénynek dilemmája fogan.
Ha tovább gyömöszöl, azzal az egész hajót veszélyezteti.
Az, hogy segítségért kiabáljon, ki van csukva.
Ha nem gyömöszöl, előfordulhat, hogy az áradat elönti a fedélközt, és a legénység fele fenéken csúszva, koponyaalapi törést kockáztatva sem lesz képes érdemben előrehaladni a menekülési útvonalon.
Jimmy hátán hideg sampon csordogál, lábszárát kétes állagú pöttyök tarkítják, szexepilje romokban, manája vészesen lecsökkent, és sehol a közelben egy valamirevaló varázsló, paladin, vagy legalább egy felettes, aki megmondaná, hogy ilyenkor mi a teendő. A közlegény szélsebesen kutat a hosszútávú memóriájában, de a Duguláselhárítás atomtengeralattjárón címet viselő kézikönyv Harci helyzetben, minimális felszereléssel című alfejezete csak nem bukkan fel benne.

Elgondolkodhatunk azon, hogy mi mit tennénk Jimmy helyében.

Ó, persze más helyébe mindig ügyesnek, okosnak, leleményesnek képzeljük magunkat, pedig, ha jobban belegondolunk, valójában, a saját, hétköznapi, fürdőszobai árvizeinkkel sem mindig tudunk mihez kezdeni.

Persze próbálkozunk mi is, keményen, és elszántan, mint Fiktív Jimmy. Bevetjük a gumipumpát, a hagyományos ecetes-forróvizes, vagy sósavas megoldást, esetleg kipróbáljuk a reklámblokkokból már jól ismert, ám ha szükség van rá, az istenért sem jut eszünkbe márkanevű lefolyótisztítókat. Végül azonban, amikor már magunk is megjártuk könyékig a lefolyót, és amikor már nagyon, de nagyon elegünk van abból, hogy minden átmeneti megoldásunk rendre elbukik a lerakodások elleni harcban, talán eszünkbe jut az, ami valós helyzetben egy igazi tengerésznek ezerszázalék, hogy eszébe jut; szakembert hívunk.

Valakit, akinek ez a munkája, valakit, aki ért is ahhoz, amit csinál. Egy profit, akinek gumipumpánál hathatósabb felszerelés áll a rendelkezésére egy makacs fürdőszobai, konyhai, vagy akár kültéri dugulás elhárítására.
Valakit, akinek talán a Duguláselhárítás atomtengeralattjárón című kézikönyv is ott figyel a polcán.

Valakit, akinek soha, semmilyen körülmények között nem jutna eszébe bébialigátort dobni a vécébe.

Forrás: dugulaselharitomester.hu

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás XIII.kerület wc duguláselhárítás padló lefolyó dugulás mosdó dugulása duguláselhárítás XXI.kerület szennyvízcsatorna Lefolyótisztító szennyvíz bekötése duguláselhárítás III.kerület csatorna csőtörés Lefolyótisztítás házilag mosogatógép csatornatisztítás mosdó duguláselhárítás házilag Árak mosogató dugulás mosogató lefolyó duguláselhárítás II.kerület dugulás Budapest társasház búraszifon lefolyó dugulás megszűntetése Wc dugulás megszüntetése lefolyó dugulás duguláselhárítás VII.kerület lefolyó tisztítása házilag Lefolyótisztító szer lefolyó duguláselhárítás lefolyó dugulás elhárítás mosogató lefolyó tisztítása csatornaszag megszüntetése vízvezeték szerelő kellemetlen szagok eldugult mosogató szifon mosogató dugulás házilag duguláselhárítás XXIII.kerület mosdó lefolyó dugulás megszűntetése Eldugult mosogató duguláselhárítása csatornaszellőztetés Lefolyótisztítás duguláselhárítás házilag duguláselhárítás VI.kerület Duguláselhárítás Budapest wc dugulás eldugult mosdó duguláselhárítása lefolyó duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás Csepel mosdó dugulása ellen Lefolyótisztítás Budapest dugulás wc padlóösszefolyó duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás I.kerület eldugult mosogató duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület mosogató duguláselhárítás csatornakamerázás duguláselhárítás 10. ker vízvezeték duguláselhárítás olcsón szennyvízhálózat wc lefolyó dugulás megszüntetése esővíz nedves törlőkendő lefolyótisztítók Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás XXII.kerület dugulások duguláselhárítás bontás nélkül wc lefolyó dugulás csatorna dugulás duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás V.kerület duguláselhárító duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás XX.kerület dugulás lefolyó dugulás okai Budapest csatornaszag duguláselhárítás ár duguláselhárítás 6.kerület olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás eldugult mosdó duguláselhárítás Budapesten lefolyó tisztítás wc csésze mosdó szennyvíz bekötés dugulás elhárítása lefolyó lejtése olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás IV.kerület wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás árak eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás VIII.kerület mosogató lefolyó dugulás Dugulás elhárítás Eldugult WC csatornatisztítás házilag akciós duguláselhárítás duguláselhárítás XVI.kerület mosogató lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás X.kerület csőtisztító spirál duguláselhárítás 7.kerület tisztító idom dugulás megszüntetése bűzelzáró mosogató duguláselhárítás házilag csatorna tisztítás csőtörés mosdó lefolyó dugulás padlószifon vízvezeték szerelés csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás XI.kerület
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés