Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
csatornaszag ellen

Megoldások csatornaszag ellen

csatornaszag ellen

Mit tehetünk csatornaszag ellen

A csatornaszag megjelenése minden esetben roppant kellemetlen, hiszen meg kell keresnünk a probléma okát annak érdekében, hogy meg tudjuk szüntetni a bűz forrását. Hiába mossuk le hetedszer is a WC ülőkét, a kagylót és a csempéket. Ha a szag forrása máshonnan jön, a takarítás nem jelent megoldást.

Mindenekelőtt fel kell fedeznünk a bűz forrását, ami bizonyos esetekben nem egyszerű. Ha sikerül megállapítani, honnan ered a bűz, a probléma megszüntetése már nem jelenthet gondot.

 Tudható, hogy a bűz bizonyos esetekben dugulásra utal. Ilyenkor a dugulás miatt a szennyvíz képtelen távozni és egyre nagyobb koncentrációban jelenik meg a szennyvízlefolyókban. Ez relatív szerencsés eset, mert a dugulás megszüntetését követően a szagtól is megszabadulunk, csupán ki kell szellőztetni. De sajnos nincs minden esetben ekkora „szerencsénk”. A csatornaszag ellen a különböző tömítések és cső és szifon zások védenek bennünket; ha ezek tönkremennek vagy elmozdulnak, az esetben a szag szabadon áramolhat a lakásba. Alapvetően ez a legszerencsétlenebb helyzet, mert a probléma elhárítása még egy tapasztalt vízszerelőnek vagy duguláselhárító mesternek is fejtörést okoz.

Alapvetően a csatornaszag ellen a különböző szifonok védenek bennünket. Ezek hajlatában állóvíz keletkezik, amely bűzzáró közegként funkcionál. Rendkívül egyszerű és hatékony megoldás a csatornaszag ellen. Azonban előfordulhat, hogy a ritkán használt lefolyókból szépen lassan kiszárad a víz. Ilyenkor a csatornaszag utat talál magának és elárasztja a lakást. Ez aligha fordulhat elő lakott háztartásban, legalábbis a mosogató, a mosdó, a kád vagy a WC lefolyói esetében semmiképpen, viszont a padlóösszefolyó kiszáradása már okozhat ilyen problémát. Mielőtt a csatornaszag miatt pánikba esnénk, ellenőrizzük a padlólefolyó állapotát, hátha csak meg kell tölteni tiszta vízzel.

Egyes esetekben a ritkán használt szifonokban lévő víz szerves anyag tartalma egyszerűen bomlásnak indul és jellegzetes csatornaszagot kezd árasztani. Ilyen esetekben sincs más dolgunk, mint tiszta vizet engedni a lefolyóba. Amennyiben arra gyanakodunk, hogy a szifon belső fala jelentős mértékben tartalmaz különböző zsíros lerakódásokat, az esetben használjunk csatornatisztító folyadékot vagy valamilyen házi praktikát. Ilyen módon védekezhetünk a szifonban álló víz újbóli büdösödésétől.

Címkék

olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás X.kerület mosogató duguláselhárítás dugulások lefolyó duguláselhárítás Lefolyótisztító szer mosogató lefolyó dugulás lefolyó csatorna tisztítás búraszifon duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XIV.kerület wc lefolyó dugulás lefolyótisztítók duguláselhárítás Budapesten eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás XX.kerület mosdó szennyvíz bekötése duguláselhárítás 10. ker mosogató lefolyó duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás házilag bűzelzáró wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás olcsón Eldugult WC esővíz lefolyó dugulás megszűntetése Eldugult mosogató duguláselhárítása vízvezeték dugulás Budapest duguláselhárítás XIX.kerület mosdó dugulása ellen csatornatisztítás Lefolyótisztító duguláselhárítás azonnal Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás XV.kerület eldugult mosogató szifon dugulás elhárítása szennyvízcsatorna szennyvízhálózat csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás IX.kerület csatorna csőtörés mosdó duguláselhárítás házilag wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás V.kerület vízvezeték szerelő lefolyó tisztítása házilag mosogató lefolyó tisztítása akciós duguláselhárítás dugulás megszüntetése Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás fix áron szennyvíz bekötés duguláselhárítás XXIII.kerület olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás XI.kerület Dugulás elhárítás padló lefolyó dugulás mosdó lefolyó dugulás megszűntetése Lefolyótisztítás duguláselhárítás VIII.kerület lefolyó tisztítás csatorna dugulás duguláselhárítás XII.kerület lefolyó dugulás okai dugulás elhárítás Budapest wc duguláselhárítás duguláselhárítás III.kerület padlóösszefolyó duguláselhárítás XVII.kerület mosogató dugulás mosogató Eldugult WC duguláselhárítása eldugult mosdó eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás XVI.kerület eldugult mosogató mosdó lefolyó dugulás csatornaszag vízvezeték szerelés duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás 6.kerület csatornakamerázás duguláselhárítás I.kerület lefolyótisztítás otthon Wc dugulás megszüntetése dugulás duguláselhárítás ár duguláselhárító wc dugulás tisztító idom duguláselhárítás árak duguláselhárítás VI.kerület kellemetlen szagok Budapest duguláselhárítás XXII.kerület társasház wc csésze dugulás wc lefolyó lejtése csatornatisztítás házilag duguláselhárítás VII.kerület csőtörés csőtisztító spirál lefolyó dugulás elhárítás lefolyó dugulás padlószifon duguláselhárítás 7.kerület mosdó dugulása csatornaszag megszüntetése Árak mosogató dugulás házilag csatornaszellőztetés mosogatógép Lefolyótisztítás házilag nedves törlőkendő
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés