Duguláselhárítás árak

Duguláselhárítás árak

Duguláselhárítás árak

Aduguláselhárítás árak kialakításakor a fizetendő összegre is odafigyelünk, mivel a gyors megoldáson kívül mai világunk legfontosabb szempontja az olcsó ár.
Így a dugulás elhárítás árait a minőségi és gyors szolgáltatás mellé megfizethetően alakítottuk ki. 
A kiszállás díjtalan, hívásától számítva 1-2 órán belül megérkezünk.

Duguláselhárítás árak fixek, nettóban értendőek és az alábbiak szerint alakulnak:

 

Klíma kondenzvíz cső tisztítás
18.000 Ft – tól
 
Eldugult mosdó dugulás 10 fm-ig:
duguláselhárító géppel 20.000.-Ft 
 
Eldugult mosogató dugulás elhárítás ár 10 fm-ig:
duguláselhárító géppel 20.000.-Ft 
 
Eldugult Kád, padlóösszefolyó dugulásának elhárítása 10 fm-ig:
duguláselhárító géppel 20.000.-Ft 
 
Piszoár, vizelde dugulás elhárítás árak 10 fm-ig:
duguláselhárító géppel 20.000.-Ft 
 
Eldugult WC duguláselhárítás ára 10 fm ig:
duguláselhárító géppel 20.000.-Ft 
 
Eldugult fővezeték csatorna tisztítása 10fm-ig:
25.000 Ft
10 fm felett:
+1.500 Ft/fm
 
Gyökértelenítés 10fm-ig:
30.000 Ft
10 fm felett:
+2.000 Ft/fm

Duguláselhárítás áraink nem tartalmazzák a 27% ÁFÁ-t

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586
Mobilról kattintással azonnal hívható!

A dugulások legfőbb okai

Sajnos nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mitől is dugulhat el a lefolyó, illetve hogy a dugulásoknak milyen formái lehetnek. Pedig ahhoz, hogy fel tudjuk ismerni a problémát, illetve hogy fel tudjuk ismerni a probléma komolyságát, tudnunk kell ezekről. Sok esetben az történik, hogy az ügyfelek feleslegesen esnek kétségbe és telefonálnak a duguláselhárító mesternek, pedig maguk is meg tudnák oldani a problémát, sok esetben pedig pontosan amiatt, mert nem ismerik fel, hogy milyen nagy a dugulás, maguk kezdik el a tisztítást és még nagyobb problémát okoznak, mint amilyen előtte volt. Érdemes tehát a legalapvetőbb dolgokat tudnunk a lefolyókról és a dugulásokról, hogy ha a probléma felmerül, akkor a megfelelőképpen tudjunk reagálni rá, és a megfelelőképpen tudjuk helyrehozni azt.

Amikor bekövetkezik a probléma, akkor sokan a spórolás miatt nem akarnak duguláselhárító mestert hívni, pedig sok esetben kifizetődőbb, sőt, sok esetben pénzt is spórolunk meg, ha szakemberre bízzuk a javítást. Általános sztereotípia, hogy az emberek azt hiszik, hogy a mesterek nagyon drágáért dolgoznak, hiszen a weboldalakon nincsenek feltüntetve a munkadíjak, nincs feltüntetve a kiszállási díj – ami sokszor már eleve magas összeg – és a telefonos egyeztetéskor sem tudják megmondani, hogy mekkora összegre számítsunk. Ez az oka a bizonytalanságnak és a bizalmatlanságnak, amely a különféle mesteremberek felé terjed.

Cégünk megbízhatóságát bizonyítja, hogy a megpróbálunk fix árakkal dolgozni, amelyek már honlapunkon is megkereshetőek, illetve a telefonos szolgáltatás igénylés alkalmával már meg tudunk egyezni a végösszegben, tehát Ön tudja, hogy mire számíthat, milyen kiadásra számíthat még az előtt, mielőtt a munkát elvégeztük volna. Természetesen kis eltérések mindig adódhatnak, de ezek nem számottevőek és mindig a helyzettől függnek. Fontos azonban, hogy ahhoz, hogy meg tudjuk mi is állapítani a végösszeget, ahhoz Önnek is segítenie kell, hiszen ha egyáltalán semmit nem tud elmondani, hogy mi történt a lefolyóval, akkor mi is nehezen tudunk segíteni, mi is nehezen tudjuk megállapítani látatlanban, hogy mennyi munkát igényel a probléma helyrehozása. Érdemes tehát egy kicsit tájékozódnia a lefolyókkal kapcsolatban mielőtt telefonál, hogy könnyedén egymás segítségére lehessünk.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586
Mobilról kattintással azonnal hívható!

A dugulások típusai

Elsősorban azzal a ténnyel kell megismerkednünk, hogy nem csak a benti lefolyók dugulhatnak el, hanem hogy létezik kültéri és beltéri dugulás is, tehát akár a lakáson kívül is történhet dugulás.

kulteri dugulaselharitas arakA kültéri dugulás

A kültéri dugulás lehetőségével sokan nincsenek tisztában. A kültéri dugulás a különféle víz elvezető rendszereknél, csapadék elvezető rendszereknél, kerti lefolyóknál, aknáknál és udvari lefolyóknál lehetséges. Ezeket a bele került por és homok, föld, sár, sóder okozza, de akár a falevelektől és a faágaktól is eldugulhatnak ezek a csatornák.

Hogy ezt megakadályozzuk elsősorban érdemes ráccsal védeni ezeket a lefolyókat, másrészt időközönként figyelni, átnézni, és átmosni őket, ha szükség van rá. A kisebb szennyeződéseket és oda nem illő dolgokat még mindig könnyebb elmosni/kimosni, mint a nagy dugulást elhárítani.

A kültéri dugulással kapcsolatban a csőrendszerről kell még beszélnünk. Természetesen nem csak olyan csövek vannak az udvarokban, amelyeket látunk, hiszen általában a szennyvízelvezető csőrendszerek a föld alatt vannak. Ezzel kapcsolatban arra hívjuk fel a figyelmet, hogy ha fát ültetnek, akkor előtte tudakolják meg, hogy hol van ez a csőrendszer, hiszen a fa gyökérzete képes benőni és képes tönkre is tenni, bedugítani akár az alatta futó csöveket, amelyek dugulásának elhárítása már nem kis munka és kizárólag szakember képes rá.

A kültéri dugulási talán egyik legkellemetlenebb formája, amikor az emésztőgödrök és a szennyvíztározók dugulnak el. Ez nem minden ingatlannál lehetséges, hiszen azoknál, ahol a közmű csatorna be van kötve, ott nincs is ilyen, tehát a probléma sem állhat fenn. Azoknak azokban, akik nem rendelkeznek a közmű csatornával, érdemes erre is néha figyelmet fordítani, hiszen ha ezek a helyek megtelnek, akkor az nagyon kellemetlen szagokat áraszt és csakis szakember képes a dugulást elhárítani.

belteri dugulaselharitas arakA beltéri dugulások

Általában a beltéri dugulásokat mindenki ismeri, mégis keveset tesznek annak érdekében, hogy elkerüljék ezek kialakulását. Talán soha nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy hogyan is kerülhetnénk el hosszabb időre a dugulásokat, illetve hogy mit tehetünk első körben, ha dugulást észlelünk, és hogy mikor van az a vészhelyzet, amikor már szakembert kell hívni.

Talán a legismertebb és legkellemetlenebb dugulást a toalett okozza, hiszen általában a wc csészében kerülnek lehúzásra olyan dolgok, amelyek a problémát okozzák és általában a wc az, amivel mi magunk nem tudunk mit kezdeni – a pumpán kívül. A wc eldugulását általában az oda nem való tárgyak okozzák. Sokan nincsenek például tisztában azzal, hogy a nedves törlőkendő és a wc papír guriga nem bomlik fel a víztől, tehát könnyedén dugulást okozhat. Általában ezek a tárgyak, illetve a különféle vatták, fülpiszkáló pálcikák kerülnek a toalettbe, ami ezektől nagyon könnyen és gyorsan is eldugul, sok kellemetlenséget okozva ezzel. Egyébként arra is oda kell figyelni a wc esetében, hogy mennyi vízzel működik a tartály, ugyanis a legújabb, környezetbarát, takarékos tartályok kevesebb vizet tartalmaznak, ami miatt szintén dugulás alakulhat ki, illetve azt is tudnunk kell, hogy ha nagyon sok toalett papírt használunk, az is képes eldugítani a wc-t. Azt felesleges is talán említeni, hogy a wc-be dobott játékok, plasztik dolgok, véletlenül beleesett egész toalett papír vagy az illatosító tartó is képes eldugítani a wc-t. Ezek nagyon egyszerű dolgok, pusztán odafigyeléssel tehetünk azért, hogy megkíméljük magunkat a dugulástól. Hetente egy-két alkalommal a wc csészén használt erősebb fertőtlenítő és a fertőtlenítő illatosító használata is sokat segíthet.

A mosogatók is sokszor az idegen tárgyak miatt dugulnak el, ezt azonban néha nehezebb elkerülni, mint a wc eldugulását. Sokan azonban nem tudják, hogy a túl sok mosogatószer használata, illetve a hideg vizes mosogatás vagy a kevés víz is képes eldugítani a mosogató lefolyóját. Ugyanis a túl sok mosogatószer a kevés vagy a hideg víz miatt nem tud teljesen feloldódni, így megtapad a lefolyócső oldalán. A másik probléma a különféle zsíros és olajos szennyeződések nem megfelelő eltávolítása. A hideg víz nem képes teljes mértékben feloldani a zsiradékokat, amelyek a lefolyó oldalán maradnak és gyűlnek. Azt is tudnunk kell, hogy ha zsíroldót használunk, akkor abból is csak keveset kell használni, illetve nem szabad a legolcsóbb fajtát megvenni, mert az is képes károkat okozni a csöveken.

A vegyszerek a különféle fürdőszobai lefolyókra is hasonlóképpen hatnak, ami azt jelenti, hogy a túl sok tusfürdő, sampon, balzsam és szappan használata is károkat okoz. Ez azt jelenti, hogy a lefolyók akkor is eldugulhatnak, ha semmilyen oda nem illő tárgyat nem dobunk bele.

Dugulaselharitas arakHa a dugulás kialakult…

Láthatjuk, hogy egy kis odafigyeléssel el lehet kerülni a kellemetlen dugulásokat, mind a kültéri mind a beltéri lefolyók esetében. A kültéri csövek és csatornák esetében az időnkénti tisztítás a legnagyobb segítség, a beltéri lefolyók esetében pedig elsősorban az, hogy idegen, oda nem illő tárgyak, dolgok, ételmaradékok ne kerüljenek a lefolyóba, illetve hogy spóroljunk kissé a vegyszerekkel. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy vannak bizonyos házi lefolyótisztító receptek, amelyeket érdemes időközönként a lefolyókba önteni – hangsúlyozottan nem sűrűn, hiszen azzal nagyobb kárt tehetünk –, amely szintén segít tisztán tartani a lefolyókat.

Az első lépés egyébként, ha már kialakult a dugulás, hogy próbálkozzunk mi magunk eltüntetni azt, először megpróbálhatjuk a házi lefolyótisztító szereket, ha azok nem működnek, akkor vásárolhatunk erősebb vegyszert. Fontos felhívni a figyelmet, hogy ezek maró hatásúak, és csak a használati utasítás szerint érdemes őket alkalmazni. Egyrészt, ha makacsabb a dugulás, és a megengedett mennyiség nem tünteti el, akkor a több sem fogja eltüntetni, másrészt pedig ha el is tünteti, akkor a nagy mennyiség akár a csöveket is képes kimarni. Arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy ezeket nem szabad nagyon sűrűn alkalmazni, az előbb említett erősség miatt.

Ha ezek a szerek nem segítenek, akkor érdemes szakembert hívni, aki a megfelelő kellékekkel és módszerekkel úgy tudja eltávolítani a dugulást, hogy nem okoz semmilyen kárt a környező felületekben. Ez sokszor a duguláselhárítás árát is lecsökkenti, hiszen ha szétmart csővel találkozik a szakember, akkor annak a cseréje drágábbá teszi a munkát.

Sok esetben érdemes a duguláselhárító mester munkáját és szakértelmét igénybe venni, hiszen – az előítéletekkel ellentétben – ezek a munkálatok nem annyira drágák, és legalább biztosak lehetünk abban, hogy tiszta a lefolyó és minden víz átfolyik rajta. A szakember abban is tanácsokkal tudja ellátni az ügyfelet, hogy mit szabad és mit nem szabad a lefolyóba dobni, talán így ki is derül, hogy mi okozta a dugulást és a jövőben figyelmesebbek és körültekintőbbek lehetünk.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586
Mobilról kattintással azonnal hívható!

 

 

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés