Wc dugulás elhárítása Budapest

Wc dugulás

Wc dugulás elhárítása Budapest

WC dugulás: ritka, de bonyolult probléma

Otthonunk lefolyórendszerében a dugulások kialakulása nem ritka dolog, ráadásul nehezen elkerülhető, hiszen még a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy a lefolyórendszer valamely szakasza elzáródik. Az ilyen problémák pedig azonnali megoldást követelnek, hiszen a legtöbb háztartásban nincs több zuhanyzó, mosogató vagy WC, ami használhatnánk, ha az egyik lefolyója eldugul.

WC dugulása: rossz lefolyórendszer

A háztartásokban kialakuló dugulások között arányaiban a WC dugulása a legritkább. Ennek az oda igen egyszerű: a WC-csésze lefolyórendszere egy vastagabb csőrendszer, mely megfelelő kiépítés mellett a legkülönbözőbb tisztítószerek nélkül is tökéletesen öntisztító.

Ebből egyenesen következik az a tény is, hogy a WC dugulását két dolog okozhatja. Ezek közül a ritkábbik probléma, ami új építésű házak és lakások esetében nem jellemző, az a nem megfelelően kiépített csőrendszer. A WC dugulása ellen a legjobb megoldás a megfelelő vezetékrendszer kiépítése, aminek a titka az ideális lejtés meghatározása. A WC lefolyórendszerének olyan meredeknek kell lennie, hogy a víz egy lendülettel, megállás nélkül átzúduljon rajta, azonban nem lehet annyira meredek, hogy a víz túl gyorsan menjen át rajta, hiszen ez a víz az, ami biztosítja az öntisztítást, eltávolítja a csövek faláról az esetleges lerakódásokat.

wc dugulása

Wc dugulás megszüntetése házilag

Idegen tárgyak a WC-ben

A WC dugulás azonban, ahogyan azt korábban is említettük, nem a rossz lefolyórendszerből adódik többnyire, hanem a rendszerbe kerülő idegen tárgyaktól. Amennyiben a WC-csészébe idegen tárgy kerül, semmiképpen ne húzzuk le azt, mert a csőben elakadva azonnali duguláshoz vezet, ráadásul az ilyen jellegű dugulások ellen a legerősebb lefolyó-tisztítószer sem ér a világon semmit.

Amennyiben már megtörtént a baj, lehúztuk az idegen tárgyat és eldugult a lefolyó, mindenképpen forduljunk szakemberhez. Természetesen próbálkozhatunk WC-pumpával, de lehetséges, hogy pont ezen próbálkozás során fogjuk úgy befordítani az idegen tárgyat, hogy azt a későbbiekben már nem lehet falbontás nélkül eltávolítani.

Wc dugulás elhárítása Budapest 06 20 9 420 586

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés