Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
Lefolyótisztítás házilag saját kezüleg

Lefolyótisztítás házilag: a megelőzés a legjobb gyógymód

Lefolyótisztítás házilag saját kezüleg

Lefolyótisztítás otthon

Lefolyótisztításra nem csak akkor lehet szükségünk, amikor már megtörtént a baj. Mielőtt kialakulna a lefolyóban az elzáródás, számos dolgot tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a dugulást – ezzel időt, pénzt és energiát is spórolhatunk, nem is beszélve a dugulással járó idegességről és higiéniai problémákról. Természetesen minden folyórendszer más jellegű behatásoknak van kitéve, ennek köszönhetően otthonunk minden helyiségében ás és más a teendőnk annak érdekében, hogy megelőzzük a dugulást.

Megelőzés a konyhában

Az első lépés, hogy mindig megfelelően használjuk a szűrőt a mosogató lefolyójában. Ez azt jelenti, hogy ne alkalmazzuk állandó jelleggel, viszont mindig használjuk mindig, ha jó esély van arra, hogy ételmaradékok, esetleg szemes alapanyagok, például rizs kerülhet a lefolyóba. Ennél is fontosabb, hogy megfelelő hígításban alkalmazzuk a mosogatószert és mindig meleg vízzel, olajos, zsíros edények esetén pedig kifejezetten forró vízzel mosogassunk!

Végül a megelőzés részeként havonta egyszer öntsünk egy lábasnyi forrásban lévő vizet a lefolyóba. Ne aggódjunk, a szifon bírni fogja, a forró víz pedig feloldja az esetleges lerakódásokat, melyek később gondot okozhatnak.

Ügyeljünk lefolyóinkra a fürdőben is

A lefolyótisztítás házilag a fürdőszobában is könnyebb, ha még nem alakult ki elzáródás. A zuhanytálca és a fürdőkád lefolyóját a mosogatóhoz hasonlóan szűrővel védjük olyan esetekben, amikor hajszál, szőrszál vagy állati szőr kerülhet bele. Emellett ügyeljünk az összefolyóra, amennyiben onnan csatornaszagot érzünk, tisztítsuk ki és figyeljünk rá, hogy megfelelő mértékben legyen benne víz – rendszertelen, ritka használat esetén ugyanis elpárologhat.

Ebben a helyiségben is ügyeljünk a tisztító- és tisztálkodószerek megfelelő higítására, illetve a forróvizes öblítés itt is hasznos lehet. Amennyiben mégis elzáródás jeleit tapasztaljuk, azaz lassabban folyik le a víz, vagy valamely lefolyóból árad a kellemetlen szag, granulátumos tisztítószerrel próbálkozzunk, de minden esetben tartsuk be a gyártó utasításait és soha ne keverjük a különböző tisztítószereket!

Dugulás a WC-ben

A WC-ben nagyon ritka az, hogy a dugulás magától, minden előjel nélkül alakuljon ki – ennek oka többnyire a nem megfelelő tartály vagy a lefolyócsövek rossz lejtése, ezen azonban csak átépítéssel segíthetünk. A leggyakoribb ok mégis az oda nem illő dolgok bekerülése a rendszerbe, melyek elakadnak és azonnali dugulást okoznak. Soha ne húzzunk le oda nem illő tárgyakat a WC-be, de ha mégis lehúzzuk véletlenül, azonnal forduljunk szakemberhez – pumpahasználattal ugyanis lejjebb tuszkolhatjuk a dugulást, aminek köszönhetően akár bontásra is szükség lehet a probléma megszüntetése érdekében.

Wc lefolyótisztítás házilag

Címkék

mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás IX.kerület csatornatisztítás házilag dugulás elhárítás Budapest kellemetlen szagok mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás ár Lefolyótisztítás lefolyó lefolyó dugulás mosogató eldugult mosdó szennyvízcsatorna duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás VI.kerület lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás árak csatornakamerázás Árak tisztító idom dugulás wc mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XVII.kerület wc duguláselhárítás házilag csőtisztító spirál wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás 6.kerület akciós duguláselhárítás duguláselhárítás XIX.kerület wc lefolyó dugulás duguláselhárítás VII.kerület vízvezeték szerelés vízvezeték szerelő társasház szennyvíz bekötés mosogatógép dugulás Budapest olcsó csatornatisztítás mosogató dugulás házilag mosdó dugulása Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás dugulások Eldugult mosogató duguláselhárítása vízvezeték csatorna csőtörés duguláselhárító Duguláselhárítás Budapest mosogató lefolyó duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás 7.kerület dugulás lefolyó tisztítása házilag Dugulás elhárítás mosdó lefolyó dugulás csatorna dugulás lefolyó dugulás okai duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás XII.kerület nedves törlőkendő csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás IV.kerület eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület esővíz Eldugult WC duguláselhárítása csatornatisztítás lefolyó duguláselhárítás Lefolyótisztítás Budapest eldugult mosogató duguláselhárítás XVI.kerület csőtörés duguláselhárítás XIV.kerület lefolyó tisztítás duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület lefolyótisztítók olcsó duguláselhárítás bűzelzáró duguláselhárítás falbontás nélkül szennyvízhálózat dugulás elhárítása lefolyó lejtése wc duguláselhárítás Lefolyótisztítás házilag eldugult mosdó duguláselhárítása Eldugult WC lefolyó dugulás elhárítás Lefolyótisztító wc csésze eldugult mosogató szifon duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás olcsón Lefolyótisztító szer duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás II.kerület wc dugulás csatorna dugulás elhárítás szennyvíz bekötése Budapest duguláselhárítás XX.kerület dugulás megszüntetése duguláselhárítás Csepel mosogató lefolyó tisztítása mosogató dugulás csatorna tisztítás padlószifon padlóösszefolyó mosdó dugulása ellen mosogató duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás házilag duguláselhárítás V.kerület búraszifon padló lefolyó dugulás mosdó csatornaszag lefolyó dugulás megszűntetése csatornaszellőztetés duguláselhárítás bontás nélkül
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés