Eldugult a mosdó mit csináljak?

Mit csináljunk ha eldugult a mosdó?

Kényelmetlenné teszi a reggeli készülődést vagy az esti mosakodást, ha a mosdókagylóban nem folyik le rendesen a víz; ha csak nagyon lassan, vagy egyáltalán nem távozik. A mosdó dugulásának elhárítását célszerű minél hamarabb elkezdeni, hogy a dugulás ne okozhasson kárt a csövekben, illetve ne kezdjenek el kellemetlen szagok terjedni a fürdőszobában vagy akár az egész lakásban.

 

Mosdó duguláselhárítása

A mosdó dugulásának gyakori okai

A dugulást általában a mosdó lefolyójába vagy szifonjába került valamilyen szennyeződés, például hajszálak, bőrdarabok, vízkő, tisztító- vagy tisztálkodószer-maradványok, szappan- vagy fogkrémmaradékok okozhatják. A legjobb megoldás a megelőzés: tegyen egy fém vagy műanyag szűrőt a lefolyóra, és azt rendszeresen ürítse. Illetve, ha a mosdókagyló felett mos hajat, vág körmöt vagy borotválkozik, mindig ügyeljen rá, hogy a haj- és szőrszálak és körömdarabkák ne folyhassanak le. Ne használjon az indokoltnál több vegyszert sem; ezzel nemcsak a dugulást előzheti meg, de környezetét is kíméli. A már fennálló problémát különböző házi praktikákkal vagy egy duguláselhárítással is foglalkozó vízvezeték-szerelő szakember segítségével háríthatja el. Válassza az utóbbi megoldást, ha gyors megoldásra van szüksége, nem szívesen turkálna a szennyeződések között, a probléma gyakran megjelenik, vagy már régóta fennáll, illetve, ha a dugulást csak a mosdó szétszerelésével lehetne megoldani.

Eldugult a mosdó? Segítünk!

Duguláselhárítás: 06-20-942-0586Duguláselhárító Mester: +36-20-9-420-586

 

Eldugult mosdóEldugult mosdó

Szódabikarbóna és ecet

Eldugult a mosdó mit csináljak? Amennyiben a dugulás még nem olyan komoly, tehát például a víz lefolyik, csak lassabban, próbálkozzon meg néhány egyszerű otthoni megoldással. Folyasson pár percig forró vizet a lefolyóba, vagy forraljon vizet a konyhában, és öntse egy lábasból a mosdóba. Ha ez nem segít, szórjon szódabikarbónát vagy sütőport a lefolyóba, majd öntsön rá ecetet, citromsavat vagy citromlevet, amíg pezsegni nem kezd. Hagyja hatni néhány órán át a keveréket, majd folyasson forró, aztán pedig hideg vizet a csapból. Ha ez sem szünteti meg a dugulást, lehet, hogy a szifonban gyűlt össze a szennyeződés, de az is előfordulhat, hogy a cső egy későbbi szakaszában, akár a közös csatornában keletkezett az elzáródás. Ekkor már mindenképp szakember segítségére van szükség, hiszen csak ő rendelkezik olyan eszközökkel – csőgörénnyel, nagynyomású mosóval, csatornakamerával –, amelyek a távolabb található dugulást is fel tudják térképezni, illetve elhárítani.

 

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés