Mosdó lefolyó tisztítás házilag

Lefolyó tisztítása házilag

Mosdó lefolyó tisztítás házilag

Az eldugult lefolyó tisztítása házilag

Az eldugult lefolyó számos problémát jelenthet a konyhában, a fürdőszobában és a mellékhelyiségben egyaránt. Ha nem folyik le rendesen a víz, nem tudjuk kényelmesen használni az adott helyiséget, kellemetlen szagok is jelentkezhetek, illetve a mosogatóban vagy a mosdóban úszkáló ételmaradékok vagy hajszálak sem nyújtanak szép látványt. A dugulást általában a mosogató, a vécé, a mosdó, a kád vagy a zuhanyzó lefolyójába került valamilyen idegen anyag, például vízkő, hajszál, köröm- vagy bőrdarabok, mosogató- vagy mosószermaradványok, a lefolyóba esett apró tárgyak – ékszerek, gyermekjátékok – okozhatják.

 

A lefolyótisztítás otthon is megoldható

Szerencsére, ha nem olyan komoly a probléma, nem kell azonnal szakembert hívni, a lefolyótisztítás otthon is lehetséges: megpróbálkozhatunk különböző házi praktikákkal. A lefolyótisztítás otthon történhet számos, a legtöbb háztartásban megtalálható anyag segítségével, például szódabikarbónával, sütőporral, trisóval, bóraxszal, ecettel, citromsavval vagy citromlével. Ezek bármelyike alkalmas házi lefolyótisztításra, akár magában, akár egy másikkal keverve. Ha otthon, saját kezűleg szeretnénk megoldani a lefolyó dugulásának megszüntetését, öntsünk a mosdó, a kád vagy a mosogató lefolyójába például szódabikarbónát vagy sütőport bőven, majd öntsünk rá ecetet vagy citromsavat, és hagyjuk hatni akár egész éjszakán át. Ha az anyagok feloldották a szennyeződést, mossuk ki azt a lefolyóból: folyassunk rá forró vizet pár percig, majd váltsuk fel hideggel.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 Eldugult mosogató lefolyó tisztítása házilag

Mosogató lefolyó tisztítása házilag is megoldható abban az esetben, ha csak kisebb lefolyó dugulás alakult ki vagy ha csak a mosogató szifon zsírosodott és tömődött el. Minden háztartás alap felszerelésének kéne lennie a párszáz forintos wc pumpának, mellyel sokszor pillanatok alatt megszüntethetjük és kitisztíthatjuk eldugult konyhai mosogató lefolyóinkat. De nézzük mire lesz szükségünk a mosogató lefolyó házi tisztításakor. Készítsünk elő vödröt , gumikesztyűt, felmosó vagy törlő rongyot, és a wc pumpát plusz nem árt, ha van segítségünk . Ezután töltsük fel a mosogató tálcát legalább félig vízzel, mivel pumpáláskor szükség lesz a víz tömegére. Fontos, hogy pumpálás előtt egy ronggyal letakarjuk és szorosan lezárjuk a mosogató tálcán lévő túlfolyó nyílását, ezért szükséges a plusz segítség . Ellenkező esetben pumpálás során azon keresztül ki fog fröcskölni a szennyvíz, és hatástalan lesz, elvész a pumpálás ereje. Kezdődhet a lefolyó tisztítása, a wc pumpa gumi harangját helyezzük szorosan a mosogató lefolyó leeresztőjére és a pumpa szárának le-fel mozgatásával megpróbáljuk átpumpálni a kialakult szennydugót. Pumpálás során figyelni kell arra , hogy a wc pumpa gumiharangja végig szorosan illeszkedjen a mosogató tálcájához, ellenkező esetben szintén hatástalan a tisztítás.

A házi mosdó, mosogató lefolyótisztítás másik ismert módja a szifon szétszerelése tisztítása. Húzzunk gumikesztyűt, helyezzük az odakészített vödröt a szifon alá. Mivel a modern mosogató szifonok könnyen akár kézi erővel is szétszedhetőek meglazíthatóak. Lazítsuk, meg a szifon egyik tömítő rögzítő csavarját melyen keresztül ki tudjuk engedni a felgyűlt szennyvizet a mosogató tálcából és a szifonból. A víz ürítése után már leszerelhetjük és szétszedhetjük a mosdó, mosogató szifont, Szétszedéskor ügyeljünk arra, hogy a tömítések ne kallódjanak el. Ezután a vödörben átmossuk, kitisztítjuk a felgyűlt lerakódásokat. Tisztítás után jöhet az összeszerelés, amit a mosdó mosogató szifon tömítéseinek ellenőrzésével végzünk. Miután összeszereltük a lefolyó szifont jöhet az ellenőrzés. Lassan engedjük meg a vizet a csaptelepen keresztül, ellenőrizzük a szifon és a lefolyó cső csatlakozásait, hogy nincs e szivárgás, folyás. Illetve rögtön kiderül hogy sikeres volt e a eldugult mosogató lefolyó tisztítása házilag, ha továbbra se folyik el a szennyvíz nagyvalószínűséggel a falban lévő lefolyócsövek vannak eldugulva, elzsírosodva. A falban lévő lefolyócsövek tisztítása házilag már nehezebb feladat. Próbálkozhatunk slagon keresztül a víz nyomás segítségével, vagy kézi lefolyótisztító spirál használatával, de ne számítsunk nagy sikerre ezen eszközök használatával. Lefolyócsövek dugulásakor általában csak a profi lefolyótisztító gépek és eszközök szoktak végleges és hosszú távú megoldást hozni.

Ha a házi lefolyótisztítás nem jár sikerrel, hívjon szakembert

Ha viszont a lefolyótisztítás házilag nem bizonyul eredményesnek, mindenképp hívjunk szakembert, ne kísérletezzünk a csövek szétszerelésével, ugyanis véletlenül megrepeszthetjük valamelyiket, és eláraszthatjuk az adott helyiséget. Ezen komoly hibák kijavítása pedig már sokkal többe kerül, mintha időben kihívott volna egy szakembert. Ha megbízható és profi duguláselhárítással foglalkozó vízszerelőre van szüksége, aki gyorsan orvosolja a problémát, keressen meg bátran!

Eldugult a wc mit csináljak?

Nyári Tibor lefolyótisztító szakember 06 20 398 7569

Nyári Zoltán lefolyótisztító szakember 06 20 9 420 586

Címkék

Eldugult WC duguláselhárítása wc lefolyó dugulás lefolyó dugulás megszűntetése wc duguláselhárítás házilag kellemetlen szagok Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás ár duguláselhárítás VIII.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása padló lefolyó dugulás duguláselhárítás XIII.kerület mosogató duguláselhárítás házilag mosdó Lefolyótisztítás csatornatisztítás mosogató dugulás házilag mosogatógép eldugult padlóösszefolyó duguláselhárító duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás III.kerület csatorna dugulás eldugult mosdó duguláselhárítás VII.kerület csőtörés duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás 7.kerület vízvezeték duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás XV.kerület dugulás megszüntetése mosdó duguláselhárítás házilag csatorna dugulás elhárítás mosdó dugulása ellen Eldugult mosogató duguláselhárítása mosdó lefolyó dugulás megszűntetése búraszifon mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás XIX.kerület Budapest csőtisztító spirál dugulás wc duguláselhárítás XVII.kerület lefolyó tisztítás duguláselhárítás fix áron lefolyó dugulás okai duguláselhárítás duguláselhárítás XII.kerület bűzelzáró szennyvíz bekötése Eldugult WC mosdó dugulása esővíz lefolyó dugulás csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás házilag Lefolyótisztító duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás V.kerület dugulás Budapest duguláselhárítás Csepel Árak lefolyótisztítás otthon Dugulás elhárítás lefolyó duguláselhárítás csatornatisztítás házilag duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás IV.kerület vízvezeték szerelés duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás XXII.kerület Lefolyótisztítás Budapest lefolyó duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület wc dugulás wc csésze eldugult mosogató szifon duguláselhárítás 10. ker szennyvízcsatorna akciós duguláselhárítás duguláselhárítás XIV.kerület tisztító idom wc duguláselhárítás lefolyótisztítók dugulás Lefolyótisztító szer duguláselhárítás IX.kerület dugulás elhárítása duguláselhárítás XX.kerület mosogató lefolyó dugulás mosdó lefolyó dugulás csatornaszellőztetés mosogató duguláselhárítás Budapesten dugulás elhárítás Budapest szennyvíz bekötés padlószifon nedves törlőkendő társasház csatornakamerázás duguláselhárítás XVI.kerület olcsó csatornatisztítás mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás árak olcsó duguláselhárítás wc lefolyó dugulás megszüntetése dugulások duguláselhárítás XI.kerület lefolyó tisztítása házilag lefolyó dugulás elhárítás csatornaszag Wc dugulás megszüntetése lefolyó lejtése mosogató dugulás Lefolyótisztítás házilag szennyvízhálózat mosogató lefolyó eldugult mosogató vízvezeték szerelő csatorna tisztítás padlóösszefolyó csatorna csőtörés
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés