Csatorna kiszellőző beépítése csatornaszellőző beszerelés

Csatorna kiszellőző

Csatorna kiszellőző beépítése csatornaszellőző beszerelés

A csatorna kiszellőztetésének fontossága

Ha csatornaszagot érzünk a lakás vizes helyiségeiben, vagy a szennyvíz leeresztésekor furcsa hangokat hallunk, a problémát sok esetben a hiányos csatornaszellőztetés – például a szellőztetők elhagyása vagy nem megfelelő kialakítása – okozza. A szag forrása lehet egy eltömődött csatornakiszellőztető is: szinte bármi kerülhet bele, az építési törmeléktől a madártetemekig. A csatorna kiszellőztetése több célt is szolgál: mérsékli a közműcsatornák korrodálódásának mértékét, eltávolítja a csövekben keletkező gázokat, hogy azok ne a lakásokban törjenek elő, illetve gondoskodik a padlóösszefolyók bűzzárainak védelméről. A csatorna kiszellőztetésével a szennyvízáramlás során keletkező nyomásingadozások is kiküszöbölhetők.

Kiszellőztetés légbeszívó szeleppel

A csatorna kiszellőztetéséről többféleképpen is gondoskodhatunk: beiktathatunk egy légbeszívó szelepet, illetve a vezetéket egyszerűen kivezethetjük a szabadba. Fontos, hogy a padlóösszefolyók bűzzárai záróvizének mértéke az előírt szabványokat kövesse, ellenkező esetben ugyanis szintén kellemetlen csatornaszaggal kell szembesülnünk a fürdőszobában. Ha otthonában kellemetlen bűz terjeng a vizes helyiségekben vagy a nyílászárókon áthatolva akár az egész lakásban, illetve a lefolyón leengedet víz bugyborékoló, „kuruttyoló” hangot hallat, vagy dugulásról van szó, vagy pedig a csatornaszellőztetéssel van gond.

Dugulás vagy a szellőztetés hiánya?

Ha dugulásra gyanakszik, próbálja meg eltávolítani a lerakódott anyagot valamilyen házi vagy bolti szerrel, illetve az alkatrészek kitisztításával. Ha a bugyborékoló hang és a szag nem szűnik meg, valószínűleg a kiszellőztetés nem megfelelő. A légbeszívó szelepek utólagos beszerelése, illetve a meglévők javítása vagy cseréje kisebb bontással is járhat, ám megéri a befektetés, hiszen a későbbiekben számos kellemetlenségtől kímélheti meg magát. Ha ön is tapasztalta a fenti problémákat otthonában, egyeztessen a társasház üzemeltetőjével, és hívjanak ki egy megbízható szakembert!

Csatorna kiszellőző vezeték kiépítése és ellenőrzése 06 20 9 420 586

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés