Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:

6 házi lefolyótisztító praktika

6 házi praktika a lefolyó tisztítására

Az eldugult lefolyó rengeteg kellemetlenséget okoz, hiszen akadályozza a mosdó, a kád vagy a mosogató kényelmes használatát, illetve egy idő után zavaró szagokat eredményez. Szerencsére nem kell azonnal vízszerelő szakembert hívnunk, hiszen az eldugult lefolyó tisztítása házilag is lehetséges; sőt, ehhez még durva bolti vegyszereket sem kell használnunk. Az alábbiakban adunk néhány tippet a lefolyó tisztítására; nem lesz másra szükségünk hozzá, mint a legtöbb háztartásban egyébként is megtalálható anyagokra. Ezek előnye amellett, hogy sokkal olcsóbbak a bolti tisztítószereknél, egyszerűen használhatók, kevésbé károsítják egészségünket, illetve a környezetre nézve sem veszélyesek.

Forró víz

A legegyszerűbb, ha forrásban lévő vizet öntünk a lefolyóba: ha a dugulás nem olyan komoly, már ettől meg fog szűnni. Vigyázzunk, nehogy a visszacsapódó cseppek sérülést okozzanak, főként, ha a dugulás magasan van.

Pumpa

A házi lefolyótisztító tippek közül természetesen nem hiányozhat a pumpa. Azonban érdemes előtte valamivel meglazítanunk a dugulást okozó szennyeződést, hiszen a pumpálás csak így lehet valóban hatékony.

Szódabikarbóna és ecet

A szódabikarbóna és az ecet külön-külön és együtt is hatásos, és nemcsak lefolyótisztításkor jó segítőtársak: a szódabikarbóna kiváló például a zsíros edények kisúrolására, az ecet pedig a csaptelepek vízkőtlenítésére. Duguláselhárításhoz szórjunk egy csészényi szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá két pohár forró ecetet, és hagyjuk hatni legalább néhány percig. A műveletet hideg vizes öblítéssel és szellőztetéssel zárjuk.

Citromsav

A citromsav hasonlóan működik, mint az ecet: 2-3 pohárral öntsünk belőle a lefolyóba, majd 20-25 percig hagyjuk hatni, végül öblítsük le.

Pezsgőtabletta

Ha a vécé dugult el, nem kell mást tenni, mint a csészébe dobni egy-két pezsgőtablettát, majd 15 percet várni, ezután, ha a dugulás nem szűnt meg, pumpával is rásegíthetünk.

Bórax

Ha a fenti praktikák nem jártak sikerrel, az eldugult lefolyó házi tisztítása bóraxszal is lehetséges: öntsünk belőle a lefolyóba egy csészényivel, majd néhány perc elteltével öblítsük le forró, majd hideg vízzel. Ha egyik módszer sem szüntette meg a dugulást, hívjunk vízszerelő szakembert.

Címkék

csatorna dugulás eldugult mosdó duguláselhárítása csatornatisztítás házilag Lefolyótisztító dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás azonnal csatornakamerázás lefolyó tisztítás lefolyó lejtése duguláselhárítás árak csőtörés padlóösszefolyó Lefolyótisztító szer Lefolyótisztítás nedves törlőkendő duguláselhárítás XII.kerület szennyvízhálózat padlószifon dugulás Budapest dugulás wc dugulások akciós duguláselhárítás duguláselhárítás bontás nélkül mosogató kellemetlen szagok duguláselhárítás 10. ker csatorna tisztítás lefolyó tisztítása házilag búraszifon duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárító duguláselhárítás II.kerület dugulás elhárítása vízvezeték szerelő duguláselhárítás házilag csatornaszag wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XIV.kerület mosogató duguláselhárítás lefolyótisztítás otthon mosogató dugulás házilag eldugult mosogató szifon duguláselhárítás VIII.kerület olcsó duguláselhárítás eldugult mosdó duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület dugulás mosogató dugulás tisztító idom lefolyó duguláselhárítás csatornaszellőztetés duguláselhárítás XVI.kerület Lefolyótisztítás házilag mosdó vízvezeték szerelés dugulás megszüntetése Dugulás elhárítás duguláselhárítás III.kerület mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás V.kerület esővíz duguláselhárítás olcsón mosdó dugulása ellen mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás 6.kerület Budapest csőtisztító spirál Eldugult WC Wc dugulás megszüntetése mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás fix áron eldugult mosogató wc csésze wc duguláselhárítás házilag vízvezeték mosogató duguláselhárítás házilag bűzelzáró wc lefolyó dugulás duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás ár duguláselhárítás XXI.kerület Lefolyótisztítás Budapest lefolyó dugulás elhárítás Eldugult WC duguláselhárítása társasház csatornatisztítás wc duguláselhárítás lefolyó dugulás Árak duguláselhárítás VII.kerület szennyvízcsatorna csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XX.kerület csatorna csőtörés Duguláselhárítás Budapest szennyvíz bekötés wc dugulás duguláselhárítás Csepel padló lefolyó dugulás lefolyó dugulás okai duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás duguláselhárítás XI.kerület mosdó dugulása mosogató lefolyó mosogató lefolyó dugulás mosogatógép duguláselhárítás XVII.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása szennyvíz bekötése lefolyótisztítók duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás IV.kerület csatorna dugulás elhárítás eldugult padlóösszefolyó lefolyó olcsó csatornatisztítás mosdó lefolyó dugulás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés