mosogató lefolyó tisztítása

Mosogató lefolyó tisztítása

mosogató lefolyó tisztítása

Mosogató lefolyó és szifon tisztítása

Szinte minden háztartásban a mosogató az a fekete bárány, mellyel időközönként problémáink adódnak. A dugulás kellemetlenül érintheti mindennapi tevékenykedésünket, így érdemes megpróbálkoznunk házilag elhárítani a bajt. Minden a mosogatótálca lefolyócsonkjával kezdődik. Ellenőrizzük, hogy átjárható-e a leeresztő cső. Ezt egy hosszú pálca segítségével könnyedén megtehetjük. Hogyha itt negatív a végkifejlet, akkor haladjunk tovább a dugulás elhárítás rögös felfedező ösvényén.

 Az összes rendelkezésre, átlátásra álló csövet meg kell „pálcáznunk”, ahhoz, hogy lássuk nincs-e esetleges részleges dugulás. A szifont is vegyük górcső alá. Amennyiben továbbra sem találjuk a dugulás okozóját valószínűleg szerelnünk kell.

A szifon kitisztítása az esetek nagy százalékában megoldja a problémát, azaz: dugulás elhárítva. Az alapos szifontakarítást követően a hozzá tartozó gégecső kiegyengetése sem elhanyagolandó feladat: a lelógását érdemes csökkenteni, a girbe-gurba részeket kiegyenesíteni, adott esetben felkötéssel megoldva a problémát. Az összeszerelésnél ildomos nagy hangsúlyt fektetnünk a tömítések szemmel tartására.

Amennyiben szerelés ide, tisztítás oda még mindig nem hárult el a dugulás, úgy érdemes vegyszerekhez fordulnunk, bízva a kémiai anyagok erejében. Az első próbálkozásunk a hűtőhöz vezessen – ugyanis a kóla jó szolgálatot tehet nekünk. Az üdítőben lévő foszforsav gondoskodik arról, hogy a dugulás elháruljon – csak öntsünk bele egy üveggel a mosogatóba, és dugaszoljuk be… Az eredmény magáért beszél.

Aki a hagyományosabb anyagok híve nyugodtan előkotorhatja a kamrából a trisót, az ecetet, a szódabikarbónát, a sütőport, ugyanis ezek forró vízzel vegyítve, s akár egymással is keverve hatásos mixet alkotnak. Amennyiben a vegyszerek mellett voksolunk mindig ügyeljünk saját biztonságunkra, és viseljünk gumikesztyűt! A türelem itt is erényünké válhat: 1-2 óra hatóidő kell a szereknek. Miután ez az idő letelt érdemes megpumpálni az elzáródott lefolyóvezetéket.
Természetesen a bolti lefolyótisztítók is jó szolgálatot tehetnek nekünk, amennyiben a házi anyagok nem váltak be.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586
Mobilról kattintással azonnal hívható!

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés