Csatornatisztítás házilag

Csatornatisztítás házilag csatorna tisztítása otthon

A csatornarendszer problémáira hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet fordítani, hiszen nem látjuk, mi zajlik a csövek belsejében. Pedig a csatorna meghibásodása jelentős pénzeket is felemészthet. A csatornarendszerben keletkezett dugulás beltéren és kültéren is létrejöhet. A probléma elhárítását mindkét esetben megkísérelhetjük különböző házi csatornatisztító praktikákkal.

 

csatornatisztitás-hazilag

Beltéri csatornatisztítás házilag

A beltéri dugulás sok esetben hosszú évek alatt alakul ki. A mosdó, a mosogató, a kád vagy a zuhanyzó lefolyójában különböző szennyeződések halmozódnak fel, például hajszálak, bőr- és körömdarabok, mosószermaradványok vagy idegen tárgyak. A víztakarékos vécétartályok hátránya, hogy sokszor nem öblíti le kellő mértékben a tartályt, és mivel a kevés víz nem ad elég löketet a szilárd anyagoknak, azok a cső egy távolabbi szakaszán összeállhatnak, dugulást okozva. A mosogató dugulásának esetén a problémát általában a csőrendszerek nem megfelelő lejtése, alulméretezése, illetve a túl hideg vagy túl kevés vízzel történő mosogatás okozza. Az indokolatlan szűrőhasználat fokozza a problémát, hiszen lassítja a víz áramlását. Rendszeres karbantartással, illetve dugulás esetén házi csatornatisztítással a komolyabb problémák megelőzhetők. A házi csatornatisztító praktikák közé tartozik a forró vizes öblítés, a pumpálás, a szódabikarbónával és ecettel vagy bolti lefolyótisztító szerekkel való duguláselhárítás. Érdemes biológiai csőrendszertisztító szereket is használni, ugyanis ezek leoldják a cső falára rakódott zsírokat, így nem alakul ki dugulás.

Kültéri csatornák tisztítása házilag

A kültéri dugulásokat, azaz a kinti csatornarendszer, az aknák, a folyókák és a csapadék-elvezető rendszer eldugulását gyakran a sár és iszap, illetve a csatornába kerülő szennyeződések – falevelek, ágak, gyökerek – okozzák. Hatékony házi csatornatisztító vagy inkább dugulásmegelőző praktika az udvari szennyvíztartályok és emésztőgödrök szintjének rendszeres ellenőrzése. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy a visszatorlódó szennyeződés dugulást okozzon. Azt is ellenőrizzük, nem keletkezett-e hézag az illesztéseknél, ugyanis ezeken benőhetnek a gyökerek, amelyek gátat állítanak a szennyvízben utazó darabos szennyeződéseknek, így azok elakadnak, és ugyancsak dugulás keletkezik. Ha a házi megoldások nem váltak be, hívjon ki minél előbb egy vízszerelő szakembert!

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés