• A csatorna dugulása veszélyes is lehet

  A csatorna tisztasága minden háztartás számára alapvető fontosságú. A csatorna dugulása ellehetetleníti a mindennapi rendes életet, és nem csak a bűz miatt, hiszen a vizesblokkok így gyakorlatilag használhatatlanná válnak.

  A dugulást számos dolog okozhatja. A leggyakoribb a különböző szennyeződések lerakódása, feltorlódása. Sokszor kerülnek szembe a szakemberek olyan helyzettel, amikor olyan szennyeződések okozzák a dugulást, amelyeknek egyébként nem is kellett volna a csőbe kerülniük. Ilyenkor a problémát figyelmetlenség okozza, például a WC-be ejtett tárgyak, amelyek nem tudnak megfelelően továbbhaladni.

  Sokszor azonban nem a lefolyóba került szennyeződéseknél kell a problémát keresni, sokszor a szennyvízcsöveknél lép fel a dugulás, amely már mindenképpen szakember segítségnek igénybevételét követeli meg. Okozhatja a dugulást gyökérbenövés vagy akár csőtörés is.

 • Búraszifon cseréje

  Cső és búraszifon cseréje és javítása

  A mosogató, a mosdó vagy a kád szifonjában összegyűlhet az elhasznált vízben található szennyeződés. A mosogatóba került ételmaradék, vízkő és mosogatószer-maradványok, a mosdóba és a kádba került haj- és szőrszálak, bőr- és körömdarabok, illetve szappanmaradványok egy része fennakad a szennyszűrő kosarán, de a többi továbbhalad a szifonba, és összegyűlik az alján. Ezek a szennyeződések a későbbiekben dugulást okozhatnak, ezért a műanyag vagy a krómozott dizájn szifonokat időről időre ki kell takarítani. A szereléssel azonban vigyázzunk, mert bár a csőszifon, a búraszifon, illetve a többi típus is szétszerelhető, de a munkálatok során megsérthetjük azokat, sőt, akár a csövekben is kárt okozhatunk. Ha nem bízunk saját tudásukban, inkább kérjük vízszerelő segítségét. Bizza ránk a csöpögő megfolyósodott konyhai és fürdőszobai szifonok javítását, mosdó és mosogató búraszifon cseréjét, felszerelését, tönkrement tömítés pótlását.

 • Mosdó duguláselhárítás házilag

  Az eldugult mosdó duguláselhárítása házilag

  A mosdó lefolyócsövének dugulása nem csak szakember segítségével szüntethető meg. Sok esetben a mindannyiunk által jól ismert házi praktikák is enyhíthetnek a problémán, sőt, akár még teljesen meg is szüntethetik azt. Ezek a technikák jelentősen olcsóbbak a boltokban megvásárolható erős, mérgező duguláselhárító vegyszereknél, ráadásul a környezetet sem szennyezzük a használatukkal. A következőkben felsorolt, minden háztartásban fellelhető anyagok bizonyítottan hatásosak, legyen szó akár enyhébb, akár komolyabb mosdó-dugulásról.

 • Mosdó lefolyó dugulása

  Mosdó szifon és mosdó lefolyócső tisztítása

  Amikor kialakításra kerülnek a vizes blokkok egy ingatlan építkezése során, nagyon fontos, hogy minden lefolyó rendszert úgy alakítsunk ki, hogy minél kisebb lehetőség legyen a dugulás kialakulására. Azokban az esetekben, amikor nem megfelelő egy vízvezeték rendszer lejtése, vagy a lefolyó víz útja nincs teljes egészében biztosítva, például túl szűk a járat, akkor sokszor találkozhatunk azzal a problémával, hogy bizonyos időközönként dugulás alakul ki.

 • Szifontisztítás sajátkezüleg

  Tavasszal tisztítsa ki a lefolyót!

  Tavasszal itt az otthonunk újjáélesztése, azaz a nagytakarítás ideje; azonban nemcsak a bútorokat és az ablakokat érdemes megtisztítani ilyenkor, hanem a lakás kevésbé szem előtt lévő pontjait, mint a lefolyókat is. Ezzel elháríthatjuk az esetleges dugulásokat, számtalan kellemetlen pillanattól kímélhetjük meg magunkat, és megelőzhetjük, hogy vízvezeték-szerelőt kelljen hívnunk egy-egy csöpögő szifonhoz. Egyik leggyakrabban a mosdó dugul el, a mosdószifonban összegyűlő szennyeződések, szappanmaradványok, vízkő vagy hajszálak miatt. A szifont házilag is kitisztíthatjuk; vagy ha úgy ítéljük, hogy elöregedett, ki is cserélhetjük. A körülbelül 100 forintba kerülő gumitömítések cseréje erősen ajánlott akkor is, ha magát a szifont nem cseréljük le. A modern műanyag szifonokat könnyen szét- és összeszerelhetjük, így ehhez a művelethez nem feltétlenül szükséges vízszerelőt hívni.

Címkék

eldugult mosdó duguláselhárítása lefolyó duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás XIV.kerület lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás VII.kerület csőtisztító spirál vízvezeték szerelő duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás házilag nedves törlőkendő Dugulás elhárítás duguláselhárítás 7.kerület akciós duguláselhárítás dugulás wc esővíz duguláselhárító duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás azonnal lefolyó tisztítás dugulás elhárítás Budapest vízvezeték Lefolyótisztítás dugulás Budapest eldugult mosogató mosogató lefolyó dugulás lefolyó dugulás szennyvízcsatorna dugulás elhárítása duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás IV.kerület mosogató dugulás lefolyó dugulás elhárítás padló lefolyó dugulás duguláselhárítás Csepel lefolyó dugulás okai dugulás csatornaszag megszüntetése eldugult mosdó Lefolyótisztítás Budapest mosdó lefolyó dugulás megszűntetése csatornakamerázás bűzelzáró olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás III.kerület Wc dugulás megszüntetése lefolyó lejtése mosdó duguláselhárítás házilag mosogatógép mosdó dugulása ellen csatornaszag duguláselhárítás XVII.kerület Eldugult WC duguláselhárítás fix áron mosdó mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XXI.kerület Árak duguláselhárítás XIX.kerület társasház Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás XX.kerület csatornatisztítás csatorna tisztítás eldugult padlóösszefolyó mosogató dugulás házilag duguláselhárítás VIII.kerület Lefolyótisztító duguláselhárítás XI.kerület lefolyó dugulás megszűntetése olcsó duguláselhárítás mosdó dugulása wc duguláselhárítás házilag eldugult mosogató szifon padlóösszefolyó duguláselhárítás Budapesten csőtörés lefolyótisztítók duguláselhárítás I.kerület wc dugulás búraszifon csatorna dugulás csatorna csőtörés lefolyó duguláselhárítás szennyvíz bekötése Budapest duguláselhárítás XV.kerület Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás ár duguláselhárítás olcsón szennyvíz bekötés vízvezeték szerelés duguláselhárítás XII.kerület mosogató Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás X.kerület padlószifon mosogató lefolyó Eldugult mosogató duguláselhárítása mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás XVI.kerület wc csésze duguláselhárítás árak csatorna dugulás elhárítás csatornatisztítás házilag csatornaszellőztetés duguláselhárítás XXIII.kerület mosogató duguláselhárítás Lefolyótisztító szer wc lefolyó dugulás megszüntetése lefolyó tisztítása házilag szennyvízhálózat tisztító idom wc lefolyó dugulás wc duguláselhárítás duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás IX.kerület dugulások kellemetlen szagok mosdó lefolyó dugulás dugulás megszüntetése duguláselhárítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés