Mindent az eldugult illemhelyekről, toalett dugulás elhárítása

Mindent az eldugult illemhelyekről

Mindent az eldugult illemhelyekről, toalett dugulás elhárítása

Mindent az eldugult WC-kről

Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC tisztítása. A ráfordított megfelelő odafigyelés ellenére is lehetnek illemhelybeli problémáink, bekövetkezhet a rettegett dugulás. A WC pumpa jó szolgálatot tehet szorult helyzetünkben, s a kisebb elzáródások esetén hatékony megoldást kínál, ám vannak szituációk, amikor a pumpa nyújtotta vákuum kevésnek bizonyul, és a dugulás nem hárul el. A dugulás elhárító mester riasztása indokolt ilyen esetekben. Lényeges a szakember teljes körű tájékoztatása, még akkor is, hogyha a problémát esetleg mi okoztuk azzal, hogy az illemhelybe olyan oda nem illő anyagok kerültek, amik aztán az eltömődést okozták.

A toalettbe ugyanis oda nem illő higiéniai termékeket, zsíros ételmaradékot, étolajat, összeállt ételmaradékot, és egyéb háztartási hulladékot tilos lehúzni! A baj bekövetkeztét jól jelzi, hogyha a WC lehúzásakor a víz nem lefelé, hanem felfelé igyekszik. Ez az a pont, ahol szakember segítségére van szükség, aki el tudja hárítani a kellemetlen problémát.

Vannak ingatlanok, ahol a dugulás gyakoribb jelenség, ez a WC felszereltségének köszönhető. Vagy víztakarékos tartállyal, vagy tartály nélküli nyomógombos, golyós öblítő szeleppel van ellátva. Természetes, hogy a takarékosság a mai világban elsődleges szempont, ám ezt nem az illemhely tervezésénél kell, mint prioritást a szem előtt tartani. Az ok egyszerű. A kevés öblítővíznek hála ugyanis a WC tartalma épp-hogy eltűnik, ám arra már abszolút nem elegendő a vízhozam, hogy átöblítse a csatorna vezetéket. Ez annyit jelent, hogy idővel lassan elkezdődik a lerakódás, a víz visszatorlódás, és végül a rendszer eldugul.

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy mennyire lényeges, hogy a WC-be oda nem illő idegen tárgy ne kerüljön. A toalett papíron kívül a többi papírzsebkendő, törlőkendő, és tisztasági betét alkalmatlanok arra, hogy a WC-n lehúzzuk őket, hiszen anyaguk nem bomlik szét a csatornahálózatban, ráadásul nagyobb tömegüknél fogva könnyedén lerakódhatnak. Meglepő adat, de egy nem rég készített statisztika szerint a dugulások listáján a képzeletbeli dobogó második helyét foglalja el az illemhellyel kapcsolatos nehézség. Pedig a lefolyó ritkán dugul el önmagától, többnyire valamilyen figyelmetlenség okozza a bajt.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586
Mobilról kattintással azonnal hívható!

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés