Eldugult a mosogató, mit csináljak?

Megnehezíti a konyhai munkát, a főzést és a mosogatást, ha a mosogatómedencébe engedett víz nehezen vagy egyáltalán nem folyik le. Ráadásul, ha az ételmaradékokkal és más szennyeződésekkel teli víz a felszínen marad, egy idő után kellemetlen szag kezdhet terjengeni a lakásban, sőt, a szennyeződésekben kórokozók is megtelepedhetnek. A mosogató eldugulását általában a lefolyóban, a szifonban vagy a cső egy távolabbi szakaszán összegyűlt szennyeződések – ételmaradékok, mosogatószer-maradványok, a mosogatószivacsról leszakadt kis darabok vagy vízkő – okozza. 

Eldugult a mosogató mit csináljakElőzze meg a dugulást

Annak érdekében, hogy mindezek ne jussanak be a csőbe, használjon szűrőt, és annak tartalmát rendszeresen dobja ki a kukába. Nagyon piszkos tányérokat ne helyezzen a mosogatóba: az ételmaradékot mindig kaparja le, és ürítse a szemetesbe. A mosogatás után a szennyszűrő kosáron fennakadt szennyeződésekre ne folyasson vizet, hogy azok eltűnjenek; húzzon gumikesztyűt, és távolítsa el őket, majd dobja ki. Ha a szennyeződés már távolabbra is eljutott, és a műanyag vagy krómozott szifonba került, azt le kell szerelni és kitisztítani.

Ezt a tevékenységet csak fokozott odafigyeléssel, óvatosan és megfelelő szerszámokkal végezze, nehogy az egyes alkatrészek megrepedjenek. Ha attól fél, hogy a szétszerelés során megsértheti a csöveket, inkább hívjon vízszerelőt.

A mosogató szifon eltávolítása

A szifonokat a szorítógyűrű gyengéd letekerésével távolíthatjuk el – azonban azokat sose feszegessük; ha beragadtak, bízzuk a dolgot szakemberre. Ha sikerült leválasztani a szifont, tisztítsuk ki: szedjük ki belőle az ételmaradékokat és más szennyeződéseket, majd – például ecettel – távolítsuk el a vízkövet. Ha azt tapasztaljuk, hogy a szifon elöregedett vagy megrepedt, ne szereljük vissza, hanem vigyük el egy szaküzletbe, és kérjünk egy ugyanolyat. Ha a fenti munkafolyamatokhoz nincs kedvünk vagy időnk, hívjunk ki egy duguláselhárító szakembert, és adjuk át neki a feladatot.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Eldugult mosogató duguláselhárítás!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

mosdó lefolyó dugulás eldugult mosdó duguláselhárítása csőtörés lefolyó dugulás okai duguláselhárítás XV.kerület padlószifon wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás IX.kerület Eldugult WC lefolyó lejtése lefolyó dugulás csatornatisztítás házilag csatornaszellőztetés duguláselhárítás fix áron Lefolyótisztító lefolyó dugulás elhárítás nedves törlőkendő Eldugult mosogató duguláselhárítása eldugult mosdó Duguláselhárítás Budapest lefolyó duguláselhárítás akciós duguláselhárítás társasház duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás XVIII.kerület csatorna dugulás duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás V.kerület szennyvíz bekötés duguláselhárítás wc lefolyó dugulás megszüntetése szennyvízcsatorna wc duguláselhárítás csatorna tisztítás csatornakamerázás padló lefolyó dugulás Lefolyótisztítás duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás ár lefolyótisztítók eldugult padlóösszefolyó vízvezeték Dugulás elhárítás duguláselhárítás 10. ker Budapest mosogató dugulás mosogató dugulás házilag vízvezeték szerelő csatorna dugulás elhárítás eldugult mosogató szifon duguláselhárítás XI.kerület csatorna csőtörés Árak dugulások dugulás wc lefolyó dugulás Lefolyótisztító szer duguláselhárítás 7.kerület csatornatisztítás lefolyó tisztítása házilag tisztító idom duguláselhárítás II.kerület esővíz vízvezeték szerelés mosogató lefolyó lefolyó dugulás megszűntetése lefolyó lefolyó tisztítás mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás VIII.kerület mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás árak mosogatógép lefolyótisztítás otthon szennyvízhálózat mosdó duguláselhárítás házilag Wc dugulás megszüntetése olcsó duguláselhárítás wc csésze Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás XII.kerület mosdó padlóösszefolyó Lefolyótisztítás házilag Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás VI.kerület csatornaszag megszüntetése búraszifon duguláselhárítás 6.kerület csőtisztító spirál bűzelzáró duguláselhárítás Budapesten dugulás megszüntetése mosdó dugulása ellen duguláselhárítás Csepel duguláselhárító mosogató lefolyó tisztítása mosogató dugulás wc olcsó csatornatisztítás dugulás Budapest csatornaszag dugulás elhárítása duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás VII.kerület dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás XXII.kerület mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás házilag mosdó dugulása wc dugulás szennyvíz bekötése eldugult mosogató duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás azonnal kellemetlen szagok
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés