Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
Mosdó csőszifon

Búraszifon cseréje

Mosdó csőszifon

Cső és búraszifon cseréje és javítása

A mosogató, a mosdó vagy a kád szifonjában összegyűlhet az elhasznált vízben található szennyeződés. A mosogatóba került ételmaradék, vízkő és mosogatószer-maradványok, a mosdóba és a kádba került haj- és szőrszálak, bőr- és körömdarabok, illetve szappanmaradványok egy része fennakad a szennyszűrő kosarán, de a többi továbbhalad a szifonba, és összegyűlik az alján. Ezek a szennyeződések a későbbiekben dugulást okozhatnak, ezért a műanyag vagy a krómozott dizájn szifonokat időről időre ki kell takarítani. A szereléssel azonban vigyázzunk, mert bár a csőszifon, a búraszifon, illetve a többi típus is szétszerelhető, de a munkálatok során megsérthetjük azokat, sőt, akár a csövekben is kárt okozhatunk. Ha nem bízunk saját tudásukban, inkább kérjük vízszerelő segítségét. Bizza ránk a csöpögő megfolyósodott konyhai és fürdőszobai szifonok javítását, mosdó és mosogató búraszifon cseréjét, felszerelését, tönkrement tömítés pótlását.

Vigyázzunk ne sértsük meg a szifonok tömítését és csatlakozóit

Egy csavarkulccsal csavarjuk ki a szifon fordított U-alakú csövét. Nézzük meg, hogy a belsejében lévő gumi tömítés nem sérült-e meg, vagy nem látunk-e rajta más meghibásodást. Ha igen, cseréljük ki. Ha pedig a tömítésért felelős gumialátét sérült meg, ahelyett vegyünk egy újat. A szifon összeszerelésekor, a műanyag zárócsavar visszahelyezése előtt tekerjük körbe a menetet teflonszalaggal.

A műanyag szifonok szorítógyűrűit semmiképp se feszegessük, mert könnyebben megrepedhetnek – ha viszonylag gyengéd ráhatásra nem engednek, inkább hívjuk ki a vízvezeték-szerelőt. Ha a búraszifon csatlakozása helyén vízköves a felület, a szifon valószínűleg szivárog. Ebben az esetben javasolt a szifon tőmítéseinek cseréje. Ha szeretnénk kicserélni a búraszifont vagy a csőszifont, két méretre lesz szükségünk az új vásárlásához: a mosogató- vagy mosdómedence kifolyójának a faltól való távolságára, illetve a szennyvízhálózat csatlakozó csőcsonkjának átmérőjére, ami általában 32-50 mm. Használhatunk toldó és szűkítő elemeket is. A búraszifon csövét esetenként rövidebbre megfelelő hosszuságúra kell vágni.

Fürdőszobai mosdó dizájn szifon bekötéseA műanyag és króm dizájn szifonok előnyei

Ha szekrénybe szerelt mosdónk van, a műanyag szifon is megfelelő – és olcsóbb – megoldás, ha viszont a mosdó szabadon áll, a krómozott dizájn szifon sokkal esztétikusabb.

A műanyag szifon vagy a krómozott dizájn szifon cseréje alkalmával a menetes részeket, valamint a tömítőgyűrűket kenjük be szilikon zsírral, majd végül szereljük fel az új szifonokat.

 

 

Címkék

lefolyó tisztítás lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás XI.kerület Eldugult WC duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás 10. ker wc csésze lefolyó lefolyó dugulás Eldugult mosogató duguláselhárítása vízvezeték szerelés Árak wc dugulás csatornakamerázás mosogató duguláselhárítás mosdó lefolyó dugulás megszűntetése dugulás elhárítás Budapest mosogatógép csatorna dugulás elhárítás mosdó dugulása ellen padlószifon csőtisztító spirál eldugult mosdó duguláselhárítása lefolyó lejtése duguláselhárító duguláselhárítás I.kerület Lefolyótisztítás duguláselhárítás III.kerület szennyvízhálózat Lefolyótisztító duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás VIII.kerület csatorna tisztítás duguláselhárítás XX.kerület búraszifon lefolyótisztítás otthon dugulás társasház mosdó lefolyó dugulás Dugulás elhárítás vízvezeték szerelő duguláselhárítás ár duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás házilag wc lefolyó dugulás mosogató dugulás házilag csatornatisztítás duguláselhárítás XII.kerület szennyvíz bekötése Lefolyótisztítás házilag csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás 7.kerület Lefolyótisztító szer esővíz nedves törlőkendő szennyvízcsatorna mosogató lefolyó eldugult mosdó duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás XVI.kerület dugulás elhárítása padló lefolyó dugulás duguláselhárítás XXI.kerület eldugult padlóösszefolyó mosogató csőtörés dugulás Budapest csatorna dugulás lefolyó dugulás okai duguláselhárítás 6.kerület mosdó dugulása Lefolyótisztítás Budapest Budapest wc duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás mosogató lefolyó dugulás csatornaszellőztetés Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás XXII.kerület mosogató lefolyó tisztítása vízvezeték duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás árak lefolyótisztítók tisztító idom csatornaszag olcsó duguláselhárítás wc duguláselhárítás házilag padlóösszefolyó lefolyó duguláselhárítás Wc dugulás megszüntetése bűzelzáró kellemetlen szagok eldugult mosogató szifon duguláselhárítás fix áron szennyvíz bekötés dugulások akciós duguláselhárítás duguláselhárítás VI.kerület eldugult mosogató mosdó duguláselhárítás házilag csatornatisztítás házilag duguláselhárítás falbontás nélkül lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás azonnal dugulás megszüntetése duguláselhárítás XXIII.kerület Eldugult WC duguláselhárítása csatorna csőtörés duguláselhárítás V.kerület olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás XVII.kerület dugulás wc mosdó duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás XV.kerület wc lefolyó dugulás megszüntetése lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás IV.kerület mosogató dugulás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés