duguláselhárítás

Hogyan legyünk MacGyver

duguláselhárítás

Duguláselhárítás atomtengeralattjárón, harci helyzetben

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy nyakig szappanosan, szemébe csorgó samponnal vette észre, hogy a lefolyóból visszafelé áramlik a víz.

Jobb esetben csak víz.

Rosszabb esetben nemcsak az.

Ilyenkor persze szitkozódunk, majd gyors fejszámolást végzünk, hogy a havi keretbe belefér-e szakembert hívni, vagy nekünk magunknak kell kitakarítani az eldugult lefolyót. A talpraesettebbek persze sosem esnek pánikba, hiszen ők a Hogyan legyünk MacGyver rajongói klub aranypálmás bajnokai.

 

Azt hiszem azonban, hogy a legextrémebb esetben sem fordult még elő, hogy eszünkbe jutott volna az, hogy vajon egy atomtengeralattjárón vagy repülőgépanyahajón ilyen esetben hova fordulhat az egyszeri közlegény, ha csupán egyszál kincstári pumpa áll rendelkezésére.

Játsszunk el egy kicsit a gondolattal, és helyezzük a szituációt egy fiktív, ám groteszk szimulációba – írja a dugulaselharitomester.hu.
Adott egy tengeralattjáró amit high-tech számítógépes interfész vezérel, tökös a legénység, jóképű a parancsnok.
Jimmy közlegény, épp letette az éjszakás műszakot, és vérhálós szemmel, félkábán áll a fürdőben, tökig szappanosan, amikor elkezd felfelé bugyogni a cucc. Jimmy fiú a szemét törölgetve pumpát ragad, és gyömöszölni kezd – challenge accepted-, ami azért elég jól hallható zajokkal jár.
Bluggy és cupp.
A cucc makacs. Mintha önálló akarattal rendelkezne.
Jimmy elszánt, ám roppant zajos. Közben belefolyik a szemébe a sampon. Jimmy anyázik, és elküldi a sampongyártó minőségellenőrét az Északi-sarkra jegesmedvecsalinak. A hadsereg beszállítójával együtt.
A cucc – mint rendesen –, megállíthatatlannak tűnik, Jimmy egyre elszántabb, a sampon egyre jobban csíp, a pumpa közömbös. Morózusan cuppog tovább.

És mint azt a Vadászat a Vörös Októberre című film óta mind tudjuk, odalent minden sokkal jobban hallatszik.

Már majdnem sikerül legyűrni az áradatot, s bár nem jár érte kitüntetés, Jimmyt majd szétveti a büszkeség, amikor egyszer csak megszólal a távrecsegő: ellenséges tengeralattjárót észlelt a szonár, további utasításig a szolgálaton kívüli állomány azonnal térjen vissza a szálláshelyére, ahol is kéretik csendben maradni.
Jimmy elkeseredetten bámul a lélegzetvételnyi szünetben újult erővel támadó szennyvízszörnyre, aki/ami időközben mintha szürke alapon sötétbarna pöttyös bundát növesztett volna. Rémisztően szörcsög, és mostanra teljesen bizonyossá vált, hogy igenis rendelkezik önálló tudattal.
Különben hogyan volna képes újra, és újra kifogni Jimmy emberfeletti erőfeszítésén?
A közlegénynek dilemmája fogan.
Ha tovább gyömöszöl, azzal az egész hajót veszélyezteti.
Az, hogy segítségért kiabáljon, ki van csukva.
Ha nem gyömöszöl, előfordulhat, hogy az áradat elönti a fedélközt, és a legénység fele fenéken csúszva, koponyaalapi törést kockáztatva sem lesz képes érdemben előrehaladni a menekülési útvonalon.
Jimmy hátán hideg sampon csordogál, lábszárát kétes állagú pöttyök tarkítják, szexepilje romokban, manája vészesen lecsökkent, és sehol a közelben egy valamirevaló varázsló, paladin, vagy legalább egy felettes, aki megmondaná, hogy ilyenkor mi a teendő. A közlegény szélsebesen kutat a hosszútávú memóriájában, de a Duguláselhárítás atomtengeralattjárón címet viselő kézikönyv Harci helyzetben, minimális felszereléssel című alfejezete csak nem bukkan fel benne.

Elgondolkodhatunk azon, hogy mi mit tennénk Jimmy helyében.

Ó, persze más helyébe mindig ügyesnek, okosnak, leleményesnek képzeljük magunkat, pedig, ha jobban belegondolunk, valójában, a saját, hétköznapi, fürdőszobai árvizeinkkel sem mindig tudunk mihez kezdeni.

Persze próbálkozunk mi is, keményen, és elszántan, mint Fiktív Jimmy. Bevetjük a gumipumpát, a hagyományos ecetes-forróvizes, vagy sósavas megoldást, esetleg kipróbáljuk a reklámblokkokból már jól ismert, ám ha szükség van rá, az istenért sem jut eszünkbe márkanevű lefolyótisztítókat. Végül azonban, amikor már magunk is megjártuk könyékig a lefolyót, és amikor már nagyon, de nagyon elegünk van abból, hogy minden átmeneti megoldásunk rendre elbukik a lerakodások elleni harcban, talán eszünkbe jut az, ami valós helyzetben egy igazi tengerésznek ezerszázalék, hogy eszébe jut; szakembert hívunk.

Valakit, akinek ez a munkája, valakit, aki ért is ahhoz, amit csinál. Egy profit, akinek gumipumpánál hathatósabb felszerelés áll a rendelkezésére egy makacs fürdőszobai, konyhai, vagy akár kültéri dugulás elhárítására.
Valakit, akinek talán a Duguláselhárítás atomtengeralattjárón című kézikönyv is ott figyel a polcán.

Valakit, akinek soha, semmilyen körülmények között nem jutna eszébe bébialigátort dobni a vécébe.

Forrás: dugulaselharitomester.hu

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás ár duguláselhárítás árak Budapest csatornatisztítás mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület mosdó lefolyó dugulás lefolyó lefolyó tisztítása házilag olcsó csatornatisztítás lefolyó lejtése lefolyótisztítók mosogató lefolyó dugulás Budapest eldugult mosogató szennyvíz bekötése szennyvízhálózat eldugult mosogató szifon duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás bontás nélkül dugulás megszüntetése csatornaszellőztetés csőtisztító spirál duguláselhárítás I.kerület bűzelzáró Lefolyótisztító padlószifon Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás XVI.kerület csatorna dugulás tisztító idom dugulások lefolyótisztítás otthon olcsó duguláselhárítás duguláselhárító wc duguláselhárítás házilag csatorna dugulás elhárítás mosogatógép Eldugult WC duguláselhárítása eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás II.kerület mosogató dugulás házilag vízvezeték szerelés csatornakamerázás wc dugulás Lefolyótisztítás duguláselhárítás XV.kerület Lefolyótisztítás házilag mosdó dugulása ellen Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás házilag szennyvízcsatorna Lefolyótisztító szer duguláselhárítás V.kerület Árak mosogató duguláselhárítás nedves törlőkendő mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül dugulás csőtörés duguláselhárítás VI.kerület wc duguláselhárítás mosogató dugulás duguláselhárítás fix áron wc lefolyó dugulás megszüntetése csatornaszag megszüntetése wc lefolyó dugulás duguláselhárítás olcsón lefolyó dugulás megszűntetése szennyvíz bekötés mosogató lefolyó tisztítása csatorna tisztítás duguláselhárítás XX.kerület eldugult mosdó wc csésze dugulás elhárítása duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás XVII.kerület Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás XIV.kerület esővíz csatorna csőtörés duguláselhárítás 6.kerület kellemetlen szagok mosogató lefolyó dugulás Dugulás elhárítás társasház mosogató lefolyó duguláselhárítás padló lefolyó dugulás duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás IX.kerület lefolyó dugulás mosdó dugulás elhárítás Budapest lefolyó dugulás okai duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás VIII.kerület Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás 7.kerület padlóösszefolyó búraszifon Eldugult WC lefolyó tisztítás duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás XII.kerület csatornaszag csatornatisztítás házilag vízvezeték mosdó duguláselhárítás házilag vízvezeték szerelő eldugult padlóösszefolyó akciós duguláselhárítás dugulás wc lefolyó dugulás elhárítás mosdó dugulása duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés