Lefolyó megelőző tisztítása

A lefolyó tisztítás vegyszeres megoldással

A lefolyó tisztítás igen bonyolult művelet is lehet, főleg azokban az esetekben, amikor szétszedésre is sor kerül. Éppen ezért javasolják a szakemberek, hogy minden dugulás esetében végezzünk házilag egy megelőző vegyszeres tisztítást, hátha ez a módszer megelőzheti a dugulásos problémát. Mivel igen nagy mennyiségű zsír és ételmaradék kerülhet bele mondjuk egy lefolyó csöveibe, így a dugulás elhárító vegyszerek általában erős zsír oldó hatásúak.

A lefolyó tisztító vegyszerek széles választékával találkozhatunk manapság az üzletekben, vannak olcsóbb és drágább megoldások egyaránt. Általában a tapasztalat az, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb hatásfokú megoldás, így érdemes a közép kategóriát választani. A magyar gyártók által forgalmazott lefolyó tisztítók igen jó minőségűek, valamint áruk sem, túl rémisztő. Minden terméken megtalálható a használati utasítás, azonban mi a következőt javasoljuk: Engedjük bele a lefolyóba a vegyszert. Amennyiben erre lehetőségünk nyílik, ezt a folyamatot este végezzük el, ezek után egy éjszakát hagyjuk hatni a szert a csövekben. Reggel forraljunk egy nagy adag vizet, majd forrás közben vegyük le a tűzről és öntsük bele közvetlenül a lefolyó rendszerbe. Sok tévhittel ellentétben a forró víz nem rongálja a csöveket. Ez a vegyszeres módszer igen jó hatásfokkal működik, arról nem is beszélve, hogy nagy előnye, hogy viszonylag alacsony áron megúszhatjuk, valamint saját kezűleg el is végezhetjük. Amennyiben ez az eljárás teljes egészében megszünteti a dugulást, figyeljünk oda a jövőben arra, hogy megfelelő mennyiségű időt és energiát fordítsunk a megelőzésre. Amit általában ugyanígy érdemes elvégezni, hiszen így esélye sem lesz a dugulásnak a kialakulásra. Ezen felül érdemes lehet a mosogató lefolyójába elhelyezni egy speciális szűrőt, ami csak pár száz forint, hiszen így megakadályozhatjuk azt is, hogy a lefolyóba különféle ételmaradékok bele kerüljenek. Ezen apró praktikáknak köszönhetően pedig biztosan lehetünk abban, hogy a minden napjaink is egyszerűbben telnek majd.

Mosogató lefolyó megelőző tisztítása házi praktikák alkalmazásával

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés