Mosdó lefolyó tisztítás házilag

Lefolyó tisztítása házilag

Mosdó lefolyó tisztítás házilag

Az eldugult lefolyó tisztítása házilag

Az eldugult lefolyó számos problémát jelenthet a konyhában, a fürdőszobában és a mellékhelyiségben egyaránt. Ha nem folyik le rendesen a víz, nem tudjuk kényelmesen használni az adott helyiséget, kellemetlen szagok is jelentkezhetek, illetve a mosogatóban vagy a mosdóban úszkáló ételmaradékok vagy hajszálak sem nyújtanak szép látványt. A dugulást általában a mosogató, a vécé, a mosdó, a kád vagy a zuhanyzó lefolyójába került valamilyen idegen anyag, például vízkő, hajszál, köröm- vagy bőrdarabok, mosogató- vagy mosószermaradványok, a lefolyóba esett apró tárgyak – ékszerek, gyermekjátékok – okozhatják.

 

A lefolyótisztítás otthon is megoldható

Szerencsére, ha nem olyan komoly a probléma, nem kell azonnal szakembert hívni, a lefolyótisztítás otthon is lehetséges: megpróbálkozhatunk különböző házi praktikákkal. A lefolyótisztítás otthon történhet számos, a legtöbb háztartásban megtalálható anyag segítségével, például szódabikarbónával, sütőporral, trisóval, bóraxszal, ecettel, citromsavval vagy citromlével. Ezek bármelyike alkalmas házi lefolyótisztításra, akár magában, akár egy másikkal keverve. Ha otthon, saját kezűleg szeretnénk megoldani a lefolyó dugulásának megszüntetését, öntsünk a mosdó, a kád vagy a mosogató lefolyójába például szódabikarbónát vagy sütőport bőven, majd öntsünk rá ecetet vagy citromsavat, és hagyjuk hatni akár egész éjszakán át. Ha az anyagok feloldották a szennyeződést, mossuk ki azt a lefolyóból: folyassunk rá forró vizet pár percig, majd váltsuk fel hideggel.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 Eldugult mosogató lefolyó tisztítása házilag

Mosogató lefolyó tisztítása házilag is megoldható abban az esetben, ha csak kisebb lefolyó dugulás alakult ki vagy ha csak a mosogató szifon zsírosodott és tömődött el. Minden háztartás alap felszerelésének kéne lennie a párszáz forintos wc pumpának, mellyel sokszor pillanatok alatt megszüntethetjük és kitisztíthatjuk eldugult konyhai mosogató lefolyóinkat. De nézzük mire lesz szükségünk a mosogató lefolyó házi tisztításakor. Készítsünk elő vödröt , gumikesztyűt, felmosó vagy törlő rongyot, és a wc pumpát plusz nem árt, ha van segítségünk . Ezután töltsük fel a mosogató tálcát legalább félig vízzel, mivel pumpáláskor szükség lesz a víz tömegére. Fontos, hogy pumpálás előtt egy ronggyal letakarjuk és szorosan lezárjuk a mosogató tálcán lévő túlfolyó nyílását, ezért szükséges a plusz segítség . Ellenkező esetben pumpálás során azon keresztül ki fog fröcskölni a szennyvíz, és hatástalan lesz, elvész a pumpálás ereje. Kezdődhet a lefolyó tisztítása, a wc pumpa gumi harangját helyezzük szorosan a mosogató lefolyó leeresztőjére és a pumpa szárának le-fel mozgatásával megpróbáljuk átpumpálni a kialakult szennydugót. Pumpálás során figyelni kell arra , hogy a wc pumpa gumiharangja végig szorosan illeszkedjen a mosogató tálcájához, ellenkező esetben szintén hatástalan a tisztítás.

A házi mosdó, mosogató lefolyótisztítás másik ismert módja a szifon szétszerelése tisztítása. Húzzunk gumikesztyűt, helyezzük az odakészített vödröt a szifon alá. Mivel a modern mosogató szifonok könnyen akár kézi erővel is szétszedhetőek meglazíthatóak. Lazítsuk, meg a szifon egyik tömítő rögzítő csavarját melyen keresztül ki tudjuk engedni a felgyűlt szennyvizet a mosogató tálcából és a szifonból. A víz ürítése után már leszerelhetjük és szétszedhetjük a mosdó, mosogató szifont, Szétszedéskor ügyeljünk arra, hogy a tömítések ne kallódjanak el. Ezután a vödörben átmossuk, kitisztítjuk a felgyűlt lerakódásokat. Tisztítás után jöhet az összeszerelés, amit a mosdó mosogató szifon tömítéseinek ellenőrzésével végzünk. Miután összeszereltük a lefolyó szifont jöhet az ellenőrzés. Lassan engedjük meg a vizet a csaptelepen keresztül, ellenőrizzük a szifon és a lefolyó cső csatlakozásait, hogy nincs e szivárgás, folyás. Illetve rögtön kiderül hogy sikeres volt e a eldugult mosogató lefolyó tisztítása házilag, ha továbbra se folyik el a szennyvíz nagyvalószínűséggel a falban lévő lefolyócsövek vannak eldugulva, elzsírosodva. A falban lévő lefolyócsövek tisztítása házilag már nehezebb feladat. Próbálkozhatunk slagon keresztül a víz nyomás segítségével, vagy kézi lefolyótisztító spirál használatával, de ne számítsunk nagy sikerre ezen eszközök használatával. Lefolyócsövek dugulásakor általában csak a profi lefolyótisztító gépek és eszközök szoktak végleges és hosszú távú megoldást hozni.

Ha a házi lefolyótisztítás nem jár sikerrel, hívjon szakembert

Ha viszont a lefolyótisztítás házilag nem bizonyul eredményesnek, mindenképp hívjunk szakembert, ne kísérletezzünk a csövek szétszerelésével, ugyanis véletlenül megrepeszthetjük valamelyiket, és eláraszthatjuk az adott helyiséget. Ezen komoly hibák kijavítása pedig már sokkal többe kerül, mintha időben kihívott volna egy szakembert. Ha megbízható és profi duguláselhárítással foglalkozó vízszerelőre van szüksége, aki gyorsan orvosolja a problémát, keressen meg bátran!

Eldugult a wc mit csináljak?

Nyári Tibor lefolyótisztító szakember 06 20 398 7569

Nyári Zoltán lefolyótisztító szakember 06 20 9 420 586

Címkék

padlószifon csatorna csőtörés lefolyótisztítás otthon Eldugult mosogató duguláselhárítása eldugult padlóösszefolyó szennyvíz bekötése szennyvízcsatorna csőtörés duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás Csepel csatornaszag wc csésze lefolyó olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás ár duguláselhárítás XIV.kerület Eldugult WC duguláselhárítás XVIII.kerület vízvezeték szerelés csatornaszag megszüntetése mosogató duguláselhárítás mosogató dugulás házilag Lefolyótisztítás házilag eldugult mosdó duguláselhárítása lefolyó dugulás mosdó duguláselhárítás házilag olcsó duguláselhárítás mosogató vízvezeték lefolyó lejtése Árak lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás 6.kerület Wc dugulás megszüntetése mosdó mosogató lefolyó csatornaszellőztetés Budapest duguláselhárítás árak padlóösszefolyó duguláselhárítás fix áron Lefolyótisztítás Budapest dugulás szennyvíz bekötés duguláselhárítás XV.kerület lefolyó tisztítása házilag kellemetlen szagok lefolyótisztítók duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás XX.kerület Lefolyótisztító duguláselhárítás Budapesten esővíz mosogató dugulás Lefolyótisztító szer eldugult mosogató mosdó dugulása ellen dugulás Budapest társasház duguláselhárítás XVI.kerület eldugult mosogató szifon dugulás wc csőtisztító spirál duguláselhárítás XII.kerület dugulás megszüntetése mosogató lefolyó tisztítása wc lefolyó dugulás megszüntetése eldugult mosdó duguláselhárítás XXI.kerület wc lefolyó dugulás duguláselhárítás III.kerület Lefolyótisztítás lefolyó duguláselhárítás csatornatisztítás padló lefolyó dugulás wc dugulás lefolyó dugulás okai csatornakamerázás lefolyó tisztítás szennyvízhálózat Dugulás elhárítás duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás falbontás nélkül Duguláselhárítás Budapest Eldugult WC duguláselhárítása mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás 7.kerület wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XIX.kerület akciós duguláselhárítás duguláselhárítás VII.kerület mosdó lefolyó dugulás mosogatógép bűzelzáró duguláselhárítás XIII.kerület mosdó dugulása lefolyó dugulás elhárítás mosogató duguláselhárítás házilag csatorna dugulás duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárító dugulások csatornatisztítás házilag duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás XI.kerület dugulás elhárítás Budapest mosdó lefolyó dugulás megszűntetése csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás X.kerület wc duguláselhárítás duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás bontás nélkül búraszifon duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás 10. ker dugulás elhárítása duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás XVII.kerület vízvezeték szerelő tisztító idom nedves törlőkendő duguláselhárítás csatorna tisztítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
Non-stop telefonszámok
(éjjel-nappal)
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyari-zoltan@t-online.hu

Levélküldés