eldugult padlóösszefolyó dugulás ellen

Fürdőszoba összefolyóban feljön a víz, mit lehet tenni?

eldugult padlóösszefolyó dugulás ellen

Eldugult padlóösszefolyó 

Az eldugult padlóösszefolyó bizony számos kellemetlenséget tud okozni a fürdőszobánkban. Ilyenkor ugyanis a lefelé folyó víz, ahelyett, hogy megfelelő irányban távozna a kádból, csapból, inkább visszafelé, felfelé igyekszik. Emellé gyakran társul erőteljes csatorna szag is, mely szintén nem teszi optimálissá a szorult helyzetet.

A padlóösszefolyó könnyedén eldugulhat a különböző lerakódásoktól. Ha a kád is erre van rácsatlakoztatva, akkor a hajszálak, szőrszálak is bekerülnek az iszap rétegként megtapadó szöszök közé. A jó hír az, hogyha ez a lerakódás, vagy adott esetben dugulás nem érinti a lefolyó csöveket, akkor házilag, saját kezünkkel is megoldhatjuk a problémát. A lefolyó rács eltávolítása után gondos gumikesztyű húzást követően a szifonból el tudjuk távolítani a lerakódott szennyeződéseket, így megszüntetve a probléma okát.

De mi tevőek legyünk ha kifelé árad a bűz? Igen, a kellemetlen szagok sem teszik egyszerűbbé, és harmonikussá a fürdőszobai tartózkodásunkat, így erre is gyors megoldást ildomos találnunk. A padlószifonból áradó bűzt több dolog is okozhatja. Vagy nincs a szifonra fogyasztó vezeték kötve, azaz nem folyik át rajta a mosdó, vagy a kád szennyvize, csak a kifröccsenő víz elvezetésére szolgál. Ebből következik, hogy a szifon kiszáradhat, ha nincs utánpótlás, így pedig a csatornából könnyedén visszaáramolhat a „kellemes” illatanyag. Hasonló tüneteket vehetünk észre akkor, hogyha a padlószifonból hiányzik a tisztítódugó, melyet egy parafa dugó befaragásával tudunk pótolni.

A technika fejlődésének hála érdemes most már a beszereltetéskor olyan terméket választani, mely szárazon záró pipát is tartalmaz. Ennek hála ugyanis a bűzelzáró golyónak megszűnnek a kellemetlen szagok.

Bár legtöbben a padlószifon dugulására fogják, ha visszaáramlik fürdőszobájukba a szennyvíz, jó ha tudjuk, hogy az esetek nagy részében a lefolyó alapvezeték eldugulása okozza a galibát. Ez az a pont, amikor a házi praktikák kevésnek bizonyulnak, s kézi dugulás elhárítás ide, spirál oda szakemberhez kell fordulnunk a szakszerű dugulás elhárítás érdekében.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586
Mobilról kattintással azonnal hívható!

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés