Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:

Duguláselhárítás házilag: filléres trükkök

Mosogatás közben felgyűlik a víz a mosogatóban? Fürdés után nem folyik le a fürdővíz a lefolyón? Öblítés után a WC tartalma a padlóra folyik? Azt hiszem, ezek a szituációk mindenki számára ismerősen hangzanak. Mind-mind a dugulás következményei, melyet mindannyian jól ismerünk, de egyikünk sem szívesen beszél róla, hiszen a duguláselhárítás nem a legkedveltebb tevékenység a háziasszonyok körében.

Ne higgyük, hogy csak minket büntet a sors a különböző berendezések eldugulásával. A fürdőszobában a szappan, sampon, illetve az összegyűlt hajszálak, a konyhában pedig a különböző ételmaradékok, zsír, illetve mosogatószer lerakódások okozhatják a dugulást, így természetesen ez minden háztartásban előfordulhat.

Otthoni duguláselhárító tippek

Trisó

Az egyik legkedveltebb házi duguláselhárító praktika a trisó. A duguláselhárítás mellett a csövek állandó karbantartására is használható, amennyiben havonta egyszer alkalmazzuk.

A fent említett bűnösök mellett, a lefolyók eldugulását okozhatja a vízkő lerakódása is, mivel olyannyira beszűkítheti a lefolyó csövét, hogy gyakorlatilag meggátolja a víz útját. Ilyen esetekben javasolt a trisó használata, amely vízkőoldó hatással is rendelkezik.

Öntsünk kb. 20-25 dkg-ot az eldugult mosdó vagy mosogató lefolyóba, illetve WC-be, majd hagyjuk egy éjszakát állni. Ezen idő alatt a szennyeződés és vízkőlerakódás nagy részét feloldja, így reggel már csak egy alapos forró vizes öblítésre van szükség, amely átmossa a lefolyórendszert.

Konyhasó

Mivel a konyhasó legfőbb alkotórésze a nátrium-klorid, ezért kisebb dugulások megszüntetésére kiválóan használható. Szórjunk félpohárnyit a lefolyóba, majd várjuk 15-20 percet. Az idő letelte után öntsünk 1liter forró, majd 1liter hideg vizet a lefolyóba és készen is vagyunk a művelettel.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna is rendkívül hatékonynak bizonyul, ha duguláselhárításról van szó. Ha például csak nagyon lassan vagy egyáltalán nem folyik le a víz a mosogató- vagy mosdókagylóban, akkor elsőként a szódabikarbónát érdemes kipróbálni. Öt-hat evőkanálnyit javasolt elkeverni körülbelül 2 liter vízben, majd a keverék felforralása után rögtön a lefolyóba kell önteni. Ez szinte azonnal feloldja a lefolyóban lévő szennyeződéseket. Havonta egyszer javasolt megismételni a műveletet, az újabb dugulás megelőzése érdekében.

Címkék

dugulás mosdó duguláselhárítás házilag dugulás elhárítása csatorna dugulás kellemetlen szagok lefolyó tisztítása házilag Eldugult mosogató duguláselhárítása Eldugult WC duguláselhárítása mosdó lefolyó dugulás dugulás wc szennyvíz bekötése dugulás megszüntetése duguláselhárítás XIV.kerület lefolyótisztítás otthon Eldugult WC duguláselhárítás árak mosogató duguláselhárítás házilag társasház mosogató mosogató dugulás Lefolyótisztítás duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás 6.kerület wc csésze nedves törlőkendő wc lefolyó dugulás mosogató duguláselhárítás eldugult mosogató szifon csatornatisztítás házilag padlószifon tisztító idom eldugult mosogató duguláselhárítás olcsón wc duguláselhárítás házilag esővíz szennyvíz bekötés csőtörés padló lefolyó dugulás lefolyó tisztítás mosdó dugulása lefolyó dugulás elhárítás lefolyó dugulás megszűntetése olcsó csatornatisztítás csatornaszellőztetés duguláselhárítás házilag csőtisztító spirál Dugulás elhárítás duguláselhárítás 7.kerület Wc dugulás megszüntetése wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás Budapesten Lefolyótisztító szer szennyvízcsatorna duguláselhárítás XX.kerület olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás XV.kerület mosdó dugulása ellen Budapest Árak duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás fix áron lefolyó duguláselhárítás mosogató dugulás házilag mosdó lefolyó dugulás megszűntetése dugulások duguláselhárítás XVII.kerület akciós duguláselhárítás duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás 10. ker Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás VII.kerület eldugult mosdó búraszifon mosogató lefolyó dugulás wc dugulás duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás XVI.kerület Lefolyótisztítás házilag dugulás Budapest duguláselhárítás XXII.kerület wc duguláselhárítás csatornaszag duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás V.kerület padlóösszefolyó duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárító vízvezeték szerelés duguláselhárítás VIII.kerület lefolyó lejtése duguláselhárítás falbontás nélkül eldugult mosdó duguláselhárítása csatorna tisztítás lefolyó dugulás duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás ár lefolyótisztítók duguláselhárítás csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás VI.kerület mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás XIX.kerület mosogatógép csatorna csőtörés duguláselhárítás Csepel lefolyó dugulás okai csatornaszag megszüntetése vízvezeték Lefolyótisztító vízvezeték szerelő duguláselhárítás bontás nélkül mosogató lefolyó duguláselhárítás X.kerület lefolyó mosdó Duguláselhárítás Budapest bűzelzáró duguláselhárítás III.kerület dugulás elhárítás Budapest szennyvízhálózat eldugult padlóösszefolyó csatornakamerázás csatornatisztítás duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás IX.kerület
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés