Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:

Csatorna bekötés

Csatornahálózat kialakítása, csatorna bekötés

Új ház építésekor ki kell alakítani azt a csatornahálózatot, amely a háztartás szennyvizét elvezeti a telekhatáron belül elhelyezkedő tisztítóaknáig. A házi szennyvízcsatorna építésekor fokozottan figyelni kell a megfelelő csatornabekötésre, hiszen a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás vagy más problémák is előfordulhatnak. A csatornahálózat kialakításához, illetve a vezeték az utcai csatornára való bekötéséhez tehát mindenképp érdemes szakember segítségét igénybe venni. A szennyvízcsatorna építése nem engedélyköteles, azonban be kell tartani különböző kötelező távolságokat: a csatornának az épülettől például legalább 1, a földkábeltől 0,8, a vízvezetéktől pedig 1 méterre kell elhelyezkednie.

 

Csatornahálózatunkba kizárólag háztartási szennyvíz vezethető. A szolgáltatók családi házunk esővíz elvezetését sem engedélyezi a közműcsatornába kötni, amit egyre gyakrabban ellenőriznek is. A régi emésztőgödröket mindenképp meg kell, szüntetni illetve fel kell tölteni, csatornázás alkalmával. Szabálytalan, ha régi derítő aknába folyik a szennyvíz és onnan folyik tovább a közmű csatornába.

Új építésű épület csatorna bekötés, csatornázás

A vízzáró kötés alkalmazása elengedhetetlen

A csatorna lejtése 1–1,5 cm lehet méterenként; ennek a cső mentén végig egyenletesnek kell lennie a dugulás megelőzése végett. Az ideális esetben KG–PVC-ből készült bekötővezeték ajánlott átmérője 110 mm. Annak megelőzésére, hogy a talajvíz a csatornába vagy a szennyvíz a csőből a talajba jusson, vízzáró kötést kell alkalmazni. A csatornahálózat kialakításánál arra kell törekedni, hogy a cső a legrövidebb úton jusson el a tisztítóaknáig. Ha a lakószint, ahonnan szeretnénk elvezetni a szennyvizet, mélyebben helyezkedik el az akna fedlapjánál, a csatornázás során a saját csatornaszakaszba egy torló csappantyút érdemes beépíteni, a szennyvíz visszaáramlását megakadályozandó.

Házi csatornahálózat kiépítése, bekötése

A csatorna szabályos bekötését a Csatornázási Művek ellenőrzi

A szennyvízcsatornán tisztítónyílásokat kell kialakítani, hogy ha a későbbiekben bármilyen probléma lépne fel, például a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás alakul ki, a szakember könnyen hozzá tudjon férni a csövekhez, és ki tudja tisztítani azokat. A derítő túlfolyóját nem szabad a tisztítóaknába csatlakoztatni, hiszen az jelentős mértékben megterhelné a csatornát, és kellemetlen bűzt okozna. Azért is érdemes a fenti munkálatokhoz szakképzett vízszerelő segítségét kérni, hiszen a csatorna szabályos beépítését a Csatornázási Művek mérnöke egy helyszíni szemle keretében ellenőrzi.

Hívjon minket bizalommal
dugulashivjmost

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

wc lefolyó dugulás duguláselhárítás XIX.kerület csatorna dugulás elhárítás bűzelzáró duguláselhárítás VII.kerület csatorna dugulás duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás fix áron eldugult mosogató Eldugult mosogató duguláselhárítása lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás XIII.kerület vízvezeték szerelő dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás XXI.kerület szennyvízhálózat duguláselhárítás bontás nélkül vízvezeték lefolyó dugulás megszűntetése mosogató lefolyó dugulás mosogató dugulás házilag duguláselhárítás falbontás nélkül nedves törlőkendő duguláselhárítás V.kerület szennyvíz bekötés mosdó lefolyó dugulás megszűntetése búraszifon olcsó csatornatisztítás lefolyó dugulás okai duguláselhárítás XX.kerület lefolyó lejtése akciós duguláselhárítás duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás Budapesten Eldugult WC duguláselhárítása vízvezeték szerelés duguláselhárítás II.kerület Lefolyótisztítás Budapest eldugult mosdó eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás 10. ker mosogatógép tisztító idom Eldugult WC mosdó dugulása duguláselhárítás I.kerület Lefolyótisztító szer csatornaszellőztetés szennyvízcsatorna csőtörés mosdó lefolyó dugulás padlóösszefolyó dugulás csatornatisztítás Lefolyótisztítás lefolyó tisztítás wc lefolyó dugulás megszüntetése wc csésze padló lefolyó dugulás csőtisztító spirál wc duguláselhárítás házilag mosogató lefolyó csatornaszag lefolyó dugulás mosogató dugulás duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás IX.kerület szennyvíz bekötése csatorna tisztítás duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás ár esővíz dugulás megszüntetése duguláselhárítás XXII.kerület mosdó duguláselhárítás házilag Lefolyótisztító kellemetlen szagok duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás X.kerület mosdó dugulása ellen társasház duguláselhárítás XVI.kerület lefolyó olcsó duguláselhárítás csatornaszag megszüntetése dugulás wc eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás olcsón csatornatisztítás házilag mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás duguláselhárítás árak Árak duguláselhárítás IV.kerület Budapest Duguláselhárítás Budapest csatornakamerázás csatorna csőtörés duguláselhárítás VI.kerület dugulások mosdó mosogató duguláselhárítás házilag wc dugulás dugulás elhárítása duguláselhárítás XI.kerület lefolyó dugulás elhárítás Lefolyótisztítás házilag eldugult mosogató szifon duguláselhárító lefolyótisztítók duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás azonnal mosogató Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás XXIII.kerület lefolyótisztítás otthon padlószifon duguláselhárítás XVIII.kerület mosogató lefolyó tisztítása Dugulás elhárítás lefolyó duguláselhárítás dugulás Budapest wc duguláselhárítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés