Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:

Vajon mi áll a dugulás hátterében és hogyan szüntethető meg a probléma?

Életében legalább egyszer, talán már mindenkivel előfordult, hogy lakása valamelyik lefolyója a legkellemetlenebb pillanatban dugult el. Ilyenkor persze bosszankodunk, holott a dugulás a mi hibánkból is bekövetkezhet. A fürdőszobában például a tusfürdő, szappan, sampon, illetve az összegyűlt hajszálak miatt, a WC-ben és piszoárban a nem oda való papírdarabok, törlőkendők beledobása miatt, a konyhában pedig az ételmaradékok, zsír, illetve mosogatószer lerakódásai miatt alakulhat ki komoly dugulás.

További okok, melyek duguláshoz vezethetnek

Ha a lefolyócső lejtési viszonyai nincsenek megfelelően kialakítva, akkor a szennyvízzel távozó anyagok, például ételmaradékok, szappan, vegyszerek és különböző szilárd anyagok könnyedén elakadnak a lefolyórendszerben és rendkívül makacs dugulás jöhet létre.

Ebben az esetben sajnos a különböző duguláselhárítási módszerek csak ideiglenesen hatékonyak, ugyanis hosszútávon csak a hibás csőszakasz kicserélésével orvosolható a probléma. Gondot okozhat még a rosszul illesztett csőrendszer is. Ebben az esetben a vízzel lefolyó szennyeződések megtapadhatnak a lefolyóban elhelyezett kötéseken, ami rövid időn belül komoly duguláshoz vezethet. A nem megfelelő keresztmetszetű csövek is problémát jelenthetnek. Ha az általunk alkalmazott vízszerelő szakember nem tartotta szem előtt a csövek keresztmetszetére vonatkozó szabványokat, akkor bizony számolhatunk a rendszeres dugulás következményeivel.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop dugulás elhárítás Budapest

Otthoni megoldások dugulás esetén

Ha meg akarjuk előzni a rendszeres dugulást, javasolt havonta egyszer forrásban lévő vizet önteni a lefolyórendszerbe, mert a forró víz fellazítja a vezetékben lévő letapadt szennyeződéseket és alaposan átmossa az egész csövet. Tilos azonban ezt a módszert alkalmazni a WC vagy a piszoár dugulása esetén, ugyanis azok, anyagukból kifolyólag, könnyedén szétrepedhetnek a magas hőmérséklet hatására. A vizelde duguláselhárítását végezzük inkább szódabikarbónával.

A szódabikarbóna az egyik leghatásosabb és legnépszerűbb otthoni duguláselhárításra használt anyag, hiszen olcsó és rendkívül könnyen beszerezhető. WC vagy piszoár dugulása esetén csak szórjunk bele 4-5 evőkanálnyit, hagyjuk állni egy éjszakát, majd másnap reggel öblítsük át meleg (de még csak véletlenül sem forró) vízzel!

A szódabikarbóna után, a második legismertebb otthoni praktika az ecet. Valójában ketten együtt a leghatásosabbak, ezért forró víz sem szükséges a használatukhoz, tehát a WC vagy piszoár duguláselhárítására is kiválóan alkalmazhatóak. Szórjunk a lefolyóba 2-3 evőkanál szódabikarbónát, majd öntsünk rá egy kevés ecetet. Ha már elkezdett habzani, öntsünk rá meleg vizet és hagyjuk állni 2 órát. Az idő letelte után még egyszer öblítsük át a rendszert meleg vízzel, és készen is vagyunk!

Nyári Zoltán Budapesti duguláselhárító 06 20 9 420 586

Címkék

csőtörés wc dugulás duguláselhárítás árak dugulások csatorna csőtörés Lefolyótisztítás Budapest Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás XXI.kerület csatornaszellőztetés Dugulás elhárítás mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás Budapesten kellemetlen szagok lefolyó dugulás elhárítás csatorna tisztítás duguláselhárítás VI.kerület mosdó duguláselhárítás házilag mosdó dugulása duguláselhárítás fix áron szennyvíz bekötés dugulás elhárítása csatornatisztítás duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás bontás nélkül csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás XIV.kerület wc lefolyó dugulás padlószifon duguláselhárítás azonnal olcsó duguláselhárítás akciós duguláselhárítás Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás házilag mosogató dugulás házilag csatorna dugulás duguláselhárító esővíz duguláselhárítás XVII.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása mosogató lefolyó duguláselhárítás Árak duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás III.kerület csatornaszag megszüntetése wc csésze duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás 6.kerület szennyvízcsatorna búraszifon duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás XIX.kerület lefolyó tisztítása házilag Eldugult mosogató duguláselhárítása eldugult padlóösszefolyó vízvezeték szerelés duguláselhárítás 10. ker csatornatisztítás házilag Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás XX.kerület lefolyó wc duguláselhárítás Lefolyótisztító szer lefolyó dugulás okai Lefolyótisztítás duguláselhárítás XVIII.kerület szennyvíz bekötése duguláselhárítás XXII.kerület nedves törlőkendő duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás XI.kerület lefolyó dugulás megszűntetése mosdó lefolyó dugulás megszűntetése mosogatógép csatornaszag dugulás wc mosogató duguláselhárítás Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás IV.kerület szennyvízhálózat Lefolyótisztító mosogató lefolyó dugulás Budapest vízvezeték szerelő duguláselhárítás ár eldugult mosogató tisztító idom duguláselhárítás XVI.kerület bűzelzáró csatornakamerázás lefolyótisztítók dugulás megszüntetése lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás I.kerület vízvezeték duguláselhárítás XII.kerület mosogató lefolyó mosogató lefolyó tisztítása mosogató dugulás eldugult mosogató szifon duguláselhárítás 7.kerület társasház mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás falbontás nélkül Eldugult WC dugulás mosdó csőtisztító spirál eldugult mosdó mosdó dugulása ellen dugulás Budapest lefolyó lejtése lefolyó tisztítás padló lefolyó dugulás duguláselhárítás XV.kerület wc lefolyó dugulás megszüntetése padlóösszefolyó wc duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás olcsó csatornatisztítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés