A lefolyó duguláselhárítása saját kezűleg

 

Lefolyó duguláselhárítása saját kezüleg

Lefolyó dugulás megszüntetése

A makacsul eldugult lefolyó minden háziasszony rémálma. Legyen szó akár a konyhai, akár a fürdőszobai lefolyó eldugulásáról, annak elhárítása vagy kitisztítása mindig fáradtságos és költséges feladat. Sokan kipróbálják a sokadik, méregdrága, boltban kapható lefolyótisztítót, amelyek közül csak igen kevés váltja be a hatékonyságról szóló ígéreteket. Ha a különböző házi lefolyó duguláselhárító praktikákat is mind bevetettük már, és egyikkel sem jártunk sikerrel, akkor sajnos ideje a kezünkbe venni az irányítást és a villáskulcsot, és nekiesni a lefolyó szerelésének! Természetesen vannak olyan komoly lefolyó dugulások, melyek esetében már mi sem tehetünk semmit, hanem muszáj szakembert hívnunk azok megszüntetésére.

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Előkészületek

Mielőtt nekiesnénk a lefolyó dugulás megszüntetésének, érdemes nekivetkőzni a dolognak, hiszen itt nem éppen tiszta munkáról van szó. Öltözzünk hát olyan kényelmes ruhába, amely a célnak megfelel, tehát nem sajnáljuk, ha kissé koszos lesz. Húzzunk gumikesztyűt és tegyük szabaddá a lefolyó körül lévő terepet, pakoljunk el mindent, ami akadályozhat bennünket az eldugult lefolyó tisztításában. Javasolt még egy száraz rongyot helyeznünk a lefolyó alá, hiszen annak szerelése közben nagy mennyiségű víz fog kifolyni a csőből. A szerelés megkezdése előtt érdemes még utoljára megpróbálkozni a jó öreg WC pumpával, hátha ez az utolsó löket szükséges a sikerhez. Fontos, hogy a pumpát úgy helyezzük a mosogató lefolyóra, hogy a maximális vákuum hatást érhessünk el vele pumpálás közben. Ha ez sem sikeres, akkor tényleg jöhet a szerelés.

A házi lefolyótisztítás folyamata

Első lépésként lazítsuk meg egy fogóval a lefolyócsövön lévő záró gyűrűket, hogy a cső tartalma kiürülhessen az előzőleg aláhelyezett vödörbe. Miután ez megtörtént, és mindkét szorítógyűrűt lecsavartuk, fordítsuk oldalra a lefolyócsövet és piszkáljuk ki belőle a dugulást okozó szennyeződéseket, lerakódásokat egy hosszú pálca vagy csavarhúzó segítségével. Mikor ezzel végeztünk, ellenőrizzük az U-alakú cső mindkét végénél, hogy nem maradt-e benne dugulást okozó szennyeződés. Ha a cső üres, akkor szereljük vissza, de ügyeljünk rá, hogy az összes alátét és tömítőgyűrű a helyére kerüljön. A folyamat végén jó szorosan húzzuk meg a szorítógyűrűket, majd nyissuk meg a csapot. Ha a víz akadálytalanul lefolyik és a lefolyó sehol sem szivárog, akkor jó munkát végeztünk!

Lefolyó dugulás elhárítás 06 20 9 420 586

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés