csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Csatorna szag

csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Még a legtisztább háztartásban is előfordulhat, hogy fürdőszobánkban vagy konyhánkban átható csatorna szag terjeng. A dolog sajtossága, hogy ilyenkor ritka esetben okozza ezt a kellemetlen problémát a dugulás, de előjeleként lehet értelmezni. Ha meggyőződtünk arról, hogy dugulásnak nincs nyoma, és a csatorna szag még mindig érezhető, akkor azt okozhatja a légbeszívó szelep hiánya vagy a strang vezeték dugulása. Ez a szelep a nagyobb mennyiségű víz lefolyásakor játszik fontos szerepet, ilyenkor a lezúduló víz vákuumot idéz elő, ami kiszívhatja a bűzelzárókból a vizet, ezzel okozva a csatorna bűzt. Ha állandó a csatorna szag, vagy bugyborékoló hangokat tapasztal, akkor valószínűleg hiányzik ez a szelep. A légbeszívó hiányát utólag is lehet pótolni, elhelyezhető a strang aknában vagy a tetőn is. Jellemző még, hogy az építkezés során nem építik ki a csatorna kiszellőző vezetékeket. Ennek a szellőztető vezetéknek három fontos feladatott kell ellátnia:

  • csatornahálózatban keletkező gázokat eltávolítja, a környezet további szennyezése nélkül,
  • biztosítja a szaniterek, háztartási eszközök és a padlóösszefolyók bűzzárainak védelmét, megakadályozza, hogy a csatornagázok a helyiségekbe jussanak,
  • csökkentheti a közmű csatornák korrózióját.

Csatorna szag – kellemetlen bűz a fürdőszobában wc – ben

És most néhány példa, hogy hol és milyen okokból kifolyólag fordulhat elő a kellemetlen bűz:

  • A mosogatónál az élelmiszer maradékok és zsírok lerakodása a lefolyócsonkban és a túlfolyójáratban okozhatja a problémát. Esetleg nincs megfelelő bűzelzárás a szifonban, vagy kiszáradt a szifon.
  • Mosdókagylók esetében az egyéb lerakódások a lefolyócsonkban, illetve a túlfolyóban, a bűzelzáró hiánya a szifonban vagy a túl rövidre vágott flexibilis szifoncső okozhatja a bűzt a fürdőszobában.
  • A fürdőszobai bűz leggyakoribb okozója a padlóösszefolyó a rendszeres tisztításának elmaradása vagy a bűzelzáró hiánya okozhatja. Esetleg az ott elhelyezett mosógép, melynek lerakódásai az ürítő csőben, szennyezett szűrő vagy a fali bekötésnél hiányzó bűzelzáró okozhatja.
  • Bűzt a WC-ben a nem hermetikusan rögzített csésze, az ültető gumi hiánya vagy a kiszáradt bűzelzáró okozhatja.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 

Csatornaszag megszüntetése

A bűz forrásától függően, de minden esetben kedvező áron, ingyenes kiszállással és egy hónapos garanciával szakembereink megszüntetik otthonában a kellemetlen szagokat okozó dugulásokat. Árainkról részletesen a dugulás elhárítás árak menüpontban tájékozódhat.

Címkék

csatornaszag duguláselhárítás XV.kerület mosogató dugulás házilag nedves törlőkendő lefolyó dugulás okai Duguláselhárítás Budapest wc dugulás duguláselhárítás V.kerület eldugult mosdó duguláselhárítás XXIII.kerület mosogató dugulás csatornaszellőztetés eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás XIII.kerület wc csésze wc duguláselhárítás olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás XI.kerület mosogató lefolyó dugulás szennyvíz bekötés mosdó lefolyó dugulás Árak tisztító idom búraszifon duguláselhárítás 7.kerület dugulás elhárítása duguláselhárítás IV.kerület olcsó duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás házilag mosdó duguláselhárítás házilag csatorna csőtörés mosdó duguláselhárítás árak duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás Budapesten vízvezeték csatornatisztítás házilag duguláselhárítás VI.kerület esővíz Wc dugulás megszüntetése Eldugult WC mosogató lefolyó tisztítása lefolyótisztítók mosogató lefolyó szennyvízhálózat csatorna tisztítás duguláselhárítás VIII.kerület lefolyó mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül mosdó dugulása duguláselhárítás Lefolyótisztítás házilag lefolyó tisztítás duguláselhárítás bontás nélkül dugulás Budapest csatornaszag megszüntetése szennyvízcsatorna eldugult mosogató szifon eldugult mosogató Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás 6.kerület lefolyótisztítás otthon vízvezeték szerelés padlószifon Dugulás elhárítás duguláselhárítás XVII.kerület dugulások csatorna dugulás duguláselhárítás XXI.kerület lefolyó dugulás duguláselhárítás XII.kerület mosdó dugulása ellen padlóösszefolyó duguláselhárítás olcsón Budapest wc duguláselhárítás házilag wc lefolyó dugulás duguláselhárítás Csepel Lefolyótisztítás Budapest mosogatógép lefolyó tisztítása házilag dugulás Lefolyótisztító duguláselhárítás házilag duguláselhárítás II.kerület dugulás wc lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás 10. ker lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás XVI.kerület csőtisztító spirál Eldugult mosogató duguláselhárítása eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás X.kerület csatornatisztítás Lefolyótisztító szer duguláselhárítás XVIII.kerület csatornakamerázás duguláselhárítás ár vízvezeték szerelő kellemetlen szagok padló lefolyó dugulás mosogató duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás III.kerület csőtörés wc lefolyó dugulás megszüntetése lefolyó duguláselhárítás Lefolyótisztítás dugulás megszüntetése dugulás elhárítás Budapest duguláselhárító társasház lefolyó lejtése duguláselhárítás fix áron mosdó lefolyó dugulás megszűntetése csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás XX.kerület szennyvíz bekötése duguláselhárítás XIX.kerület akciós duguláselhárítás bűzelzáró
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés