Mosogató duguláselhárítás házilag

Mosogató duguláselhárítás házilag

Mosogató duguláselhárítás házilag

Mosogató duguláselhárítása házilag


A mosogató eldugulása bármikor bekövetkezhet, megnehezítve ezzel mindennapjainkat. Legfőbb okai a hideg vízzel történő mosogatás, valamint a mosogatószer túlzott mennyiségben való alkalmazása. Kis odafigyeléssel megelőzhető lenne a probléma, de ha már megtörtént a baj, akkor mindenképpen érdemes megpróbálnunk először saját kezűleg megszüntetni a dugulást.

 

 

Házi duguláselhárító spirál

A barkácsszaküzletekben kifejezetten alacsony áron vásárolhatunk otthoni felhasználásra kifejlesztett duguláselhárító spirált, más néven csőgörényt. Ha nem szeretnénk azonnal képzett duguláselhárító szakemberhez fordulni, érdemes először ezzel az eszközzel próbálkozni. Javasolt a legalább 8 mm átmérőjű spirál alkalmazása. Hátránya azonban az, hogy valószínűleg két ember szükséges a használatához, ugyanis, ha a duguláselhárító spirál eléri a dugulást, előfordulhat, hogy összetekeredik.


Mosogató duguláselhárítás slaggal


A mosogató duguláselhárítása nagy valószínűséggel sikeres lesz, ha ezt a módszert alkalmazzuk. Hatékonysága abban rejlik, hogy egy slagot dugunk a lefolyócsőbe, melyet a legnagyobb víznyomással mosunk át, ami csak lehetséges. A vizet átvezethetjük a fürdőszobából vagy akár az udvarról is. Rendkívül fontos, hogy mielőtt teljes nyomáson megnyitnánk a csapot a tömlő bedugását követően, szorosan, precízen zárjuk le a lefolyó és a slag találkozását, mert csak így lesz sikeres a duguláselhárítás. A folyamathoz akár egy rongyot is használhatunk, hogy egészen biztosan eresztésmentesen lezárjuk az érintkezési pontot.


Szódabikarbóna - ecet


A mosogató duguláselhárításához alkalmazható legsikeresebb otthoni lefolyótisztító eszköz a szódabikarbóna-ecet kombináció. Ezek a minden háztartásban megtalálható konyhai hozzávalók valóban csodákra képesek. Használatukhoz még forró víz sem szükséges, ami azért előnyös, mert az kárt tehet a lefolyócsövek belsejében. Alkalmazásuk rendkívül egyszerű: Szórjunk a lefolyócsőbe 2-3 evőkanál szódabikarbónát, majd öntsünk utána egy pohár ecetet! A szódabikarbóna ekkor habzani kezd és az ecet által létrejött savak lemarják a lefolyó belsejében lerakódott szennyeződéseket. A habzás csillapodása után öntsünk utánuk meleg vizet, majd hagyjuk állni 2 órát! Miután letelt az idő, öblítsük át még egyszer a lefolyót meleg vízzel, és készen is vagyunk!

Mosogató duguláselhárítása házilag nem megoldható hívja szakembereinket 06 20 9 420 586

 

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés