Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:

Csatorna bekötés

Csatornahálózat kialakítása, csatorna bekötés

Új ház építésekor ki kell alakítani azt a csatornahálózatot, amely a háztartás szennyvizét elvezeti a telekhatáron belül elhelyezkedő tisztítóaknáig. A házi szennyvízcsatorna építésekor fokozottan figyelni kell a megfelelő csatornabekötésre, hiszen a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás vagy más problémák is előfordulhatnak. A csatornahálózat kialakításához, illetve a vezeték az utcai csatornára való bekötéséhez tehát mindenképp érdemes szakember segítségét igénybe venni. A szennyvízcsatorna építése nem engedélyköteles, azonban be kell tartani különböző kötelező távolságokat: a csatornának az épülettől például legalább 1, a földkábeltől 0,8, a vízvezetéktől pedig 1 méterre kell elhelyezkednie.

 

Csatornahálózatunkba kizárólag háztartási szennyvíz vezethető. A szolgáltatók családi házunk esővíz elvezetését sem engedélyezi a közműcsatornába kötni, amit egyre gyakrabban ellenőriznek is. A régi emésztőgödröket mindenképp meg kell, szüntetni illetve fel kell tölteni, csatornázás alkalmával. Szabálytalan, ha régi derítő aknába folyik a szennyvíz és onnan folyik tovább a közmű csatornába.

Új építésű épület csatorna bekötés, csatornázás

A vízzáró kötés alkalmazása elengedhetetlen

A csatorna lejtése 1–1,5 cm lehet méterenként; ennek a cső mentén végig egyenletesnek kell lennie a dugulás megelőzése végett. Az ideális esetben KG–PVC-ből készült bekötővezeték ajánlott átmérője 110 mm. Annak megelőzésére, hogy a talajvíz a csatornába vagy a szennyvíz a csőből a talajba jusson, vízzáró kötést kell alkalmazni. A csatornahálózat kialakításánál arra kell törekedni, hogy a cső a legrövidebb úton jusson el a tisztítóaknáig. Ha a lakószint, ahonnan szeretnénk elvezetni a szennyvizet, mélyebben helyezkedik el az akna fedlapjánál, a csatornázás során a saját csatornaszakaszba egy torló csappantyút érdemes beépíteni, a szennyvíz visszaáramlását megakadályozandó.

Házi csatornahálózat kiépítése, bekötése

A csatorna szabályos bekötését a Csatornázási Művek ellenőrzi

A szennyvízcsatornán tisztítónyílásokat kell kialakítani, hogy ha a későbbiekben bármilyen probléma lépne fel, például a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás alakul ki, a szakember könnyen hozzá tudjon férni a csövekhez, és ki tudja tisztítani azokat. A derítő túlfolyóját nem szabad a tisztítóaknába csatlakoztatni, hiszen az jelentős mértékben megterhelné a csatornát, és kellemetlen bűzt okozna. Azért is érdemes a fenti munkálatokhoz szakképzett vízszerelő segítségét kérni, hiszen a csatorna szabályos beépítését a Csatornázási Művek mérnöke egy helyszíni szemle keretében ellenőrzi.

Hívjon minket bizalommal
dugulashivjmost

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

wc duguláselhárítás házilag padlószifon mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás olcsón eldugult mosdó Duguláselhárítás Budapest padlóösszefolyó dugulások duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás III.kerület lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XXII.kerület mosogató dugulás házilag mosdó dugulása mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás fix áron Lefolyótisztító eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás I.kerület mosdó dugulása ellen mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás házilag mosogató lefolyó mosdó lefolyó dugulás bűzelzáró duguláselhárítás XVIII.kerület dugulás Budapest duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás V.kerület mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás wc csésze duguláselhárítás árak lefolyó duguláselhárítás társasház dugulás elhárítás Budapest lefolyó csatornaszag megszüntetése mosogató duguláselhárítás XVII.kerület nedves törlőkendő lefolyó tisztítása házilag lefolyó lejtése Árak Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás XVI.kerület mosogató lefolyó dugulás lefolyó dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás XIII.kerület dugulás elhárítása wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás Csepel csatorna dugulás elhárítás mosdó csőtisztító spirál szennyvíz bekötés padló lefolyó dugulás duguláselhárítás VI.kerület szennyvízhálózat búraszifon csatornakamerázás Eldugult WC szennyvízcsatorna szennyvíz bekötése duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás bontás nélkül vízvezeték duguláselhárítás XXI.kerület Lefolyótisztító szer csőtörés lefolyótisztítás otthon wc dugulás lefolyó tisztítás csatornaszag duguláselhárítás VII.kerület mosogató dugulás dugulás megszüntetése Lefolyótisztítás házilag csatornaszellőztetés tisztító idom duguláselhárítás XIV.kerület eldugult mosogató szifon duguláselhárítás IX.kerület Lefolyótisztítás vízvezeték szerelő csatornatisztítás házilag duguláselhárítás 10. ker Wc dugulás megszüntetése wc duguláselhárítás wc lefolyó dugulás Lefolyótisztítás Budapest Dugulás elhárítás duguláselhárítás Budapesten Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás XII.kerület kellemetlen szagok duguláselhárítás IV.kerület olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás XX.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása akciós duguláselhárítás esővíz csatorna csőtörés duguláselhárítás XI.kerület eldugult mosogató duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás XV.kerület vízvezeték szerelés duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárító lefolyótisztítók csatorna dugulás duguláselhárítás ár csatorna tisztítás mosogatógép olcsó csatornatisztítás dugulás mosdó duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás dugulás wc lefolyó dugulás okai csatornatisztítás duguláselhárítás 6.kerület
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés