6 házi lefolyótisztító praktika

6 házi praktika a lefolyó tisztítására

Az eldugult lefolyó rengeteg kellemetlenséget okoz, hiszen akadályozza a mosdó, a kád vagy a mosogató kényelmes használatát, illetve egy idő után zavaró szagokat eredményez. Szerencsére nem kell azonnal vízszerelő szakembert hívnunk, hiszen az eldugult lefolyó tisztítása házilag is lehetséges; sőt, ehhez még durva bolti vegyszereket sem kell használnunk. Az alábbiakban adunk néhány tippet a lefolyó tisztítására; nem lesz másra szükségünk hozzá, mint a legtöbb háztartásban egyébként is megtalálható anyagokra. Ezek előnye amellett, hogy sokkal olcsóbbak a bolti tisztítószereknél, egyszerűen használhatók, kevésbé károsítják egészségünket, illetve a környezetre nézve sem veszélyesek.

Forró víz

A legegyszerűbb, ha forrásban lévő vizet öntünk a lefolyóba: ha a dugulás nem olyan komoly, már ettől meg fog szűnni. Vigyázzunk, nehogy a visszacsapódó cseppek sérülést okozzanak, főként, ha a dugulás magasan van.

Pumpa

A házi lefolyótisztító tippek közül természetesen nem hiányozhat a pumpa. Azonban érdemes előtte valamivel meglazítanunk a dugulást okozó szennyeződést, hiszen a pumpálás csak így lehet valóban hatékony.

Szódabikarbóna és ecet

A szódabikarbóna és az ecet külön-külön és együtt is hatásos, és nemcsak lefolyótisztításkor jó segítőtársak: a szódabikarbóna kiváló például a zsíros edények kisúrolására, az ecet pedig a csaptelepek vízkőtlenítésére. Duguláselhárításhoz szórjunk egy csészényi szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá két pohár forró ecetet, és hagyjuk hatni legalább néhány percig. A műveletet hideg vizes öblítéssel és szellőztetéssel zárjuk.

Citromsav

A citromsav hasonlóan működik, mint az ecet: 2-3 pohárral öntsünk belőle a lefolyóba, majd 20-25 percig hagyjuk hatni, végül öblítsük le.

Pezsgőtabletta

Ha a vécé dugult el, nem kell mást tenni, mint a csészébe dobni egy-két pezsgőtablettát, majd 15 percet várni, ezután, ha a dugulás nem szűnt meg, pumpával is rásegíthetünk.

Bórax

Ha a fenti praktikák nem jártak sikerrel, az eldugult lefolyó házi tisztítása bóraxszal is lehetséges: öntsünk belőle a lefolyóba egy csészényivel, majd néhány perc elteltével öblítsük le forró, majd hideg vízzel. Ha egyik módszer sem szüntette meg a dugulást, hívjunk vízszerelő szakembert.

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés