Szifontisztítás sajátkezüleg

Szifontisztítás sajátkezüleg

Szifontisztítás sajátkezüleg

Tavasszal tisztítsa ki a lefolyót!

Tavasszal itt az otthonunk újjáélesztése, azaz a nagytakarítás ideje; azonban nemcsak a bútorokat és az ablakokat érdemes megtisztítani ilyenkor, hanem a lakás kevésbé szem előtt lévő pontjait, mint a lefolyókat is. Ezzel elháríthatjuk az esetleges dugulásokat, számtalan kellemetlen pillanattól kímélhetjük meg magunkat, és megelőzhetjük, hogy vízvezeték-szerelőt kelljen hívnunk egy-egy csöpögő szifonhoz. Egyik leggyakrabban a mosdó dugul el, a mosdószifonban összegyűlő szennyeződések, szappanmaradványok, vízkő vagy hajszálak miatt. A szifont házilag is kitisztíthatjuk; vagy ha úgy ítéljük, hogy elöregedett, ki is cserélhetjük. A körülbelül 100 forintba kerülő gumitömítések cseréje erősen ajánlott akkor is, ha magát a szifont nem cseréljük le. A modern műanyag szifonokat könnyen szét- és összeszerelhetjük, így ehhez a művelethez nem feltétlenül szükséges vízszerelőt hívni.

Nincs szükségünk profi szerszámokra

A mosdó szifonjának típusa leggyakrabban buraszifon vagy jollyflex csőszifon. A buraszifon beépítése és kitisztítása egyszerűen elvégezhető, és különleges szerszámokra sincs hozzá szükség, mindössze egy csavarhúzóra, fűrészre, illetve egy cső- vagy svédfogóra. A leszereléskor arra vigyázzunk, hogy az automata leeresztőszelep ne mozduljon el, ugyanis így már nem lenne képes ellátni tömítési funkcióját. Ha ez mégis megtörténik, a szelepet is le-, majd újra fel kell szerelnünk. Tisztítás után a szifonhoz használjunk új tömítést.

A mosdó – mosogató szifontisztítás pár perc alatt kész

Ha óvatosan szereljük le a szifont a takarításhoz, az egész művelet néhány perc alatt megoldható. A csőszifon le- és felszerelése még egyszerűbb. A szifon egységcsomagjában található csöveket fűrésszel vágjuk méretre. Ha fémszifont választunk, a fűrészelés értelemszerűen tovább tarthat. Munka közben ügyeljünk a kezünk és a krómfelület épségére is. A tavaszi lefolyótakarítással megelőzhetjük a zavaró dugulásokat, így érdemes a nagytakarításba ezt is beiktatni.

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés