csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Csatorna szag

csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Még a legtisztább háztartásban is előfordulhat, hogy fürdőszobánkban vagy konyhánkban átható csatorna szag terjeng. A dolog sajtossága, hogy ilyenkor ritka esetben okozza ezt a kellemetlen problémát a dugulás, de előjeleként lehet értelmezni. Ha meggyőződtünk arról, hogy dugulásnak nincs nyoma, és a csatorna szag még mindig érezhető, akkor azt okozhatja a légbeszívó szelep hiánya vagy a strang vezeték dugulása. Ez a szelep a nagyobb mennyiségű víz lefolyásakor játszik fontos szerepet, ilyenkor a lezúduló víz vákuumot idéz elő, ami kiszívhatja a bűzelzárókból a vizet, ezzel okozva a csatorna bűzt. Ha állandó a csatorna szag, vagy bugyborékoló hangokat tapasztal, akkor valószínűleg hiányzik ez a szelep. A légbeszívó hiányát utólag is lehet pótolni, elhelyezhető a strang aknában vagy a tetőn is. Jellemző még, hogy az építkezés során nem építik ki a csatorna kiszellőző vezetékeket. Ennek a szellőztető vezetéknek három fontos feladatott kell ellátnia:

  • csatornahálózatban keletkező gázokat eltávolítja, a környezet további szennyezése nélkül,
  • biztosítja a szaniterek, háztartási eszközök és a padlóösszefolyók bűzzárainak védelmét, megakadályozza, hogy a csatornagázok a helyiségekbe jussanak,
  • csökkentheti a közmű csatornák korrózióját.

Csatorna szag – kellemetlen bűz a fürdőszobában wc – ben

És most néhány példa, hogy hol és milyen okokból kifolyólag fordulhat elő a kellemetlen bűz:

  • A mosogatónál az élelmiszer maradékok és zsírok lerakodása a lefolyócsonkban és a túlfolyójáratban okozhatja a problémát. Esetleg nincs megfelelő bűzelzárás a szifonban, vagy kiszáradt a szifon.
  • Mosdókagylók esetében az egyéb lerakódások a lefolyócsonkban, illetve a túlfolyóban, a bűzelzáró hiánya a szifonban vagy a túl rövidre vágott flexibilis szifoncső okozhatja a bűzt a fürdőszobában.
  • A fürdőszobai bűz leggyakoribb okozója a padlóösszefolyó a rendszeres tisztításának elmaradása vagy a bűzelzáró hiánya okozhatja. Esetleg az ott elhelyezett mosógép, melynek lerakódásai az ürítő csőben, szennyezett szűrő vagy a fali bekötésnél hiányzó bűzelzáró okozhatja.
  • Bűzt a WC-ben a nem hermetikusan rögzített csésze, az ültető gumi hiánya vagy a kiszáradt bűzelzáró okozhatja.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 

Csatornaszag megszüntetése

A bűz forrásától függően, de minden esetben kedvező áron, ingyenes kiszállással és egy hónapos garanciával szakembereink megszüntetik otthonában a kellemetlen szagokat okozó dugulásokat. Árainkról részletesen a dugulás elhárítás árak menüpontban tájékozódhat.

Címkék

dugulás elhárítása csatorna tisztítás mosdó duguláselhárítás házilag csatorna csőtörés dugulás wc tisztító idom duguláselhárítás Budapesten csatornatisztítás házilag dugulás Budapest Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás 6.kerület olcsó duguláselhárítás eldugult padlóösszefolyó mosogató duguláselhárítás wc duguláselhárítás olcsó csatornatisztítás Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás ár duguláselhárítás VIII.kerület Lefolyótisztító Eldugult mosogató duguláselhárítása eldugult mosogató szifon duguláselhárítás VII.kerület Árak wc lefolyó dugulás megszüntetése vízvezeték duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás 7.kerület csatorna dugulás elhárítás eldugult mosogató duguláselhárítás XVI.kerület lefolyótisztítás otthon búraszifon wc duguláselhárítás házilag lefolyó duguláselhárítás lefolyó tisztítás duguláselhárítás azonnal mosdó lefolyó dugulás csatornakamerázás társasház csatornaszag csőtisztító spirál kellemetlen szagok duguláselhárítás XXI.kerület mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás IX.kerület csatorna dugulás mosogató lefolyó dugulás szennyvízcsatorna Budapest Eldugult WC duguláselhárítása vízvezeték szerelő dugulás elhárítás Budapest vízvezeték szerelés Eldugult WC duguláselhárítás akciós duguláselhárítás duguláselhárítás II.kerület mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XVIII.kerület szennyvíz bekötés szennyvíz bekötése csatornaszag megszüntetése mosdó dugulása duguláselhárítás XIII.kerület mosogató dugulás duguláselhárítás árak mosogató duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás VI.kerület Dugulás elhárítás mosogató dugulás házilag duguláselhárítás I.kerület csatornaszellőztetés nedves törlőkendő bűzelzáró lefolyó dugulás elhárítás lefolyó dugulás megszűntetése padló lefolyó dugulás duguláselhárítás XIX.kerület Duguláselhárítás Budapest dugulás megszüntetése duguláselhárítás XXIII.kerület padlószifon duguláselhárítás XV.kerület lefolyótisztítók eldugult mosdó wc csésze duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás fix áron lefolyó dugulás duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás XX.kerület dugulások duguláselhárítás XXII.kerület mosdó dugulása ellen mosogató lefolyó Lefolyótisztítás házilag mosogatógép duguláselhárító padlóösszefolyó wc dugulás esővíz duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás okai mosdó Lefolyótisztító szer mosdó lefolyó dugulás megszűntetése eldugult mosdó duguláselhárítása wc lefolyó dugulás lefolyó tisztítása házilag lefolyó lejtése csatornatisztítás csőtörés duguláselhárítás XVII.kerület Lefolyótisztítás duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás Csepel dugulás duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XII.kerület szennyvízhálózat duguláselhárítás XIV.kerület lefolyó
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés