Eldugult a mosogató, mit csináljak?

Megnehezíti a konyhai munkát, a főzést és a mosogatást, ha a mosogatómedencébe engedett víz nehezen vagy egyáltalán nem folyik le. Ráadásul, ha az ételmaradékokkal és más szennyeződésekkel teli víz a felszínen marad, egy idő után kellemetlen szag kezdhet terjengeni a lakásban, sőt, a szennyeződésekben kórokozók is megtelepedhetnek. A mosogató eldugulását általában a lefolyóban, a szifonban vagy a cső egy távolabbi szakaszán összegyűlt szennyeződések – ételmaradékok, mosogatószer-maradványok, a mosogatószivacsról leszakadt kis darabok vagy vízkő – okozza. 

Eldugult a mosogató mit csináljakElőzze meg a dugulást

Annak érdekében, hogy mindezek ne jussanak be a csőbe, használjon szűrőt, és annak tartalmát rendszeresen dobja ki a kukába. Nagyon piszkos tányérokat ne helyezzen a mosogatóba: az ételmaradékot mindig kaparja le, és ürítse a szemetesbe. A mosogatás után a szennyszűrő kosáron fennakadt szennyeződésekre ne folyasson vizet, hogy azok eltűnjenek; húzzon gumikesztyűt, és távolítsa el őket, majd dobja ki. Ha a szennyeződés már távolabbra is eljutott, és a műanyag vagy krómozott szifonba került, azt le kell szerelni és kitisztítani.

Ezt a tevékenységet csak fokozott odafigyeléssel, óvatosan és megfelelő szerszámokkal végezze, nehogy az egyes alkatrészek megrepedjenek. Ha attól fél, hogy a szétszerelés során megsértheti a csöveket, inkább hívjon vízszerelőt.

A mosogató szifon eltávolítása

A szifonokat a szorítógyűrű gyengéd letekerésével távolíthatjuk el – azonban azokat sose feszegessük; ha beragadtak, bízzuk a dolgot szakemberre. Ha sikerült leválasztani a szifont, tisztítsuk ki: szedjük ki belőle az ételmaradékokat és más szennyeződéseket, majd – például ecettel – távolítsuk el a vízkövet. Ha azt tapasztaljuk, hogy a szifon elöregedett vagy megrepedt, ne szereljük vissza, hanem vigyük el egy szaküzletbe, és kérjünk egy ugyanolyat. Ha a fenti munkafolyamatokhoz nincs kedvünk vagy időnk, hívjunk ki egy duguláselhárító szakembert, és adjuk át neki a feladatot.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Eldugult mosogató duguláselhárítás!
Non-Stop készenléti szolgálat

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés