Eldugult a mosdó mit csináljak?

Mit csináljunk ha eldugult a mosdó?

Kényelmetlenné teszi a reggeli készülődést vagy az esti mosakodást, ha a mosdókagylóban nem folyik le rendesen a víz; ha csak nagyon lassan, vagy egyáltalán nem távozik. A mosdó dugulásának elhárítását célszerű minél hamarabb elkezdeni, hogy a dugulás ne okozhasson kárt a csövekben, illetve ne kezdjenek el kellemetlen szagok terjedni a fürdőszobában vagy akár az egész lakásban.

 

Mosdó duguláselhárítása

A mosdó dugulásának gyakori okai

A dugulást általában a mosdó lefolyójába vagy szifonjába került valamilyen szennyeződés, például hajszálak, bőrdarabok, vízkő, tisztító- vagy tisztálkodószer-maradványok, szappan- vagy fogkrémmaradékok okozhatják. A legjobb megoldás a megelőzés: tegyen egy fém vagy műanyag szűrőt a lefolyóra, és azt rendszeresen ürítse. Illetve, ha a mosdókagyló felett mos hajat, vág körmöt vagy borotválkozik, mindig ügyeljen rá, hogy a haj- és szőrszálak és körömdarabkák ne folyhassanak le. Ne használjon az indokoltnál több vegyszert sem; ezzel nemcsak a dugulást előzheti meg, de környezetét is kíméli. A már fennálló problémát különböző házi praktikákkal vagy egy duguláselhárítással is foglalkozó vízvezeték-szerelő szakember segítségével háríthatja el. Válassza az utóbbi megoldást, ha gyors megoldásra van szüksége, nem szívesen turkálna a szennyeződések között, a probléma gyakran megjelenik, vagy már régóta fennáll, illetve, ha a dugulást csak a mosdó szétszerelésével lehetne megoldani.

Eldugult a mosdó? Segítünk!

Duguláselhárítás: 06-20-942-0586Duguláselhárító Mester: +36-20-9-420-586

 

Eldugult mosdóEldugult mosdó

Szódabikarbóna és ecet

Eldugult a mosdó mit csináljak? Amennyiben a dugulás még nem olyan komoly, tehát például a víz lefolyik, csak lassabban, próbálkozzon meg néhány egyszerű otthoni megoldással. Folyasson pár percig forró vizet a lefolyóba, vagy forraljon vizet a konyhában, és öntse egy lábasból a mosdóba. Ha ez nem segít, szórjon szódabikarbónát vagy sütőport a lefolyóba, majd öntsön rá ecetet, citromsavat vagy citromlevet, amíg pezsegni nem kezd. Hagyja hatni néhány órán át a keveréket, majd folyasson forró, aztán pedig hideg vizet a csapból. Ha ez sem szünteti meg a dugulást, lehet, hogy a szifonban gyűlt össze a szennyeződés, de az is előfordulhat, hogy a cső egy későbbi szakaszában, akár a közös csatornában keletkezett az elzáródás. Ekkor már mindenképp szakember segítségére van szükség, hiszen csak ő rendelkezik olyan eszközökkel – csőgörénnyel, nagynyomású mosóval, csatornakamerával –, amelyek a távolabb található dugulást is fel tudják térképezni, illetve elhárítani.

 

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

mosogató dugulás vízvezeték szerelő duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás VII.kerület Lefolyótisztítás Budapest mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás Csepel duguláselhárító duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás árak lefolyó duguláselhárítás olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás XX.kerület wc duguláselhárítás szennyvízhálózat duguláselhárítás ár duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás XI.kerület padlóösszefolyó duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás olcsón olcsó duguláselhárítás mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás VI.kerület nedves törlőkendő vízvezeték csatorna tisztítás duguláselhárítás XII.kerület padlószifon akciós duguláselhárítás duguláselhárítás 6.kerület lefolyótisztítás otthon wc lefolyó dugulás megszüntetése Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás 7.kerület dugulás megszüntetése Árak duguláselhárítás VIII.kerület Lefolyótisztító szennyvíz bekötés kellemetlen szagok duguláselhárítás házilag Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás azonnal Lefolyótisztítás házilag szennyvízcsatorna csatornaszellőztetés lefolyó tisztítása házilag lefolyó dugulás megszűntetése Lefolyótisztítás esővíz dugulás wc lefolyó dugulás elhárítás Dugulás elhárítás duguláselhárítás V.kerület eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás XXI.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása csatorna csőtörés mosdó dugulása dugulás elhárítása vízvezeték szerelés csatornatisztítás Wc dugulás megszüntetése lefolyótisztítók lefolyó dugulás bűzelzáró duguláselhárítás búraszifon dugulás eldugult mosogató Budapest wc lefolyó dugulás mosogató mosogató lefolyó wc duguláselhárítás házilag mosdó lefolyó csatornakamerázás duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás XIV.kerület mosogató dugulás házilag duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XXII.kerület mosogatógép lefolyó tisztítás duguláselhárítás XVIII.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása szennyvíz bekötése eldugult mosogató szifon mosogató lefolyó tisztítása mosdó duguláselhárítás házilag mosdó dugulása ellen csatornaszag társasház csatorna dugulás elhárítás dugulás elhárítás Budapest csőtisztító spirál Eldugult WC csőtörés dugulás Budapest padló lefolyó dugulás duguláselhárítás X.kerület mosdó lefolyó dugulás megszűntetése csatornatisztítás házilag duguláselhárítás XVII.kerület mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás Budapesten dugulások csatorna dugulás csatornaszag megszüntetése Lefolyótisztító szer tisztító idom wc dugulás wc csésze eldugult mosdó lefolyó lejtése mosogató lefolyó dugulás lefolyó dugulás okai
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés