Csatornaszag megszüntetése bűz ellen

Csatornaszag megszüntetése

Csatornaszag megszüntetése bűz ellen

A kellemetlen csatornaszag megszüntetése

A kellemetlen szagok jelentősen csökkentik a komfortérzetünket – különösképpen, ha saját otthonunkban vagyunk kénytelenek szembesülni ezzel a problémával. Többféle bűzt tapasztalhatunk a lakásban: büdös lehet például a hűtő a romlott ételek miatt, az eldugult lefolyó is okozhat kellemetlen illatokat, illetve a csatornaszag is bosszantó. Ha a lakásunkban csatornaszag terjeng, első teendőnk a csatorna kiszellőztetése: ehhez érdemes egy levegőbeszívó szelepet beépíttetni a rendszerbe. A csatornaszag megszüntetésére alkalmas módszer kiválasztásánál többféle szempontot is figyelembe kell venni, hiszen más-más megoldásra van szükség, ha például földszintes vagy emeletes házról van szó; illetve a csatornaszag okozója sem elhanyagolható.                                    

 A csatornaszag okai

A csatornaszag leggyakoribb oka az eldugult vagy elzsírosodott csatornacső. Ebben az esetben a probléma elhárítása egyszerű, hiszen mindössze ki kell tisztítani a csatornát: ezt akár maga is elvégezheti, de hívhat hozzá vízszerelő szakembert is. Az ok felderítéséhez ellenőrizni kell, hogy a bűzelzárók rendeltetésszerűen működnek-e, és jól vannak-e összeszerelve. Ha ez nem vezet eredményre, a csövek belsejét kamerás csővizsgálattal lehet ellenőrizni. A csatornaszagot okozhatja például a csövek rossz illesztése, illetve mechanikai hiba is: eben az esetben a csatornaszag megszüntetése sajnos csak bontással lehetséges. Csatornaszag oka lehet a szakértelem nélkül bekötött wc csésze illetve csatorna hálózatra csatlakoztatott vizes szerelvények szifonok helytelen szerelése.

A téglák a lakás legtávolabbi pontjára is elvezethetik a csatornaszagot

A csatornaszag okának feltárásakor nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy a szagot néha nem a hiba közelében, hanem akár egy másik helyiségben érezzük a legerősebben. Ez azért lehetséges, mert a lyukacsos szerkezetű téglák akár a lakás legtávolabbi pontjára is elvezethetik a csatornaszagot. Sőt, a bűz akár a parketta vagy a járólap alól is áradhat. Szerencsére azonban egy profi vízszerelő szakember az esetek 99 százalékában meg tudja határozni a csatornaszag forrását, és sikeresen meg is tudja szüntetni azt.

Csatornaszag okozta problémák feltárása megszüntetése Budapest Nyári Tibor 06 20 398 7569

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés