Eldugult a mosogató? Most mit csináljunk?

 Eldugult mosogató most mit csináljjunk

Mit csináljunk ha eldugult a mosogató

Az eldugult mosogató duguláselhárítása rendszeres problémát okozhat a legtöbb háztartásban, és sajnos sokan még annak ellenére sem találnak megbízható, hatékony módszert, hogy a boltok polcain duguláselhárító vegyszerek sokasága tolong azért, hogy a kosarunkba helyezzünk őket. A dugulás leggyakrabban talán a konyhai mosogatókagyló lefolyóját érintheti, hiszen a kagylóba folyó zsír, olaj vagy éppen az étkezések után tányérokon maradt ételmaradékok könnyen elzárhatják a víz útját és hatalmas dugulást okozhatnak. Ha megtörtént a baj és eldugult a mosogató lefolyó, sajnos már nincs lehetőség megelőzésre, pedig a probléma leghatásosabb kiküszöbölése az volna, ha rendszeresen karbantartanánk a lefolyócsöveket. Nem érdemes azonban elkeserednünk, hiszen rengeteg praktikát alkalmazhatunk házilag az eldugult mosogatócső tisztítására.

 

Eldugult a mosogató? hívjon minket bizalommal!
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 

Manuális megoldások

Ha meg szeretnénk előzni a mosogató tálca eldugulását, akkor mindenképpen érdemes műanyag vagy fém szűrőt alkalmaznunk minden mosogatásnál. Ha azonban mégis megtörténik a baj, akkor bizony ideje elővennünk a jó öreg pumpát. Előfordulhat sajnos, hogy a dugulás jóval komolyabb, mint gondoltuk, így WC pumpával nem érünk célt. Ekkor javasolt komolyabban utánajárni a probléma gyökerének: helyezzünk a mosogató alatti szifon alá egy lavórt, majd óvatosan csavarjuk szét a szifont egy fogó segítségével! Ilyenkor érdemes belekalkulálnunk, hogy akár annyi víz is távozhat a szifonból, hogy a lavórt ki kell cserélnünk alatta. Ha szerencsénk van, akkor a vízzel együtt távozik a dugulást okozó szennyeződés is, ami nem éppen kellemes folyamat, hiszen a szifonba még ujjal is bele kell nyúlnunk, hogy ki tudjuk kaparni a megtapadt szennyeződéseket.

Házi duguláselhárító praktikák

Ha a fent említett módszerek nem vezetnek eredményhez, érdemes más módon megpróbálkozni az eldugult mosogató szifon tisztításával. A jó öreg szódabikarbóna+20%-os ecet kombinációt, valamint a trisót vagy pezsgőtablettát már mindenki ismeri és valószínűleg alkalmazta is kisebb vagy nagyobb sikerrel. Érdemes azonban kipróbálni a sóból és lúgkőből álló csodakeveréket is. Szórjunk körülbelül 150g sót, majd szintén 150g lúgkövet, azaz marónátront a lefolyóba, majd öntsünk rá vizet. Várjunk nagyjából 10 percet, majd öblítsük le a mosdókagylót.

Eldugult mosogató profi duguláselhárítása géppel 06 20 9 420 586

 

 

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés