Mosdó dugulás elhárítás házilag

Mosdó duguláselhárítás házilag

Mosdó dugulás elhárítás házilag

Az eldugult mosdó duguláselhárítása házilag

A mosdó lefolyócsövének dugulása nem csak szakember segítségével szüntethető meg. Sok esetben a mindannyiunk által jól ismert házi praktikák is enyhíthetnek a problémán, sőt, akár még teljesen meg is szüntethetik azt. Ezek a technikák jelentősen olcsóbbak a boltokban megvásárolható erős, mérgező duguláselhárító vegyszereknél, ráadásul a környezetet sem szennyezzük a használatukkal. A következőkben felsorolt, minden háztartásban fellelhető anyagok bizonyítottan hatásosak, legyen szó akár enyhébb, akár komolyabb mosdó-dugulásról.

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Az eldugult mosdó lefolyó szétszerelése házilag

A mosdó lefolyó eldugulása igen kellemetlen következményekkel járhat, és sajnos sokan még annak ellenére sem találnak megbízható, hatékony módszert, hogy a boltok polcain duguláselhárító vegyszerek sokasága található. A dugulás leggyakrabban talán a konyhai mosogatókagyló lefolyóját érintheti, de tulajdonképpen bárhol máshol is kialakulhat, ahol a lerakódott szennyeződések, illetve vízben nem oldódó nagyobb tárgyak elzárják a víz útját. Ha megtörtént a baj és a lefolyó súlyosan eldugult, akkor sajnos már nincs lehetőség megelőzésre, pedig a probléma leghatásosabb „megoldása” az volna, ha rendszeresen karbantartanánk a lefolyócsöveket. Nem érdemes azonban elkeserednünk, hiszen rengeteg praktikát alkalmazhatunk házilag az eldugult mosdó lefolyó tisztítására.

Szükséges-e szerelőt hívnunk?

Komolyabb dugulás esetén, amikor már minden házi praktikát bevetettünk, de mindhiába, érdemes szerelőt hívnunk. A szerelő kihívása természetesen a legkényelmesebb és legbiztosabb módszer, ám anyagilag nem mindenki engedheti meg magának. Egy jól képzett szakember akár több ezer forintot is elkérhet egy rövid, számára egyszerű munkáért, amit, ugyan hosszabb idő alatt, de mi is el tudunk végezni. Kiemelendő azonban, hogy ha 100%-ig biztosak szeretnénk lenni a munka hatékonyságában, akkor érdemes inkább szerelőt hívni.

Mosdó duguláselhárítása házilag, mosdó szifon tisztítás

Hogyan szereljük szét a mosdó szifont?

Először is próbáljuk meg felmérni a dugulás súlyosságát! A kevésbé komoly dugulásokat ugyanis nyugodt szívvel megpróbálhatjuk saját magunk elhárítani, ha érzünk hozzá elég affinitást magunkban. A lefolyó szétszerelése előtt persze meg lehet próbálkozni a bolti, illetve otthoni lefolyótisztító szerekkel, azonban ha ezek közül egyik sem válik be, akkor a következő a teendőnk: helyezzünk a mosdó alatti szifon alá egy lavórt, majd óvatosan csavarjuk szét a szifont egy fogó segítségével! Ilyenkor érdemes belekalkulálnunk, hogy akár annyi víz is távozhat a szifonból, hogy a lavórt ki kell cserélnünk alatta. Ha szerencsénk van, akkor a vízzel együtt távozik a dugulást okozó szennyeződés is, ami nem éppen kellemes folyamat, hiszen a szifonba még ujjal is bele kell nyúlnunk, hogy ki tudjuk kaparni a megtapadt szennyeződéseket. A sikeres duguláselhárítás után, a tömítésekre nagyon odafigyelve szereljük vissza a lefolyót!

Konyhasó

Mint tudjuk, a közönséges konyhasó legfőbb alkotóeleme a nátrium-klorid, ez az oka annak, hogy akár önmagában is rendkívül hatásos lehet a kisebb dugulások kiküszöbölésében. Hintsünk félpohárnyi konyhasót a lefolyócsőbe, majd várjunk körülbelül egy órát! Az egy óra letelte után öntsünk egy liter forró, majd hirtelen utána egy liter hideg vizet a lefolyóba, és készen is vagyunk!

Szódabikarbóna és ecet

A szódabikarbóna az egyik leghatékonyabb otthoni szer a komolyabb dugulások elhárítására. Keverjünk el 10 evőkanálnyit kb. 2 liter vízben, majd forraljuk fel a keveréket! A tűzről levéve azonnal öntsük a lefolyóba, mert csak így tudja feloldani a benne lévő makacs lerakódásokat, szennyeződéseket! Ha meg szeretnénk akadályozni az újabb dugulások kialakulását, érdemes havonta legalább egyszer megismételni ezt a műveletet. A szódabikarbóna – ecet kombináció talán még hatásosabb, mint a szódabikarbóna önmagában, ráadásul még forró víz sem szükséges a folyamathoz, hiszen az roncsolhatja a lefolyócsövet. Szórjunk 2-3 evőkanál szódabikarbónát a lefolyócsőbe, majd öntsünk rá szintén 2-3 evőkanálnyi ecetet! Mikor már habzik, öntsünk rá egy kis meleg (nem forró) vizet, majd hagyjuk állni 2-3 órát! Ezután öblítsük át még egyszer a lefolyót meleg vízzel, és kész is a mosdó duguláselhárítása!

Trisó

A trisó duguláselhárítás mellett a csövek állandó karbantartására is használható, amennyiben havonta egyszer alkalmazzuk. Mivel a lefolyók eldugulását okozhatja a vízkő lerakódása is, ami olyannyira beszűkítheti a lefolyó csövét, hogy gyakorlatilag teljesen eltorlaszolja a víz útját. Ilyen esetekben hatékony a trisó, amely vízkőoldó hatással is rendelkezik. Öntsünk kb. 30 dkg-ot az eldugult mosdó lefolyóba, majd hagyjuk egy éjszakát állni! Ez idő alatt a trisó feloldja a szennyeződéseket, illetve a vízkőlerakódást, így másnap már csak egy alapos forró vizes öblítésre van szükség.

Hívja Nyári Zoltánt ha a mosdó duguláselhárítás házilag már nem megoldható 06 20 9 420 586

 

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés