Mosdó csőszifon

Búraszifon cseréje

Mosdó csőszifon

Cső és búraszifon cseréje és javítása

A mosogató, a mosdó vagy a kád szifonjában összegyűlhet az elhasznált vízben található szennyeződés. A mosogatóba került ételmaradék, vízkő és mosogatószer-maradványok, a mosdóba és a kádba került haj- és szőrszálak, bőr- és körömdarabok, illetve szappanmaradványok egy része fennakad a szennyszűrő kosarán, de a többi továbbhalad a szifonba, és összegyűlik az alján. Ezek a szennyeződések a későbbiekben dugulást okozhatnak, ezért a műanyag vagy a krómozott dizájn szifonokat időről időre ki kell takarítani. A szereléssel azonban vigyázzunk, mert bár a csőszifon, a búraszifon, illetve a többi típus is szétszerelhető, de a munkálatok során megsérthetjük azokat, sőt, akár a csövekben is kárt okozhatunk. Ha nem bízunk saját tudásukban, inkább kérjük vízszerelő segítségét. Bizza ránk a csöpögő megfolyósodott konyhai és fürdőszobai szifonok javítását, mosdó és mosogató búraszifon cseréjét, felszerelését, tönkrement tömítés pótlását.

Vigyázzunk ne sértsük meg a szifonok tömítését és csatlakozóit

Egy csavarkulccsal csavarjuk ki a szifon fordított U-alakú csövét. Nézzük meg, hogy a belsejében lévő gumi tömítés nem sérült-e meg, vagy nem látunk-e rajta más meghibásodást. Ha igen, cseréljük ki. Ha pedig a tömítésért felelős gumialátét sérült meg, ahelyett vegyünk egy újat. A szifon összeszerelésekor, a műanyag zárócsavar visszahelyezése előtt tekerjük körbe a menetet teflonszalaggal.

A műanyag szifonok szorítógyűrűit semmiképp se feszegessük, mert könnyebben megrepedhetnek – ha viszonylag gyengéd ráhatásra nem engednek, inkább hívjuk ki a vízvezeték-szerelőt. Ha a búraszifon csatlakozása helyén vízköves a felület, a szifon valószínűleg szivárog. Ebben az esetben javasolt a szifon tőmítéseinek cseréje. Ha szeretnénk kicserélni a búraszifont vagy a csőszifont, két méretre lesz szükségünk az új vásárlásához: a mosogató- vagy mosdómedence kifolyójának a faltól való távolságára, illetve a szennyvízhálózat csatlakozó csőcsonkjának átmérőjére, ami általában 32-50 mm. Használhatunk toldó és szűkítő elemeket is. A búraszifon csövét esetenként rövidebbre megfelelő hosszuságúra kell vágni.

Fürdőszobai mosdó dizájn szifon bekötéseA műanyag és króm dizájn szifonok előnyei

Ha szekrénybe szerelt mosdónk van, a műanyag szifon is megfelelő – és olcsóbb – megoldás, ha viszont a mosdó szabadon áll, a krómozott dizájn szifon sokkal esztétikusabb.

A műanyag szifon vagy a krómozott dizájn szifon cseréje alkalmával a menetes részeket, valamint a tömítőgyűrűket kenjük be szilikon zsírral, majd végül szereljük fel az új szifonokat.

 

 

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés