Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:

Mi okozza a lefolyó glugyogását?

Miért glugyog a lefolyó mitől bugyborékol a csatornacső?

Ha furcsa, bugyborékoló hangot hallunk, amikor lefolyik a víz a kádban, a mosdóban vagy a mosogatóban, a rendszerben valószínűleg lerakódások keletkeztek. Erről gyakran kellemetlen szag is árulkodik. Ha szeretnénk megelőzni a komolyabb problémákat, például a dugulást, azonnal cselekednünk kell, és gondoskodni a vízvezeték falán található szennyeződés eltávolításáról. Ha szennyeződés rakódott le a csőrendszerben, a vezeték beszűkül, így a víz nehezen tud áthaladni rajta; a bugyborékolást az eltávozó levegő okozza. A lerakódás általában a csőbe kerülő vízkő, szappanmaradékok, mosogató- és tisztítószer-maradványok, haj- és szőrszálak, illetve bőr- és körömdarabkák miatt alakul ki, de akár zsíros szennyeződések és apró idegen tárgyak is kerülhetnek a lefolyóba.

Előzze meg a dugulást!

A bugyborékolás megállítása és a dugulás megelőzése végett ki kell tisztítanunk a lefolyót: ezt saját magunk is elvégezhetjük különböző házi praktikákkal, de szakemberre is bízhatjuk a dolgot. Használhatunk boltban kapható vegyszereket, de olcsóbb megoldásokhoz is folyamodhatunk. Számtalan, minden háztartásban megtalálható anyag alkalmas erre, például az ecet, a citromlé, a citromsav, a szódabikarbóna, a sütőpor vagy a trisó; ezekkel ráadásul a környezetünket is kímélhetjük.

Házi praktikák és szakszerű megoldások

Szórjunk szódabikarbónát vagy sütőport – amelynek szintén a szódabikarbóna a fő alkotóeleme – a lefolyóba, öntsünk rá ecetet vagy citromsavat, míg az pezsegni nem kezd, és hagyjuk hatni pár órán keresztül – vagy akár egész éjszakára is így maradhat. Reggel folyassunk rá bőven először forró, majd hideg vizet, és ellenőrizzük, hogy bugyborékol-e még a lefolyó. Ha nem sikerült házi praktikákkal orvosolni a problémát, hívjunk ki egy duguláselhárítással is foglalkozó vízszerelőt. A szakemberek általában mechanikus megoldásokat, például csőgörényt vagy nagynyomású tisztítást alkalmaznak a dugulás megszüntetéséhez. A módszerek előnye, hogy segítségükkel a lerakódások akár egy órán belül eltávolíthatók.

Címkék

Budapest duguláselhárítás I.kerület szennyvízcsatorna wc lefolyó dugulás megszüntetése búraszifon tisztító idom duguláselhárítás XXI.kerület Lefolyótisztító szer csatornatisztítás lefolyó lejtése szennyvíz bekötés Dugulás elhárítás duguláselhárítás fix áron akciós duguláselhárítás duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás duguláselhárítás XIV.kerület Lefolyótisztítás házilag padlóösszefolyó duguláselhárítás II.kerület csatornatisztítás házilag szennyvízhálózat duguláselhárítás Csepel eldugult mosdó duguláselhárítása dugulások duguláselhárítás XVII.kerület eldugult mosogató szifon társasház duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás X.kerület csatornakamerázás wc duguláselhárítás házilag mosdó Eldugult mosogató duguláselhárítása wc duguláselhárítás lefolyó dugulás okai duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárító duguláselhárítás lefolyó tisztítás dugulás megszüntetése padlószifon mosogató lefolyó lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás VII.kerület mosogató szennyvíz bekötése duguláselhárítás XI.kerület Lefolyótisztító duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás olcsón mosdó dugulása ellen duguláselhárítás azonnal olcsó duguláselhárítás dugulás bűzelzáró duguláselhárítás ár mosogató dugulás házilag mosogató dugulás csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás VIII.kerület mosogató duguláselhárítás lefolyótisztítók csatorna csőtörés duguláselhárítás falbontás nélkül vízvezeték szerelő csatornaszellőztetés duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás III.kerület padló lefolyó dugulás Lefolyótisztítás vízvezeték szerelés duguláselhárítás VI.kerület mosogatógép duguláselhárítás XXIII.kerület eldugult padlóösszefolyó olcsó csatornatisztítás dugulás Budapest duguláselhárítás XIII.kerület csatorna dugulás mosdó duguláselhárítás házilag mosdó lefolyó dugulás csatornaszag kellemetlen szagok csőtisztító spirál lefolyó tisztítása házilag csatorna tisztítás duguláselhárítás 10. ker Eldugult WC duguláselhárítása lefolyótisztítás otthon wc lefolyó dugulás wc dugulás eldugult mosdó lefolyó duguláselhárítás Wc dugulás megszüntetése wc csésze dugulás wc mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás 7.kerület vízvezeték nedves törlőkendő lefolyó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XVIII.kerület Eldugult WC duguláselhárítás 6.kerület csatorna dugulás elhárítás esővíz Duguláselhárítás Budapest mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás IV.kerület Lefolyótisztítás Budapest mosdó dugulása dugulás elhárítása mosogató duguláselhárítás házilag Árak csőtörés duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás árak duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás XV.kerület dugulás elhárítás Budapest mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás XIX.kerület eldugult mosogató
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés