dugulás elhárítás tippek dugulások megszüntetése

Tippek a házi dugulás elhárításhoz

dugulás elhárítás tippek dugulások megszüntetése

Dugulás elhárítás tippek

A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható, néhány praktikus ötlet, és eszköz segítségével. Azért fontos kihangsúlyoznunk, hogy a prevenció itt is nagyon fontos szempont, és ha már megvan a baj, amit kézzel nem tudunk orvosolni, mindenképp kérjük szakértő segítségét.

 1. Gumiharang az univerzális segédeszköz

A gumiharang valami olyan univerzális eszköze a dugulás elhárításnak, mint a gumipók a rögzítés világának. A gumiharang, leánykori nevén WC Pumpa szinte minden háztartásban felfedezhető, megtalálható. Használata előtt a lefolyóba érdemes egy pohár, mosószeres meleg vizet önteni. Ezután helyezzük rá a pumpát a lefolyóra, és eresszünk rá annyi vizet, ami a harangot teljesen lefedi. Ezután jöhetnek a megszokott fel-le szívó-nyomó mozdulatok, amiknek hála a dugulás általában pillanatok alatt elhárul, ha a felszínhez közel helyezkedik el a probléma forrása.

2. A vegyszer nem mindig nyerő ötlet

A köztudatban valahogy évek óta kiirthatatlanul terjed az a nézet, hogy a sósav alkalmas minden lefolyó tisztítására, így kellő elővigyázatossággal bárki alkalmazhatja. Mi ezt nem tanácsoljuk! Tapasztalataink szerint a lefolyó rendszerek számára abszolút nem optimálisak az agresszív vegyszerek, így a sósav sem.

3. Drótkefe a kőkorszaki csoda

A WC pumpa után a sorban mindenképp meg kell említenünk a drótkefét, amely nem csak a rozsdás foltok, és festékmaradványok eltüntetésének mestere. A megfelelő típus kiválasztása fontos lépés. Egyrészt a méret, másrészt az alak a mérvadó. Minél jobban hasonlít, mondjuk a WC keféhez, annál jobb.

A drótkefe szálai hajlékonyak, így képesek mélyen behatolni a mosogató lefolyójába, sok esetben elérve így a szifont is. Így a tisztítás is lényegesen mélyebb szinteken valósulhat meg. Kőkorszaki megoldásnak tűnhet, ám hatásos. A kereskedelemben kapható csőtisztítók helyett is kitűnően alkalmazhatóak a drótkefék, melyek akár közepes dugulások elhárítására is alkalmasak. A drótkefe határozott fel-le húzogatásával kitűnően megtisztítható a lefolyó, akár még a vízkő-lerakódás okozta szennyeződésektől is.

Amikor a házi praktikák csődöt mondanak, akkor ideje hívni a Duguláselhárító Mestert: 06 20 9420 586

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés