csatornaszag ellen

Megoldások csatornaszag ellen

csatornaszag ellen

Mit tehetünk csatornaszag ellen

A csatornaszag megjelenése minden esetben roppant kellemetlen, hiszen meg kell keresnünk a probléma okát annak érdekében, hogy meg tudjuk szüntetni a bűz forrását. Hiába mossuk le hetedszer is a WC ülőkét, a kagylót és a csempéket. Ha a szag forrása máshonnan jön, a takarítás nem jelent megoldást.

Mindenekelőtt fel kell fedeznünk a bűz forrását, ami bizonyos esetekben nem egyszerű. Ha sikerül megállapítani, honnan ered a bűz, a probléma megszüntetése már nem jelenthet gondot.

 Tudható, hogy a bűz bizonyos esetekben dugulásra utal. Ilyenkor a dugulás miatt a szennyvíz képtelen távozni és egyre nagyobb koncentrációban jelenik meg a szennyvízlefolyókban. Ez relatív szerencsés eset, mert a dugulás megszüntetését követően a szagtól is megszabadulunk, csupán ki kell szellőztetni. De sajnos nincs minden esetben ekkora „szerencsénk”. A csatornaszag ellen a különböző tömítések és cső és szifon zások védenek bennünket; ha ezek tönkremennek vagy elmozdulnak, az esetben a szag szabadon áramolhat a lakásba. Alapvetően ez a legszerencsétlenebb helyzet, mert a probléma elhárítása még egy tapasztalt vízszerelőnek vagy duguláselhárító mesternek is fejtörést okoz.

Alapvetően a csatornaszag ellen a különböző szifonok védenek bennünket. Ezek hajlatában állóvíz keletkezik, amely bűzzáró közegként funkcionál. Rendkívül egyszerű és hatékony megoldás a csatornaszag ellen. Azonban előfordulhat, hogy a ritkán használt lefolyókból szépen lassan kiszárad a víz. Ilyenkor a csatornaszag utat talál magának és elárasztja a lakást. Ez aligha fordulhat elő lakott háztartásban, legalábbis a mosogató, a mosdó, a kád vagy a WC lefolyói esetében semmiképpen, viszont a padlóösszefolyó kiszáradása már okozhat ilyen problémát. Mielőtt a csatornaszag miatt pánikba esnénk, ellenőrizzük a padlólefolyó állapotát, hátha csak meg kell tölteni tiszta vízzel.

Egyes esetekben a ritkán használt szifonokban lévő víz szerves anyag tartalma egyszerűen bomlásnak indul és jellegzetes csatornaszagot kezd árasztani. Ilyen esetekben sincs más dolgunk, mint tiszta vizet engedni a lefolyóba. Amennyiben arra gyanakodunk, hogy a szifon belső fala jelentős mértékben tartalmaz különböző zsíros lerakódásokat, az esetben használjunk csatornatisztító folyadékot vagy valamilyen házi praktikát. Ilyen módon védekezhetünk a szifonban álló víz újbóli büdösödésétől.

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés