Vajon mi áll a dugulás hátterében és hogyan szüntethető meg a probléma?

Életében legalább egyszer, talán már mindenkivel előfordult, hogy lakása valamelyik lefolyója a legkellemetlenebb pillanatban dugult el. Ilyenkor persze bosszankodunk, holott a dugulás a mi hibánkból is bekövetkezhet. A fürdőszobában például a tusfürdő, szappan, sampon, illetve az összegyűlt hajszálak miatt, a WC-ben és piszoárban a nem oda való papírdarabok, törlőkendők beledobása miatt, a konyhában pedig az ételmaradékok, zsír, illetve mosogatószer lerakódásai miatt alakulhat ki komoly dugulás.

További okok, melyek duguláshoz vezethetnek

Ha a lefolyócső lejtési viszonyai nincsenek megfelelően kialakítva, akkor a szennyvízzel távozó anyagok, például ételmaradékok, szappan, vegyszerek és különböző szilárd anyagok könnyedén elakadnak a lefolyórendszerben és rendkívül makacs dugulás jöhet létre.

Ebben az esetben sajnos a különböző duguláselhárítási módszerek csak ideiglenesen hatékonyak, ugyanis hosszútávon csak a hibás csőszakasz kicserélésével orvosolható a probléma. Gondot okozhat még a rosszul illesztett csőrendszer is. Ebben az esetben a vízzel lefolyó szennyeződések megtapadhatnak a lefolyóban elhelyezett kötéseken, ami rövid időn belül komoly duguláshoz vezethet. A nem megfelelő keresztmetszetű csövek is problémát jelenthetnek. Ha az általunk alkalmazott vízszerelő szakember nem tartotta szem előtt a csövek keresztmetszetére vonatkozó szabványokat, akkor bizony számolhatunk a rendszeres dugulás következményeivel.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop dugulás elhárítás Budapest

Otthoni megoldások dugulás esetén

Ha meg akarjuk előzni a rendszeres dugulást, javasolt havonta egyszer forrásban lévő vizet önteni a lefolyórendszerbe, mert a forró víz fellazítja a vezetékben lévő letapadt szennyeződéseket és alaposan átmossa az egész csövet. Tilos azonban ezt a módszert alkalmazni a WC vagy a piszoár dugulása esetén, ugyanis azok, anyagukból kifolyólag, könnyedén szétrepedhetnek a magas hőmérséklet hatására. A vizelde duguláselhárítását végezzük inkább szódabikarbónával.

A szódabikarbóna az egyik leghatásosabb és legnépszerűbb otthoni duguláselhárításra használt anyag, hiszen olcsó és rendkívül könnyen beszerezhető. WC vagy piszoár dugulása esetén csak szórjunk bele 4-5 evőkanálnyit, hagyjuk állni egy éjszakát, majd másnap reggel öblítsük át meleg (de még csak véletlenül sem forró) vízzel!

A szódabikarbóna után, a második legismertebb otthoni praktika az ecet. Valójában ketten együtt a leghatásosabbak, ezért forró víz sem szükséges a használatukhoz, tehát a WC vagy piszoár duguláselhárítására is kiválóan alkalmazhatóak. Szórjunk a lefolyóba 2-3 evőkanál szódabikarbónát, majd öntsünk rá egy kevés ecetet. Ha már elkezdett habzani, öntsünk rá meleg vizet és hagyjuk állni 2 órát. Az idő letelte után még egyszer öblítsük át a rendszert meleg vízzel, és készen is vagyunk!

Nyári Zoltán Budapesti duguláselhárító 06 20 9 420 586

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés