Wc Dugulas Megszuntetese

WC dugulás megszüntetése

Wc Dugulas Megszuntetese

Wc csésze dugulás

Sajnos a WC dugulás megszüntetése nem egyszerű feladat; próbálkozhatunk saját otthoni praktikákkal, de az esetek jelentős hányadában sajnos szakértő segítségére szorulunk.

A WC rendeltetésszerű használata szinte sohasem okoz dugulást. Probléma akkor szokott előfordulni, amikor a WC csészébe oda nem illő dolgok kerülnek. A dugulásokért sok esetben a tisztasági betétek, a pelenkák, a kisebb-nagyobb rongyok, papírkendők, illetve a WC illatosítók tehetők felelőssé. Sajnos nagyon sokan megfeledkeznek arról, hogy a WC csésze nem szemetes kuka, így kellemetlen meglepetés érheti őket.                                                                          

 Nagy veszélyt jelentenek a mostanában divatos műanyag légfrissítők és fertőtlenítők is, amelyeket a csésze peremén helyezhetünk el. Addig nincs is velük semmi gond, amíg a helyükön maradnak, ám ha beleesnek a kagylóba és lehúzzuk őket, akkor szinte biztosan megakadnak valamely hajlatban. Műanyagról lévén szó nem reménykedhetünk a vegyszeres oldószerekben és a gumipumpában sem. Sajnos a legtöbb esetben csak a WC csésze felemelése segít.

Amennyiben „természetes” dugulással van dolgunk – tehát nem műanyag vagy szilárd tárgy akadt fenn –, az esetben mindenképpen érdemes megpróbálkoznunk a különböző praktikákkal. A WC dugulás megszüntetése talán a nagy víznyomással érhető el a legkönnyebben. Ehhez nincs másra szükségünk, csupán egy vödör vízre. Ezt a vizet jó magasról nagy intenzitással a kagylóba zúdítjuk. Némi szerencsével az így keletkező víznyomás kilöki a dugulást és egycsapásra megoldódik a probléma. Sajnos nem minden esetben vagyunk ennyire szerencsések; a rossz hír, hogy amennyiben a vödrös módszer nem használ, nagy valószínűséggel a gumipumpa sem fog. Néhány próbálkozást ennek ellenére tegyünk vele, hátha... A savas, illetve lefolyótisztítós módszerek hatékonyak lehetnek, ehhez azonban ki kell mernünk a nem túl gusztusos tartalmat a csészéből. Ha nem tesszük meg, az esetben a lefolyótisztító túlzottan felhígul és hatástalan maradhat.

Ha egyik módszerrel sem értük el a célunkat, következhetnek a mechanikus megoldások; a legalapvetőbb módszer a csőgörény használata. A csőgörény tulajdonképpen egy jól irányítható acélsodrony, ami a lefolyóban utat törve magának hatékonyan szünteti meg a dugulást. A felszerelés a legtöbb nagyobb barkácsüzletben megvásárolható. Ha nem szeretnénk a WC dugulás megszüntetésével foglalkozni, vagy a módszereink nem vezetnek eredményre, hívjunk szakembert!

Wc dugulás megszüntetése Budapest 06 20 9 420 586 

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés