Mosdó lefolyó tisztítás házilag

Lefolyó tisztítása házilag

Mosdó lefolyó tisztítás házilag

Az eldugult lefolyó tisztítása házilag

Az eldugult lefolyó számos problémát jelenthet a konyhában, a fürdőszobában és a mellékhelyiségben egyaránt. Ha nem folyik le rendesen a víz, nem tudjuk kényelmesen használni az adott helyiséget, kellemetlen szagok is jelentkezhetek, illetve a mosogatóban vagy a mosdóban úszkáló ételmaradékok vagy hajszálak sem nyújtanak szép látványt. A dugulást általában a mosogató, a vécé, a mosdó, a kád vagy a zuhanyzó lefolyójába került valamilyen idegen anyag, például vízkő, hajszál, köröm- vagy bőrdarabok, mosogató- vagy mosószermaradványok, a lefolyóba esett apró tárgyak – ékszerek, gyermekjátékok – okozhatják.

 

A lefolyótisztítás otthon is megoldható

Szerencsére, ha nem olyan komoly a probléma, nem kell azonnal szakembert hívni, a lefolyótisztítás otthon is lehetséges: megpróbálkozhatunk különböző házi praktikákkal. A lefolyótisztítás otthon történhet számos, a legtöbb háztartásban megtalálható anyag segítségével, például szódabikarbónával, sütőporral, trisóval, bóraxszal, ecettel, citromsavval vagy citromlével. Ezek bármelyike alkalmas házi lefolyótisztításra, akár magában, akár egy másikkal keverve. Ha otthon, saját kezűleg szeretnénk megoldani a lefolyó dugulásának megszüntetését, öntsünk a mosdó, a kád vagy a mosogató lefolyójába például szódabikarbónát vagy sütőport bőven, majd öntsünk rá ecetet vagy citromsavat, és hagyjuk hatni akár egész éjszakán át. Ha az anyagok feloldották a szennyeződést, mossuk ki azt a lefolyóból: folyassunk rá forró vizet pár percig, majd váltsuk fel hideggel.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 Eldugult mosogató lefolyó tisztítása házilag

Mosogató lefolyó tisztítása házilag is megoldható abban az esetben, ha csak kisebb lefolyó dugulás alakult ki vagy ha csak a mosogató szifon zsírosodott és tömődött el. Minden háztartás alap felszerelésének kéne lennie a párszáz forintos wc pumpának, mellyel sokszor pillanatok alatt megszüntethetjük és kitisztíthatjuk eldugult konyhai mosogató lefolyóinkat. De nézzük mire lesz szükségünk a mosogató lefolyó házi tisztításakor. Készítsünk elő vödröt , gumikesztyűt, felmosó vagy törlő rongyot, és a wc pumpát plusz nem árt, ha van segítségünk . Ezután töltsük fel a mosogató tálcát legalább félig vízzel, mivel pumpáláskor szükség lesz a víz tömegére. Fontos, hogy pumpálás előtt egy ronggyal letakarjuk és szorosan lezárjuk a mosogató tálcán lévő túlfolyó nyílását, ezért szükséges a plusz segítség . Ellenkező esetben pumpálás során azon keresztül ki fog fröcskölni a szennyvíz, és hatástalan lesz, elvész a pumpálás ereje. Kezdődhet a lefolyó tisztítása, a wc pumpa gumi harangját helyezzük szorosan a mosogató lefolyó leeresztőjére és a pumpa szárának le-fel mozgatásával megpróbáljuk átpumpálni a kialakult szennydugót. Pumpálás során figyelni kell arra , hogy a wc pumpa gumiharangja végig szorosan illeszkedjen a mosogató tálcájához, ellenkező esetben szintén hatástalan a tisztítás.

A házi mosdó, mosogató lefolyótisztítás másik ismert módja a szifon szétszerelése tisztítása. Húzzunk gumikesztyűt, helyezzük az odakészített vödröt a szifon alá. Mivel a modern mosogató szifonok könnyen akár kézi erővel is szétszedhetőek meglazíthatóak. Lazítsuk, meg a szifon egyik tömítő rögzítő csavarját melyen keresztül ki tudjuk engedni a felgyűlt szennyvizet a mosogató tálcából és a szifonból. A víz ürítése után már leszerelhetjük és szétszedhetjük a mosdó, mosogató szifont, Szétszedéskor ügyeljünk arra, hogy a tömítések ne kallódjanak el. Ezután a vödörben átmossuk, kitisztítjuk a felgyűlt lerakódásokat. Tisztítás után jöhet az összeszerelés, amit a mosdó mosogató szifon tömítéseinek ellenőrzésével végzünk. Miután összeszereltük a lefolyó szifont jöhet az ellenőrzés. Lassan engedjük meg a vizet a csaptelepen keresztül, ellenőrizzük a szifon és a lefolyó cső csatlakozásait, hogy nincs e szivárgás, folyás. Illetve rögtön kiderül hogy sikeres volt e a eldugult mosogató lefolyó tisztítása házilag, ha továbbra se folyik el a szennyvíz nagyvalószínűséggel a falban lévő lefolyócsövek vannak eldugulva, elzsírosodva. A falban lévő lefolyócsövek tisztítása házilag már nehezebb feladat. Próbálkozhatunk slagon keresztül a víz nyomás segítségével, vagy kézi lefolyótisztító spirál használatával, de ne számítsunk nagy sikerre ezen eszközök használatával. Lefolyócsövek dugulásakor általában csak a profi lefolyótisztító gépek és eszközök szoktak végleges és hosszú távú megoldást hozni.

Ha a házi lefolyótisztítás nem jár sikerrel, hívjon szakembert

Ha viszont a lefolyótisztítás házilag nem bizonyul eredményesnek, mindenképp hívjunk szakembert, ne kísérletezzünk a csövek szétszerelésével, ugyanis véletlenül megrepeszthetjük valamelyiket, és eláraszthatjuk az adott helyiséget. Ezen komoly hibák kijavítása pedig már sokkal többe kerül, mintha időben kihívott volna egy szakembert. Ha megbízható és profi duguláselhárítással foglalkozó vízszerelőre van szüksége, aki gyorsan orvosolja a problémát, keressen meg bátran!

Eldugult a wc mit csináljak?

Nyári Tibor lefolyótisztító szakember 06 20 398 7569

Nyári Zoltán lefolyótisztító szakember 06 20 9 420 586

Címkék

lefolyótisztítás otthon bűzelzáró esővíz duguláselhárítás VI.kerület eldugult padlóösszefolyó csatorna tisztítás duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás III.kerület Árak eldugult mosdó duguláselhárítás XIX.kerület Lefolyótisztítás Budapest lefolyó dugulás megszűntetése mosdó csatornakamerázás wc lefolyó dugulás megszüntetése mosogató lefolyó dugulás csatornatisztítás házilag duguláselhárítás X.kerület Duguláselhárítás Budapest lefolyó tisztítása házilag dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás XX.kerület Lefolyótisztítás wc csésze mosdó duguláselhárítás házilag dugulás wc Eldugult mosogató duguláselhárítása vízvezeték szerelés duguláselhárítás ár búraszifon duguláselhárítás duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás árak mosogatógép akciós duguláselhárítás wc lefolyó dugulás duguláselhárítás 7.kerület Dugulás elhárítás vízvezeték szerelő duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás házilag csatornaszellőztetés duguláselhárítás I.kerület lefolyó lejtése szennyvíz bekötés Eldugult WC duguláselhárítása szennyvíz bekötése kellemetlen szagok Lefolyótisztító duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás Budapesten Eldugult WC duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás XXI.kerület csatorna csőtörés duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás XV.kerület lefolyó dugulás csőtörés dugulás megszüntetése duguláselhárítás IV.kerület nedves törlőkendő padló lefolyó dugulás duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás fix áron Wc dugulás megszüntetése csatornaszag vízvezeték társasház mosdó dugulása lefolyó dugulás okai mosogató duguláselhárítás házilag lefolyó tisztítás duguláselhárító lefolyótisztítók duguláselhárítás VII.kerület padlóösszefolyó wc dugulás dugulás duguláselhárítás XXII.kerület csatornatisztítás olcsó duguláselhárítás mosdó dugulása ellen duguláselhárítás azonnal tisztító idom lefolyó mosdó lefolyó dugulás csatorna dugulás eldugult mosogató szifon duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás VIII.kerület Budapest olcsó csatornatisztítás Lefolyótisztító szer mosogató dugulás házilag dugulás Budapest duguláselhárítás XXIII.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás XIV.kerület wc duguláselhárítás házilag csatorna dugulás elhárítás mosogató dugulás mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás V.kerület padlószifon lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás Csepel mosogató csatornaszag megszüntetése szennyvízhálózat lefolyó dugulás elhárítás wc duguláselhárítás szennyvízcsatorna Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás olcsón eldugult mosogató dugulás elhárítása
IMAGE
Duguláselhárítás 10. ker. – kit válasszunk?
2016. december 03. szombat
Dugulás megszüntetése 10. kerület területén Eldugult a lefolyó, a wc, vagy a mosdón nem folyik le a... Cikk folytatása...
IMAGE
Fürdőszoba összefolyóban feljön a víz, mit lehet tenni?
2016. november 30. szerda
Eldugult padlóösszefolyó  Az eldugult padlóösszefolyó bizony számos kellemetlenséget tud... Cikk folytatása...
IMAGE
Nem probléma a dugulás a wc-ben sem
2016. november 20. vasárnap
Wc dugulás? Semmi probléma! Nem tudja lehúzni a wc-t? Kellemetlen szagok terjengenek a fürdőszobában és... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
Non-stop telefonszámok
(éjjel-nappal)
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyari-zoltan@t-online.hu

Levélküldés