csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Csatorna szag

csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Még a legtisztább háztartásban is előfordulhat, hogy fürdőszobánkban vagy konyhánkban átható csatorna szag terjeng. A dolog sajtossága, hogy ilyenkor ritka esetben okozza ezt a kellemetlen problémát a dugulás, de előjeleként lehet értelmezni. Ha meggyőződtünk arról, hogy dugulásnak nincs nyoma, és a csatorna szag még mindig érezhető, akkor azt okozhatja a légbeszívó szelep hiánya vagy a strang vezeték dugulása. Ez a szelep a nagyobb mennyiségű víz lefolyásakor játszik fontos szerepet, ilyenkor a lezúduló víz vákuumot idéz elő, ami kiszívhatja a bűzelzárókból a vizet, ezzel okozva a csatorna bűzt. Ha állandó a csatorna szag, vagy bugyborékoló hangokat tapasztal, akkor valószínűleg hiányzik ez a szelep. A légbeszívó hiányát utólag is lehet pótolni, elhelyezhető a strang aknában vagy a tetőn is. Jellemző még, hogy az építkezés során nem építik ki a csatorna kiszellőző vezetékeket. Ennek a szellőztető vezetéknek három fontos feladatott kell ellátnia:

  • csatornahálózatban keletkező gázokat eltávolítja, a környezet további szennyezése nélkül,
  • biztosítja a szaniterek, háztartási eszközök és a padlóösszefolyók bűzzárainak védelmét, megakadályozza, hogy a csatornagázok a helyiségekbe jussanak,
  • csökkentheti a közmű csatornák korrózióját.

Csatorna szag – kellemetlen bűz a fürdőszobában wc – ben

És most néhány példa, hogy hol és milyen okokból kifolyólag fordulhat elő a kellemetlen bűz:

  • A mosogatónál az élelmiszer maradékok és zsírok lerakodása a lefolyócsonkban és a túlfolyójáratban okozhatja a problémát. Esetleg nincs megfelelő bűzelzárás a szifonban, vagy kiszáradt a szifon.
  • Mosdókagylók esetében az egyéb lerakódások a lefolyócsonkban, illetve a túlfolyóban, a bűzelzáró hiánya a szifonban vagy a túl rövidre vágott flexibilis szifoncső okozhatja a bűzt a fürdőszobában.
  • A fürdőszobai bűz leggyakoribb okozója a padlóösszefolyó a rendszeres tisztításának elmaradása vagy a bűzelzáró hiánya okozhatja. Esetleg az ott elhelyezett mosógép, melynek lerakódásai az ürítő csőben, szennyezett szűrő vagy a fali bekötésnél hiányzó bűzelzáró okozhatja.
  • Bűzt a WC-ben a nem hermetikusan rögzített csésze, az ültető gumi hiánya vagy a kiszáradt bűzelzáró okozhatja.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 

Csatornaszag megszüntetése

A bűz forrásától függően, de minden esetben kedvező áron, ingyenes kiszállással és egy hónapos garanciával szakembereink megszüntetik otthonában a kellemetlen szagokat okozó dugulásokat. Árainkról részletesen a dugulás elhárítás árak menüpontban tájékozódhat.

Címkék

dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás XIV.kerület lefolyótisztítás otthon lefolyó duguláselhárítás Dugulás elhárítás lefolyótisztítók padlószifon duguláselhárítás XVI.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás fix áron duguláselhárító mosogató dugulás lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás 7.kerület eldugult mosdó lefolyó dugulás okai duguláselhárítás VIII.kerület mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás XIX.kerület vízvezeték dugulás Duguláselhárítás Budapest padló lefolyó dugulás duguláselhárítás IX.kerület mosogató lefolyó dugulás Wc dugulás megszüntetése csatornaszag duguláselhárítás XXIII.kerület mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás III.kerület mosdó dugulása dugulás elhárítása csatorna dugulás duguláselhárítás XII.kerület lefolyó dugulás duguláselhárítás VII.kerület mosogató Lefolyótisztítás duguláselhárítás olcsón Eldugult WC duguláselhárítása csatornaszag megszüntetése mosogató dugulás házilag olcsó csatornatisztítás eldugult padlóösszefolyó mosdó wc duguláselhárítás duguláselhárítás ár duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás megszűntetése dugulások wc duguláselhárítás házilag lefolyó lejtése akciós duguláselhárítás szennyvíz bekötése mosdó lefolyó dugulás szennyvízhálózat szennyvízcsatorna tisztító idom duguláselhárítás X.kerület olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás falbontás nélkül Lefolyótisztító szennyvíz bekötés dugulás wc csőtörés Eldugult WC lefolyó vízvezeték szerelő nedves törlőkendő duguláselhárítás duguláselhárítás IV.kerület mosdó dugulása ellen csatorna dugulás elhárítás csatornaszellőztetés csatorna tisztítás duguláselhárítás árak eldugult mosogató szifon duguláselhárítás 10. ker kellemetlen szagok esővíz Budapest wc csésze lefolyó tisztítás vízvezeték szerelés duguláselhárítás 6.kerület csatornakamerázás mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XVIII.kerület mosdó duguláselhárítás házilag mosogató lefolyó tisztítása wc lefolyó dugulás megszüntetése padlóösszefolyó duguláselhárítás XI.kerület csőtisztító spirál csatornatisztítás wc lefolyó dugulás duguláselhárítás XIII.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás XV.kerület mosogatógép lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás V.kerület búraszifon eldugult mosogató duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás Budapesten wc dugulás társasház mosogató lefolyó dugulás Budapest csatornatisztítás házilag Árak bűzelzáró Lefolyótisztítás házilag Lefolyótisztítás Budapest csatorna csőtörés duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás XXII.kerület Lefolyótisztító szer duguláselhárítás II.kerület dugulás megszüntetése
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés