Duguláselhárítás házilag: filléres trükkök

Mosogatás közben felgyűlik a víz a mosogatóban? Fürdés után nem folyik le a fürdővíz a lefolyón? Öblítés után a WC tartalma a padlóra folyik? Azt hiszem, ezek a szituációk mindenki számára ismerősen hangzanak. Mind-mind a dugulás következményei, melyet mindannyian jól ismerünk, de egyikünk sem szívesen beszél róla, hiszen a duguláselhárítás nem a legkedveltebb tevékenység a háziasszonyok körében.

Ne higgyük, hogy csak minket büntet a sors a különböző berendezések eldugulásával. A fürdőszobában a szappan, sampon, illetve az összegyűlt hajszálak, a konyhában pedig a különböző ételmaradékok, zsír, illetve mosogatószer lerakódások okozhatják a dugulást, így természetesen ez minden háztartásban előfordulhat.

Otthoni duguláselhárító tippek

Trisó

Az egyik legkedveltebb házi duguláselhárító praktika a trisó. A duguláselhárítás mellett a csövek állandó karbantartására is használható, amennyiben havonta egyszer alkalmazzuk.

A fent említett bűnösök mellett, a lefolyók eldugulását okozhatja a vízkő lerakódása is, mivel olyannyira beszűkítheti a lefolyó csövét, hogy gyakorlatilag meggátolja a víz útját. Ilyen esetekben javasolt a trisó használata, amely vízkőoldó hatással is rendelkezik.

Öntsünk kb. 20-25 dkg-ot az eldugult mosdó vagy mosogató lefolyóba, illetve WC-be, majd hagyjuk egy éjszakát állni. Ezen idő alatt a szennyeződés és vízkőlerakódás nagy részét feloldja, így reggel már csak egy alapos forró vizes öblítésre van szükség, amely átmossa a lefolyórendszert.

Konyhasó

Mivel a konyhasó legfőbb alkotórésze a nátrium-klorid, ezért kisebb dugulások megszüntetésére kiválóan használható. Szórjunk félpohárnyit a lefolyóba, majd várjuk 15-20 percet. Az idő letelte után öntsünk 1liter forró, majd 1liter hideg vizet a lefolyóba és készen is vagyunk a művelettel.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna is rendkívül hatékonynak bizonyul, ha duguláselhárításról van szó. Ha például csak nagyon lassan vagy egyáltalán nem folyik le a víz a mosogató- vagy mosdókagylóban, akkor elsőként a szódabikarbónát érdemes kipróbálni. Öt-hat evőkanálnyit javasolt elkeverni körülbelül 2 liter vízben, majd a keverék felforralása után rögtön a lefolyóba kell önteni. Ez szinte azonnal feloldja a lefolyóban lévő szennyeződéseket. Havonta egyszer javasolt megismételni a műveletet, az újabb dugulás megelőzése érdekében.

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés