Tippek a lefolyócső házi tisztítására

Mindannyiunkkal megesett már, hogy otthonunkban eldugult valamelyik lefolyó, ami rengeteg kellemetlenséggel jár. Mosogatás közben felgyűlik a víz a mosogatóban, öblítés közben a WC tartalma a földre folyik, fürdés után nem folyik le a fürdővíz a lefolyócsövön – ezek a dugulás legjellegzetesebb intőjelei. Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, akkor sajnos az eldugult lefolyócső tisztítására lesz szükség. Természetesen egy kis odafigyeléssel elkerülhető a komolyabb dugulás. A konyhai dugulás oka például általában az, hogy étkezés után a nagyobb ételdarabokat a tányéron hagyjuk ahelyett, hogy a kukába dobnánk, így mosogatás közben azok a lefolyóba jutnak. Ilyenkor valószínűleg sürgősen a mosogatócső tisztítására van szükség. Ha azt tapasztaljuk, hogy a fürdőszobai mosdó lefolyócső dugult el, akkor nagy valószínűséggel szappanlerakódások, illetve hajcsomók okozhatták a problémát. Hogyan előzhetjük hát meg ezeket a problémákat vegyszerek használata nélkül?

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Lefolyócső tisztítás házilag

A lefolyócsövek dugulása általában házi praktikákkal is megszüntethető, melyek sokkal olcsóbbak, mint a boltban kapható erős duguláselhárító vegyszerek, valamint a környezetet sem szennyezik. A következőkben felsorolt anyagok mind bizonyítottan hatásosak, ha enyhébb vagy akár komolyabb dugulásról van szó.

Konyhasó

Köztudott, hogy a konyhasó legfőbb alkotórésze a nátrium-klorid, így önmagában is rendkívül hatásos kisebb dugulások megszüntetésére. Alkalmazása rendkívül egyszerű. Hintsünk félpohárnyi sót a lefolyócsőbe, majd várjunk 20 percet! Miután letelt az idő, öntsünk egy liter forró, majd rögtön utána egy liter hideg vizet a lefolyóba, és kész is a művelet!

Szódabikarbóna és ecet

A szódabikarbóna az egyik leghatásosabb szer, ha komolyabb dugulásról van szó. Generációk óta használják a háziasszonyok erre a célra, és a mai napig a legkedveltebb házi duguláselhárító praktikának számít. Keverjünk el öt-hat evőkanálnyit nagyjából két liter vízben, majd forraljuk fel a keveréket! A tűzről levéve azonnal öntsük a lefolyóba, mert csak így tudja szinte azonnal feloldani a benne lévő lerakódásokat, szennyeződéseket! Ha meg szeretnénk akadályozni az újabb dugulások kialakulását, érdemes havonta legalább egyszer megismételni ezt a műveletet. A szódabikarbóna – ecet kombináció talán még hatásosabb, mint a szódabikarbóna önmagában, ráadásul még forró víz sem szükséges a folyamathoz, hiszen az roncsolhatja a lefolyócsövet. Szórjunk 2-3 evőkanál szódabikarbónát a lefolyócsőbe, majd öntsünk rá szintén 2-3 evőkanálnyi ecetet! Mikor már habzik, öntsünk rá egy kis meleg (nem forró) vizet, majd hagyjuk állni 2-3 órát! Ezután öblítsük át még egyszer a lefolyót meleg vízzel, és kész is a lefolyócső tisztítása!

Nyári Zoltán duguláselhárító 06 20 9 420 586

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés