A csatorna dugulása veszélyes is lehet

A csatorna tisztasága minden háztartás számára alapvető fontosságú. A csatorna dugulása ellehetetleníti a mindennapi rendes életet, és nem csak a bűz miatt, hiszen a vizesblokkok így gyakorlatilag használhatatlanná válnak.

A dugulást számos dolog okozhatja. A leggyakoribb a különböző szennyeződések lerakódása, feltorlódása. Sokszor kerülnek szembe a szakemberek olyan helyzettel, amikor olyan szennyeződések okozzák a dugulást, amelyeknek egyébként nem is kellett volna a csőbe kerülniük. Ilyenkor a problémát figyelmetlenség okozza, például a WC-be ejtett tárgyak, amelyek nem tudnak megfelelően továbbhaladni.

Sokszor azonban nem a lefolyóba került szennyeződéseknél kell a problémát keresni, sokszor a szennyvízcsöveknél lép fel a dugulás, amely már mindenképpen szakember segítségnek igénybevételét követeli meg. Okozhatja a dugulást gyökérbenövés vagy akár csőtörés is.

Nem tűr halasztást

Ha csatorna dugulás jelentkezik, mindenképpen cselekednünk kell, mihamarabb ki kell deríteni, hogy pontosan mi és hol okozza a gondot. Ez nem csak kényelmi szempont, mert sok esetben – ha nem eleve ez a probléma – a csőtörést is kockáztathatjuk a tétlenséggel.

Különösen veszélyes lehet a csőtörés, ha az épület alatt következik be, mivel a csőből kiáramló vízmennyiség meggyengítheti a talajt. Az épület így akár meg is süllyedhet, veszélyessé válhat. A csatorna dugulás megszüntetése tehát igen fontos, mihamarabb elvégzendő feladat.

A szakemberek általában csőgörénnyel végzik a csatorna dugulás elhárítását, s ha maga az elhárítás nem is kivitelezhető az eszközzel, az alapos vizsgálat egészen biztosan. A kamerás vizsgálat segítségével pontosan meg tudják határozni, hogy hol lépett fel a gond és az milyen jellegű, ennek köszönhetően a leggyorsabban, a megfelelő módszerekkel tudják elvégezni a munkát.

Ha minél hamarabb szakemberhez fordulunk, nem csak a későbbi problémákat, de jelentős költségeket is megspórolhatunk, hiszen nincsen szükség felesleges bontásra, pontosan ott kezdheti meg a munkát a duguláselhárító, ahol arra szükség van.

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés