Lefolyótisztítás házilag szifon szétszerelése

Lefolyótisztítás házilag

Lefolyótisztítás házilag szifon szétszerelése

Hatékony lefolyótisztítás házilag


Akik olyan szerencsések, hogy újépítésű házban vagy lakásban élnek, talán ritkábban találkoznak az eltömődött lefolyók okozta kellemetlenségekkel, hiszen a csövek még jó állapotban vannak. Sajnos azonban a régebbi építésű házak egyik legnagyobb hátránya, a lefolyók folyamatos eldugulása pont a régi csövek rossz állapotából fakad. Az persze ténykérdés, hogy a figyelmetlenség és hanyagság következtében még a legújabb lefolyócsövek is eldugulhatnak. Elég, ha egy nagyobb ételdarab akad meg a lefolyóban, vagy esetleg felhalmozódik a sampon vagy szappan, tetézve az egészet némi hajcsomóval,
és már kész is a makacs dugulás. Ha még nem dugult el teljesen a lefolyó, de már nagyon lassan folyik le a víz, érdemes a házi lefolyótisztítással próbálkozni, ám ha már teljes dugulásról van szó, be kell vetnünk a boltban kapható vegyszereket.

 Hívjon minket bizalommal

Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Lassan folyik le a víz?

Bórax, só, szódabikarbóna és lúgkő!

Az enyhébb dugulások esetében sikerrel alkalmazhatjuk a különböző házi lefolyótisztító praktikákat. A bórax például rendkívül hatékony lehet, ha a víz már csak lassan csordogál le a lefolyón. Fogjunk egy tölcsért, majd dugjuk bele a lefolyóba! Öntsünk a tölcsérbe körülbelül 2 pohár bóraxot, majd szintén 2 pohár forró vizet! 15 perc hatóidő után öblítsük át még egyszer lefolyót meleg vízzel, és már készen is vagyunk! Jó hír, hogy bórax hiányában közönséges sóval is próbálkozhatunk, de ebben az esetben nem forró vizet, hanem meleg ecetet öntsünk utána a lefolyóba!

Ha az előző kombináció nem lenne szimpatikus, itt a következő: szerezzünk be lúgkövet, azaz marónátront! Ez a praktika is csak akkor használ, ha a lefolyócső még nem dugult el teljesen, de már érezhetően alakul a folyamat. A lúgkövet sóval kombinálva kell alkalmazni. Mind a sóból, mint a lúgkőből körülbelül 150 grammot kell szórnunk a lefolyóba, majd átöblítenünk meleg vízzel.

Nagyjából negyed óra után öblítsük át még egyszer a lefolyót, hogy minden feloldott szennyeződés lemosódjon a csövek belső faláról! Ha a dugulást vagy eltömődést valószínűleg zsíros lerakódások okozzák, akkor érdemes bevetni a szódabikarbónát. Keverjünk össze fél pohár szódabikarbónát fél pohár sóval, majd szórjuk az egészet a lefolyóba! Rögtön utána öntsünk bele egy nagy pohár forró vizet, és el is készültünk!

Amennyiben a lefolyótisztítás házilag nem vezet eredményre, Hívja Nyári Zoltán duguláselhárítót 06 20 9 420 58 

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés