Csatorna bekötés

Csatornahálózat kialakítása, csatorna bekötés

Új ház építésekor ki kell alakítani azt a csatornahálózatot, amely a háztartás szennyvizét elvezeti a telekhatáron belül elhelyezkedő tisztítóaknáig. A házi szennyvízcsatorna építésekor fokozottan figyelni kell a megfelelő csatornabekötésre, hiszen a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás vagy más problémák is előfordulhatnak. A csatornahálózat kialakításához, illetve a vezeték az utcai csatornára való bekötéséhez tehát mindenképp érdemes szakember segítségét igénybe venni. A szennyvízcsatorna építése nem engedélyköteles, azonban be kell tartani különböző kötelező távolságokat: a csatornának az épülettől például legalább 1, a földkábeltől 0,8, a vízvezetéktől pedig 1 méterre kell elhelyezkednie.

 

Csatornahálózatunkba kizárólag háztartási szennyvíz vezethető. A szolgáltatók családi házunk esővíz elvezetését sem engedélyezi a közműcsatornába kötni, amit egyre gyakrabban ellenőriznek is. A régi emésztőgödröket mindenképp meg kell, szüntetni illetve fel kell tölteni, csatornázás alkalmával. Szabálytalan, ha régi derítő aknába folyik a szennyvíz és onnan folyik tovább a közmű csatornába.

Új építésű épület csatorna bekötés, csatornázás

A vízzáró kötés alkalmazása elengedhetetlen

A csatorna lejtése 1–1,5 cm lehet méterenként; ennek a cső mentén végig egyenletesnek kell lennie a dugulás megelőzése végett. Az ideális esetben KG–PVC-ből készült bekötővezeték ajánlott átmérője 110 mm. Annak megelőzésére, hogy a talajvíz a csatornába vagy a szennyvíz a csőből a talajba jusson, vízzáró kötést kell alkalmazni. A csatornahálózat kialakításánál arra kell törekedni, hogy a cső a legrövidebb úton jusson el a tisztítóaknáig. Ha a lakószint, ahonnan szeretnénk elvezetni a szennyvizet, mélyebben helyezkedik el az akna fedlapjánál, a csatornázás során a saját csatornaszakaszba egy torló csappantyút érdemes beépíteni, a szennyvíz visszaáramlását megakadályozandó.

Házi csatornahálózat kiépítése, bekötése

A csatorna szabályos bekötését a Csatornázási Művek ellenőrzi

A szennyvízcsatornán tisztítónyílásokat kell kialakítani, hogy ha a későbbiekben bármilyen probléma lépne fel, például a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás alakul ki, a szakember könnyen hozzá tudjon férni a csövekhez, és ki tudja tisztítani azokat. A derítő túlfolyóját nem szabad a tisztítóaknába csatlakoztatni, hiszen az jelentős mértékben megterhelné a csatornát, és kellemetlen bűzt okozna. Azért is érdemes a fenti munkálatokhoz szakképzett vízszerelő segítségét kérni, hiszen a csatorna szabályos beépítését a Csatornázási Művek mérnöke egy helyszíni szemle keretében ellenőrzi.

Hívjon minket bizalommal
dugulashivjmost

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

Lefolyótisztítás tisztító idom szennyvízhálózat csatorna dugulás elhárítás vízvezeték szerelés mosdó dugulása bűzelzáró duguláselhárítás duguláselhárítás XXIII.kerület csőtisztító spirál wc lefolyó dugulás lefolyótisztítás otthon mosdó lefolyó dugulás csatornaszag eldugult mosdó akciós duguláselhárítás csatornaszag megszüntetése padlószifon csatornaszellőztetés Wc dugulás megszüntetése Budapest duguláselhárítás Budapesten lefolyó dugulás megszűntetése vízvezeték dugulás wc lefolyó dugulás elhárítás lefolyó dugulás duguláselhárítás házilag mosogató duguláselhárítás szennyvízcsatorna duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás IX.kerület társasház Árak Lefolyótisztítás házilag lefolyó duguláselhárítás olcsó duguláselhárítás nedves törlőkendő dugulások csatorna dugulás duguláselhárítás XVII.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás IV.kerület Lefolyótisztító szer esővíz kellemetlen szagok duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás bontás nélkül mosogató lefolyó tisztítása mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás X.kerület lefolyótisztítók szennyvíz bekötés mosogató lefolyó dugulás csatornatisztítás duguláselhárítás ár duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás VI.kerület wc dugulás duguláselhárítás XVIII.kerület wc duguláselhárítás házilag csatorna tisztítás duguláselhárítás XVI.kerület mosogató lefolyó dugulás mosdó duguláselhárítás házilag Dugulás elhárítás duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül dugulás elhárítás Budapest mosdó wc csésze duguláselhárítás XIX.kerület búraszifon duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás XIII.kerület mosogatógép Eldugult WC mosogató duguláselhárítás házilag dugulás Budapest csatornakamerázás eldugult mosogató mosdó dugulása ellen duguláselhárítás azonnal lefolyó tisztítása házilag eldugult padlóösszefolyó vízvezeték szerelő duguláselhárító lefolyó lejtése lefolyó dugulás okai duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás VII.kerület lefolyó tisztítás padlóösszefolyó mosogató dugulás csatorna csőtörés olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás árak lefolyó Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás XXI.kerület wc duguláselhárítás csőtörés dugulás elhárítása wc lefolyó dugulás megszüntetése eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás 6.kerület csatornatisztítás házilag duguláselhárítás 10. ker mosogató dugulás házilag duguláselhárítás I.kerület Eldugult WC duguláselhárítása szennyvíz bekötése duguláselhárítás II.kerület padló lefolyó dugulás duguláselhárítás III.kerület mosogató duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás XXII.kerület Lefolyótisztító dugulás megszüntetése Duguláselhárítás Budapest eldugult mosogató szifon
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés