Eldugult a vécé mit csináljak

Mit csináljunk ha eldugul a vécé?

A vécé eltömődése a dugulások legkellemetlenebbike. Hiszen komoly probléma esetén a vécécsésze tartalma visszafolyhat; így ha bármilyen szokatlan működést tapasztalunk a mellékhelyiségben, azonnal cselekednünk kell. A legegyszerűbb, ha egy duguláselhárítást is vállaló vízvezeték-szerelő szakembert hívunk; de akár magunk is megpróbálkozhatunk a probléma elhárításával. Ne öntsünk a csészébe drága lefolyótisztítókat, amíg nem tudjuk, mi okozta vagy okozhatta a dugulást.

A vécé dugulásának gyakori okai

A leggyakoribb okok közé tartozik a túl nagy mennyiségű vécépapír használata, a vécécsésze elvízkövesedése, illetve az is előfordulhat, hogy véletlenül lehúztuk a vécéillatosítót, a gyerek beledobta a csészébe az egyik apró játékát, ételmaradékokat öntöttünk a vécébe, vagy beleejtettünk valamit, és észre sem vettük. A későbbi hasonló problémák elkerülése végett a vécépapíron kívül ne húzzunk le semmit a vécén: se csikkeket, se női higiéniai termékeket, se a vécépapírgurigát. A dugulás elhárításához húzzunk gumikesztyűt, és először próbálkozzunk egy pumpával: az eszköz gyors e-le mozgatásával képezzünk vákuumot. A szennyeződések ezzel a módszerrel sokszor fellazíthatók, és lehúzásra távoznak. Azonban más tárggyal ne piszkáljuk a dugulást, mert csak lejjebb tolhatjuk azt, illetve az elhárításhoz használt tárgy is a csészébe kerülhet.

Eldugult a vécé mit csináljak
Eldugult vécé duguláselhárítása házilag

Nagyobb szennyeződések esetén szerelni kell

Amennyiben nagyobb tárgyak, például az ételmaradék közé került csontok, gyermekjáték vagy a vécéillatosító jutott a lefolyóba, valószínűleg nem ússzuk meg szerelés nélkül. Minimális hozzáértés hiányában ezt bízzuk szerelőre, ellenkező esetben csak tetézzük a problémát. Ha mégis megpróbálkozunk vele, a csésze kiemelésével – ha nincs a padlóhoz ragasztva, csupán csavarozva – szedjük ki a dugulást okozó szennyeződéseket a csésze kifolyórészéből. Amennyiben nincs kedvünk efféle tevékenységhez, hívjunk vízszerelőt. Az általunk végzett vécé duguláselhárításának ára 8.500-13.500  forint körül mozog, a probléma súlyosságától függően.

Lefolyótisztítás házilag

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés