Lefolyóvezeték lejtése csatorna cső beállítása

Egy sokunk által nem ismert dugulási ok: a lefolyóvezeték lejtése

Lefolyóvezeték lejtése csatorna cső beállítása

Lefolyóvezeték lejtése

A lefolyó hibái sokfélék lehetnek, de a legelterjedtebb például a szellőzővezetékek vagy a légbeszívó-szelepek hiánya, illetve az egyik legsúlyosabb, a lefolyóvezeték lefektetése közben elkövetett helytelen lejtésbeállítás. A lefolyócső hibái külön-külön, de akár egyszerre jelentkezve is vezethetnek komoly duguláshoz. Természetesen a különböző duguláselhárítási praktikák megoldást jelenthetnek a problémák kiküszöbölésére, azonban rendszeres dugulások esetén érdemes a lefolyóvezeték cseréjével orvosolni a szerelési hiányosságokat. Amennyiben otthonunkban több alkalommal is keletkezett dugulás ugyanabban a lefolyóvezetékben, úgy sajnos elképzelhető, hogy a lefolyóvezeték lejtésével van probléma.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Miért fontos a lefolyó lejtése?

Ha egy lefolyó túlságosan lejt, a benne áramló víz nem képes eltávolítani az útjában álló szennyeződéseket. Ez azért van, mert a víz gyorsan áramlik a lefolyócsőben, így a szilárd állagú anyagokat nem képes az áramlásával megegyező gyorsasággal szállítani. Szélsőséges szerelési malőrök esetén még fordított lejtés is előfordulhat, melyet a szakemberek csak „kontrás szerelésnek” neveznek. Ha egy vezetékszakasz helytelenül van lefektetve, még az is megtörténhet, hogy teljes mértékben megszűnik a szennyvíz-áramlás, melynek következtében megkezdődik az ülepedési folyamat. Ha az ülepedési folyamatot nem akadályozzuk meg, idővel előfordulhat, hogy a lefolyóvezeték teljesen elzáródik, amely nagyon komoly lefolyódugulást eredményez. Sajnos ilyen mértékű dugulások esetén a házi duguláselhárítási praktikák rendre kudarcba fulladnak, hiszen ilyen mennyiségű szennyeződést szinte semmilyen „csodaszer” sem képes feloldani, nem beszélve arról, hogy a pumpával is szinte az örökkévalóságig próbálkozhatnánk, jóformán semmi eredménnyel.

Mi tehát a megoldás extrém dugulás esetén?

Ha magunk is beláttuk, hogy a lefolyó nem megfelelő lejtése következtében történő dugulást szinte lehetetlen házi módszerekkel megszüntetni, rájövünk, hogy egy lehetőségünk maradt csupán: profi duguláselhárító szakemberhez fordulni. Vannak olyan esetek, melyeket csak profi szakember képes orvosolni, hiába rendelkezünk agyafúrt praktikák tárházával.

Ha otthonában, munkahelyén a lefolyóvezeték lejtése nem megfelelő és gyakori a lefolyó dugulás hívja szakembereinket:

Nyári Zoltán duguláselhárító 06 20 9 420 586 Nyári Tibor duguláselhárító 06 20 398 7569

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés