• Csatorna kiszellőző

  A csatorna kiszellőztetésének fontossága

  Ha csatornaszagot érzünk a lakás vizes helyiségeiben, vagy a szennyvíz leeresztésekor furcsa hangokat hallunk, a problémát sok esetben a hiányos csatornaszellőztetés – például a szellőztetők elhagyása vagy nem megfelelő kialakítása – okozza. A szag forrása lehet egy eltömődött csatornakiszellőztető is: szinte bármi kerülhet bele, az építési törmeléktől a madártetemekig. A csatorna kiszellőztetése több célt is szolgál: mérsékli a közműcsatornák korrodálódásának mértékét, eltávolítja a csövekben keletkező gázokat, hogy azok ne a lakásokban törjenek elő, illetve gondoskodik a padlóösszefolyók bűzzárainak védelméről. A csatorna kiszellőztetésével a szennyvízáramlás során keletkező nyomásingadozások is kiküszöbölhetők.

 • Csatorna szag

  Még a legtisztább háztartásban is előfordulhat, hogy fürdőszobánkban vagy konyhánkban átható csatorna szag terjeng. A dolog sajtossága, hogy ilyenkor ritka esetben okozza ezt a kellemetlen problémát a dugulás, de előjeleként lehet értelmezni. Ha meggyőződtünk arról, hogy dugulásnak nincs nyoma, és a csatorna szag még mindig érezhető, akkor azt okozhatja a légbeszívó szelep hiánya vagy a strang vezeték dugulása. Ez a szelep a nagyobb mennyiségű víz lefolyásakor játszik fontos szerepet, ilyenkor a lezúduló víz vákuumot idéz elő, ami kiszívhatja a bűzelzárókból a vizet, ezzel okozva a csatorna bűzt. Ha állandó a csatorna szag, vagy bugyborékoló hangokat tapasztal, akkor valószínűleg hiányzik ez a szelep. A légbeszívó hiányát utólag is lehet pótolni, elhelyezhető a strang aknában vagy a tetőn is. Jellemző még, hogy az építkezés során nem építik ki a csatorna kiszellőző vezetékeket. Ennek a szellőztető vezetéknek három fontos feladatott kell ellátnia:

 • Csatornaszag megszüntetése

  A kellemetlen csatornaszag megszüntetése

  A kellemetlen szagok jelentősen csökkentik a komfortérzetünket – különösképpen, ha saját otthonunkban vagyunk kénytelenek szembesülni ezzel a problémával. Többféle bűzt tapasztalhatunk a lakásban: büdös lehet például a hűtő a romlott ételek miatt, az eldugult lefolyó is okozhat kellemetlen illatokat, illetve a csatornaszag is bosszantó. Ha a lakásunkban csatornaszag terjeng, első teendőnk a csatorna kiszellőztetése: ehhez érdemes egy levegőbeszívó szelepet beépíttetni a rendszerbe. A csatornaszag megszüntetésére alkalmas módszer kiválasztásánál többféle szempontot is figyelembe kell venni, hiszen más-más megoldásra van szükség, ha például földszintes vagy emeletes házról van szó; illetve a csatornaszag okozója sem elhanyagolható.                                    

 • Kültéri duguláselhárítás

  Kültéri csatorna vezetékek duguláselhárítása

  Ha a lakásban kellemetlen csatornaszag terjeng, illetve a víz nem folyik le rendesen, a probléma oka nemcsak a házon belüli, hanem az udvari csövek dugulása is lehet. Így ha a kellemetlen probléma házi praktikákkal nem szűnik meg, érdemes megnézetni a kinti vezetékeket egy szakemberrel, aki vállalja esővezetékek, esővezetékek, udvari folyókák, garázsösszefolyók, aknák és strang vezetékek tisztítását, illetve gyökértelenítését.

  A kültéri vezetékek dugulásának gyakori okai

  A kültéri vezetékek dugulásának több oka lehet. Ezek leggyakoribbjai a csatorna lejtési problémája vagy például az elzsírosodott lefolyórendszer. Idegen tárgyak is a csatornába kerülhetnek, ezek lehetnek például levelek, ágak, termések, egyéb növényi részek, elhullott állatok tetemei vagy szemét. A környéki fák a csatornába törő gyökerei szintén eltorlaszolhatják a szennyvíz útját, illetve esőbemosódással is kerülhetnek hordalékok a vezetékbe.

Címkék

duguláselhárítás házilag duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás XII.kerület csatorna csőtörés duguláselhárítás XXII.kerület Árak vízvezeték szerelő duguláselhárítás árak lefolyótisztítók eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás XVIII.kerület lefolyó tisztítás csatornaszag megszüntetése Lefolyótisztítás házilag Duguláselhárítás Budapest Eldugult mosogató duguláselhárítása szennyvíz bekötése duguláselhárítás 6.kerület mosdó dugulása ellen dugulás elhárítása Eldugult WC duguláselhárítás olcsón eldugult mosogató szifon lefolyó dugulás mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás ár lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás VIII.kerület Lefolyótisztítás Budapest csőtisztító spirál duguláselhárítás IV.kerület bűzelzáró vízvezeték Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás III.kerület csatornaszellőztetés duguláselhárítás azonnal dugulások padló lefolyó dugulás Budapest mosogató lefolyó tisztítása mosogató lefolyó lefolyó Eldugult WC duguláselhárítása mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás X.kerület tisztító idom csatornatisztítás mosogató dugulás házilag duguláselhárítás XX.kerület kellemetlen szagok duguláselhárítás lefolyó duguláselhárítás nedves törlőkendő duguláselhárítás XXI.kerület eldugult padlóösszefolyó csatorna dugulás mosogató lefolyó dugulás wc lefolyó dugulás csatorna tisztítás dugulás wc szennyvízcsatorna dugulás megszüntetése akciós duguláselhárítás duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás XIV.kerület szennyvízhálózat duguláselhárítás IX.kerület Lefolyótisztítás dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás II.kerület lefolyó tisztítása házilag esővíz duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás XV.kerület búraszifon mosdó lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás V.kerület wc dugulás duguláselhárítás XVII.kerület Dugulás elhárítás duguláselhárítás Budapesten padlóösszefolyó duguláselhárítás Csepel wc csésze dugulás duguláselhárítás XI.kerület csőtörés olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás 10. ker mosogatógép csatorna dugulás elhárítás padlószifon eldugult mosogató mosdó lefolyó dugulás csatornakamerázás wc duguláselhárítás duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárító duguláselhárítás XIII.kerület mosogató duguláselhárítás mosogató lefolyó dugulás okai mosogató dugulás olcsó duguláselhárítás Lefolyótisztító szer mosogató duguláselhárítás házilag wc lefolyó dugulás megszüntetése társasház dugulás Budapest wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XVI.kerület lefolyó lejtése csatornatisztítás házilag szennyvíz bekötés duguláselhárítás bontás nélkül mosdó dugulása lefolyó dugulás elhárítás vízvezeték szerelés Lefolyótisztító eldugult mosdó csatornaszag duguláselhárítás fix áron
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés