Nedves törlőkendő okozta dugulás

Dugulást okoznak-e a nedves törlőkendők?

Nedves törlőkendő okozta dugulás

Manapság az eldobható- és WC-n lehúzható törlőkendők használata egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen rendkívül higiénikusak, valamint kényelmesen és praktikusan használhatóak. A lelkiismeretünk is tiszta, hiszen ma már mindenhonnan az hallható, hogy ezek a nedves törlőkendők a környezetre nézve egyáltalán nem ártalmasak, hiszen hamar lebomlanak és így természetesen dugulást sem okozhatnak. Csatorna karbantartó cégek felmérései alapján azonban kiderült, hogy ezek az ártalmatlannak tűnő törlőkendők óriási károkat és dugulásokat képesek okozni a lakossági csatornarendszerben. Figyeljünk tehát oda rá, hogy nedves törlőkendőt soha ne dobjunk a WC-be, mert komoly gondokat okozhat!

 Hívjon minket bizalommal

Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 Miért okoz dugulást a nedves törlőkendő?

Az természetesen tény, hogy ezek a nedves törlőkendők úgy lettek kifejlesztve, hogy a WC képes legyen elnyelni őket, de ettől függetlenül a baj még könnyen megtörténhet. Laboratóriumi kutatások fényt derítettek rá, hogy az ilyen és ehhez hasonló kendők nagy része még 3 hónap után sem bomlik le a csatornában, hiszen a nedves törlőkendő nem ázik szét, mint a WC papír. Ez körülbelül olyan, mintha egy rongyot húznánk le a WC-n, amit nyilván nem tennénk meg, hiszen tudjuk róla, hogy komoly dugulást okoz. Akkor a nedves törlőkendővel vajon miért teszünk ellenkezőleg? Azért, mert a csomagolásán nincsen egyértelműen feltüntetve, hogy dugulást okozhat vagy, hogy tilos lehúzni a WC-n. Ennek eredményeképpen a csatorna karbantartó cégek felmérései megdöbbentő eredményekkel szolgáltak: a törlőkendők nagyon könnyen elakadnak a vezetékek bizonyos szakaszaiban, majd szép fokozatosan felgyűlnek, melyeket csak rendkívül körülményes és költséges procedúra árán lehet eltávolíttatni. A felmérésekből kiderült az is, hogy a dugulásokat körülbelül 15%-ban nedves törlőkendők okozzák.

Mi tehát a teendő?

Mindenképpen javasolt a nedves törlőkendők használatának redukálása és helyette a WC-papírhoz való visszatérés. Ugyan valóban sokkal praktikusabb és kényelmesebb megoldást nyújtanak a különböző nedves kendők, de ha nem rendeltetésszerűen használjuk őket, akkor komoly problémákat okozhatnak. Ha mégsem tudunk lemondani a nedves törlőkendő használatáról, abban az esetben soha ne a WC-be, hanem inkább a szemetesbe dobjuk, megkímélve így a környezetet és pénztárcánkat is az újabb duguláselhárítás költségeitől.

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés