Csatornatisztítás házilag

Csatornatisztítás házilag csatorna tisztítása otthon

A csatornarendszer problémáira hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet fordítani, hiszen nem látjuk, mi zajlik a csövek belsejében. Pedig a csatorna meghibásodása jelentős pénzeket is felemészthet. A csatornarendszerben keletkezett dugulás beltéren és kültéren is létrejöhet. A probléma elhárítását mindkét esetben megkísérelhetjük különböző házi csatornatisztító praktikákkal.

 

csatornatisztitás-hazilag

Beltéri csatornatisztítás házilag

A beltéri dugulás sok esetben hosszú évek alatt alakul ki. A mosdó, a mosogató, a kád vagy a zuhanyzó lefolyójában különböző szennyeződések halmozódnak fel, például hajszálak, bőr- és körömdarabok, mosószermaradványok vagy idegen tárgyak. A víztakarékos vécétartályok hátránya, hogy sokszor nem öblíti le kellő mértékben a tartályt, és mivel a kevés víz nem ad elég löketet a szilárd anyagoknak, azok a cső egy távolabbi szakaszán összeállhatnak, dugulást okozva. A mosogató dugulásának esetén a problémát általában a csőrendszerek nem megfelelő lejtése, alulméretezése, illetve a túl hideg vagy túl kevés vízzel történő mosogatás okozza. Az indokolatlan szűrőhasználat fokozza a problémát, hiszen lassítja a víz áramlását. Rendszeres karbantartással, illetve dugulás esetén házi csatornatisztítással a komolyabb problémák megelőzhetők. A házi csatornatisztító praktikák közé tartozik a forró vizes öblítés, a pumpálás, a szódabikarbónával és ecettel vagy bolti lefolyótisztító szerekkel való duguláselhárítás. Érdemes biológiai csőrendszertisztító szereket is használni, ugyanis ezek leoldják a cső falára rakódott zsírokat, így nem alakul ki dugulás.

Kültéri csatornák tisztítása házilag

A kültéri dugulásokat, azaz a kinti csatornarendszer, az aknák, a folyókák és a csapadék-elvezető rendszer eldugulását gyakran a sár és iszap, illetve a csatornába kerülő szennyeződések – falevelek, ágak, gyökerek – okozzák. Hatékony házi csatornatisztító vagy inkább dugulásmegelőző praktika az udvari szennyvíztartályok és emésztőgödrök szintjének rendszeres ellenőrzése. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy a visszatorlódó szennyeződés dugulást okozzon. Azt is ellenőrizzük, nem keletkezett-e hézag az illesztéseknél, ugyanis ezeken benőhetnek a gyökerek, amelyek gátat állítanak a szennyvízben utazó darabos szennyeződéseknek, így azok elakadnak, és ugyancsak dugulás keletkezik. Ha a házi megoldások nem váltak be, hívjon ki minél előbb egy vízszerelő szakembert!

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

duguláselhárítás ár Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárító csatornatisztítás házilag kellemetlen szagok duguláselhárítás 7.kerület dugulás Budapest Duguláselhárítás Budapest szennyvízcsatorna wc csésze padló lefolyó dugulás duguláselhárítás XIX.kerület szennyvíz bekötése társasház csatornaszag csatorna tisztítás duguláselhárítás XVII.kerület Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás árak lefolyó lejtése mosdó dugulása lefolyótisztítás otthon mosdó dugulása ellen wc dugulás Lefolyótisztítás Budapest dugulás szennyvíz bekötés duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás II.kerület Dugulás elhárítás duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület szennyvízhálózat csatornakamerázás duguláselhárítás XV.kerület bűzelzáró mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás I.kerület Lefolyótisztító szer duguláselhárítás Csepel wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás 10. ker dugulások Eldugult WC duguláselhárítása olcsó duguláselhárítás dugulás elhárítás Budapest lefolyó dugulás elhárítás mosdó csőtisztító spirál duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás XVI.kerület olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás azonnal csatorna csőtörés lefolyó tisztítása házilag Eldugult WC vízvezeték szerelő duguláselhárítás IX.kerület mosdó lefolyó dugulás lefolyó dugulás duguláselhárítás X.kerület mosogató dugulás csatornaszellőztetés duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás házilag mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás falbontás nélkül mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XXII.kerület esővíz Lefolyótisztító vízvezeték szerelés Budapest duguláselhárítás 6.kerület lefolyó tisztítás csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás XII.kerület akciós duguláselhárítás lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás VI.kerület csatornatisztítás duguláselhárítás XIII.kerület lefolyó dugulás okai nedves törlőkendő mosdó lefolyó dugulás megszűntetése mosogató duguláselhárítás fix áron vízvezeték wc lefolyó dugulás mosogatógép mosdó duguláselhárítás házilag búraszifon mosogató lefolyó csatorna dugulás duguláselhárítás VII.kerület eldugult mosogató mosogató duguláselhárítás Lefolyótisztítás duguláselhárítás XXI.kerület lefolyó dugulás megszűntetése mosogató dugulás házilag wc lefolyó dugulás megszüntetése tisztító idom lefolyó dugulás wc lefolyótisztítók dugulás megszüntetése eldugult mosdó duguláselhárítás III.kerület padlóösszefolyó wc duguláselhárítás padlószifon csőtörés eldugult mosdó duguláselhárítása eldugult mosogató szifon duguláselhárítás csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás bontás nélkül dugulás elhárítása Lefolyótisztítás házilag eldugult padlóösszefolyó Árak
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés