csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Csatorna szag

csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Még a legtisztább háztartásban is előfordulhat, hogy fürdőszobánkban vagy konyhánkban átható csatorna szag terjeng. A dolog sajtossága, hogy ilyenkor ritka esetben okozza ezt a kellemetlen problémát a dugulás, de előjeleként lehet értelmezni. Ha meggyőződtünk arról, hogy dugulásnak nincs nyoma, és a csatorna szag még mindig érezhető, akkor azt okozhatja a légbeszívó szelep hiánya vagy a strang vezeték dugulása. Ez a szelep a nagyobb mennyiségű víz lefolyásakor játszik fontos szerepet, ilyenkor a lezúduló víz vákuumot idéz elő, ami kiszívhatja a bűzelzárókból a vizet, ezzel okozva a csatorna bűzt. Ha állandó a csatorna szag, vagy bugyborékoló hangokat tapasztal, akkor valószínűleg hiányzik ez a szelep. A légbeszívó hiányát utólag is lehet pótolni, elhelyezhető a strang aknában vagy a tetőn is. Jellemző még, hogy az építkezés során nem építik ki a csatorna kiszellőző vezetékeket. Ennek a szellőztető vezetéknek három fontos feladatott kell ellátnia:

  • csatornahálózatban keletkező gázokat eltávolítja, a környezet további szennyezése nélkül,
  • biztosítja a szaniterek, háztartási eszközök és a padlóösszefolyók bűzzárainak védelmét, megakadályozza, hogy a csatornagázok a helyiségekbe jussanak,
  • csökkentheti a közmű csatornák korrózióját.

Csatorna szag – kellemetlen bűz a fürdőszobában wc – ben

És most néhány példa, hogy hol és milyen okokból kifolyólag fordulhat elő a kellemetlen bűz:

  • A mosogatónál az élelmiszer maradékok és zsírok lerakodása a lefolyócsonkban és a túlfolyójáratban okozhatja a problémát. Esetleg nincs megfelelő bűzelzárás a szifonban, vagy kiszáradt a szifon.
  • Mosdókagylók esetében az egyéb lerakódások a lefolyócsonkban, illetve a túlfolyóban, a bűzelzáró hiánya a szifonban vagy a túl rövidre vágott flexibilis szifoncső okozhatja a bűzt a fürdőszobában.
  • A fürdőszobai bűz leggyakoribb okozója a padlóösszefolyó a rendszeres tisztításának elmaradása vagy a bűzelzáró hiánya okozhatja. Esetleg az ott elhelyezett mosógép, melynek lerakódásai az ürítő csőben, szennyezett szűrő vagy a fali bekötésnél hiányzó bűzelzáró okozhatja.
  • Bűzt a WC-ben a nem hermetikusan rögzített csésze, az ültető gumi hiánya vagy a kiszáradt bűzelzáró okozhatja.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 

Csatornaszag megszüntetése

A bűz forrásától függően, de minden esetben kedvező áron, ingyenes kiszállással és egy hónapos garanciával szakembereink megszüntetik otthonában a kellemetlen szagokat okozó dugulásokat. Árainkról részletesen a dugulás elhárítás árak menüpontban tájékozódhat.

Címkék

duguláselhárítás V.kerület csatornaszag duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás VII.kerület Lefolyótisztítás Budapest mosogató dugulás házilag duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás VIII.kerület csatorna csőtörés mosogató lefolyó dugulás eldugult mosdó duguláselhárítása kellemetlen szagok lefolyó tisztítás mosogatógép duguláselhárítás 7.kerület mosogató dugulás csatornatisztítás házilag társasház lefolyótisztítók Eldugult WC csatornatisztítás duguláselhárítás VI.kerület mosogató duguláselhárítás azonnal tisztító idom vízvezeték duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárító bűzelzáró wc lefolyó dugulás akciós duguláselhárítás vízvezeték szerelő duguláselhárítás IX.kerület szennyvízcsatorna duguláselhárítás házilag Lefolyótisztító szer lefolyótisztítás otthon dugulás elhárítása csatornaszellőztetés lefolyó dugulás csatorna dugulás duguláselhárítás XVI.kerület wc duguláselhárítás búraszifon duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás XXI.kerület wc csésze duguláselhárítás II.kerület nedves törlőkendő duguláselhárítás Csepel mosogató duguláselhárítás házilag Budapest mosdó duguláselhárítás házilag eldugult mosogató szifon Lefolyótisztítás házilag csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás XIV.kerület padlószifon csatornaszag megszüntetése mosogató lefolyó tisztítása dugulás megszüntetése Lefolyótisztító Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás X.kerület lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás falbontás nélkül Eldugult mosogató duguláselhárítása Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás duguláselhárítás XIII.kerület dugulás Budapest csőtörés duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás IV.kerület mosogató duguláselhárítás wc dugulás Lefolyótisztítás lefolyó tisztítása házilag eldugult mosdó dugulás mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás 6.kerület mosdó olcsó duguláselhárítás csőtisztító spirál Árak lefolyó csatornakamerázás olcsó csatornatisztítás lefolyó dugulás megszűntetése csatorna tisztítás lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás I.kerület Wc dugulás megszüntetése eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás XVIII.kerület vízvezeték szerelés duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás ár duguláselhárítás árak padlóösszefolyó duguláselhárítás XI.kerület szennyvíz bekötése lefolyó dugulás okai duguláselhárítás XII.kerület mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XXII.kerület szennyvíz bekötés szennyvízhálózat esővíz wc duguláselhárítás házilag dugulások duguláselhárítás Budapesten mosdó dugulása ellen lefolyó lejtése wc lefolyó dugulás megszüntetése dugulás wc Dugulás elhárítás eldugult mosogató mosdó dugulása duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás 10. ker padló lefolyó dugulás mosogató lefolyó dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás XVII.kerület
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés