duguláselhárítás

Hogyan legyünk MacGyver

duguláselhárítás

Duguláselhárítás atomtengeralattjárón, harci helyzetben

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy nyakig szappanosan, szemébe csorgó samponnal vette észre, hogy a lefolyóból visszafelé áramlik a víz.

Jobb esetben csak víz.

Rosszabb esetben nemcsak az.

Ilyenkor persze szitkozódunk, majd gyors fejszámolást végzünk, hogy a havi keretbe belefér-e szakembert hívni, vagy nekünk magunknak kell kitakarítani az eldugult lefolyót. A talpraesettebbek persze sosem esnek pánikba, hiszen ők a Hogyan legyünk MacGyver rajongói klub aranypálmás bajnokai.

 

Azt hiszem azonban, hogy a legextrémebb esetben sem fordult még elő, hogy eszünkbe jutott volna az, hogy vajon egy atomtengeralattjárón vagy repülőgépanyahajón ilyen esetben hova fordulhat az egyszeri közlegény, ha csupán egyszál kincstári pumpa áll rendelkezésére.

Játsszunk el egy kicsit a gondolattal, és helyezzük a szituációt egy fiktív, ám groteszk szimulációba – írja a dugulaselharitomester.hu.
Adott egy tengeralattjáró amit high-tech számítógépes interfész vezérel, tökös a legénység, jóképű a parancsnok.
Jimmy közlegény, épp letette az éjszakás műszakot, és vérhálós szemmel, félkábán áll a fürdőben, tökig szappanosan, amikor elkezd felfelé bugyogni a cucc. Jimmy fiú a szemét törölgetve pumpát ragad, és gyömöszölni kezd – challenge accepted-, ami azért elég jól hallható zajokkal jár.
Bluggy és cupp.
A cucc makacs. Mintha önálló akarattal rendelkezne.
Jimmy elszánt, ám roppant zajos. Közben belefolyik a szemébe a sampon. Jimmy anyázik, és elküldi a sampongyártó minőségellenőrét az Északi-sarkra jegesmedvecsalinak. A hadsereg beszállítójával együtt.
A cucc – mint rendesen –, megállíthatatlannak tűnik, Jimmy egyre elszántabb, a sampon egyre jobban csíp, a pumpa közömbös. Morózusan cuppog tovább.

És mint azt a Vadászat a Vörös Októberre című film óta mind tudjuk, odalent minden sokkal jobban hallatszik.

Már majdnem sikerül legyűrni az áradatot, s bár nem jár érte kitüntetés, Jimmyt majd szétveti a büszkeség, amikor egyszer csak megszólal a távrecsegő: ellenséges tengeralattjárót észlelt a szonár, további utasításig a szolgálaton kívüli állomány azonnal térjen vissza a szálláshelyére, ahol is kéretik csendben maradni.
Jimmy elkeseredetten bámul a lélegzetvételnyi szünetben újult erővel támadó szennyvízszörnyre, aki/ami időközben mintha szürke alapon sötétbarna pöttyös bundát növesztett volna. Rémisztően szörcsög, és mostanra teljesen bizonyossá vált, hogy igenis rendelkezik önálló tudattal.
Különben hogyan volna képes újra, és újra kifogni Jimmy emberfeletti erőfeszítésén?
A közlegénynek dilemmája fogan.
Ha tovább gyömöszöl, azzal az egész hajót veszélyezteti.
Az, hogy segítségért kiabáljon, ki van csukva.
Ha nem gyömöszöl, előfordulhat, hogy az áradat elönti a fedélközt, és a legénység fele fenéken csúszva, koponyaalapi törést kockáztatva sem lesz képes érdemben előrehaladni a menekülési útvonalon.
Jimmy hátán hideg sampon csordogál, lábszárát kétes állagú pöttyök tarkítják, szexepilje romokban, manája vészesen lecsökkent, és sehol a közelben egy valamirevaló varázsló, paladin, vagy legalább egy felettes, aki megmondaná, hogy ilyenkor mi a teendő. A közlegény szélsebesen kutat a hosszútávú memóriájában, de a Duguláselhárítás atomtengeralattjárón címet viselő kézikönyv Harci helyzetben, minimális felszereléssel című alfejezete csak nem bukkan fel benne.

Elgondolkodhatunk azon, hogy mi mit tennénk Jimmy helyében.

Ó, persze más helyébe mindig ügyesnek, okosnak, leleményesnek képzeljük magunkat, pedig, ha jobban belegondolunk, valójában, a saját, hétköznapi, fürdőszobai árvizeinkkel sem mindig tudunk mihez kezdeni.

Persze próbálkozunk mi is, keményen, és elszántan, mint Fiktív Jimmy. Bevetjük a gumipumpát, a hagyományos ecetes-forróvizes, vagy sósavas megoldást, esetleg kipróbáljuk a reklámblokkokból már jól ismert, ám ha szükség van rá, az istenért sem jut eszünkbe márkanevű lefolyótisztítókat. Végül azonban, amikor már magunk is megjártuk könyékig a lefolyót, és amikor már nagyon, de nagyon elegünk van abból, hogy minden átmeneti megoldásunk rendre elbukik a lerakodások elleni harcban, talán eszünkbe jut az, ami valós helyzetben egy igazi tengerésznek ezerszázalék, hogy eszébe jut; szakembert hívunk.

Valakit, akinek ez a munkája, valakit, aki ért is ahhoz, amit csinál. Egy profit, akinek gumipumpánál hathatósabb felszerelés áll a rendelkezésére egy makacs fürdőszobai, konyhai, vagy akár kültéri dugulás elhárítására.
Valakit, akinek talán a Duguláselhárítás atomtengeralattjárón című kézikönyv is ott figyel a polcán.

Valakit, akinek soha, semmilyen körülmények között nem jutna eszébe bébialigátort dobni a vécébe.

Forrás: dugulaselharitomester.hu

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

duguláselhárítás fix áron csatorna csőtörés Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás azonnal mosogató dugulás házilag lefolyó dugulás megszűntetése mosdó csőtisztító spirál mosdó dugulása ellen padló lefolyó dugulás olcsó duguláselhárítás csőtörés duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás III.kerület lefolyótisztítók esővíz duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás XV.kerület eldugult mosogató szifon duguláselhárítás falbontás nélkül Lefolyótisztító duguláselhárítás XXII.kerület mosdó dugulása eldugult mosdó tisztító idom Lefolyótisztítás Budapest dugulás mosogató duguláselhárítás házilag Lefolyótisztítás duguláselhárítás V.kerület csatorna tisztítás vízvezeték lefolyó dugulás duguláselhárítás II.kerület dugulás wc mosogató duguláselhárítás csatorna dugulás elhárítás szennyvíz bekötése Dugulás elhárítás lefolyó tisztítás bűzelzáró eldugult padlóösszefolyó lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás Csepel csatornaszellőztetés duguláselhárítás Budapesten mosogató dugulás duguláselhárítás ár duguláselhárítás XVIII.kerület nedves törlőkendő társasház mosogató lefolyó duguláselhárítás duguláselhárító duguláselhárítás VIII.kerület lefolyó dugulás okai csatornakamerázás szennyvíz bekötés mosogatógép Lefolyótisztító szer csatornatisztítás Duguláselhárítás Budapest mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás házilag duguláselhárítás IX.kerület wc dugulás wc lefolyó dugulás megszüntetése csatornatisztítás házilag wc lefolyó dugulás duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület wc duguláselhárítás házilag wc csésze lefolyó lejtése duguláselhárítás XI.kerület wc duguláselhárítás eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás XIII.kerület csatorna dugulás duguláselhárítás VI.kerület vízvezeték szerelő dugulás elhárítása duguláselhárítás XXI.kerület szennyvízhálózat Eldugult WC duguláselhárítása szennyvízcsatorna mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás XII.kerület mosogató lefolyó tisztítása kellemetlen szagok dugulás megszüntetése csatornaszag lefolyó duguláselhárítás mosogató lefolyó dugulás padlóösszefolyó mosdó lefolyó dugulás megszűntetése padlószifon lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás VII.kerület dugulások eldugult mosogató Budapest duguláselhárítás XIX.kerület mosogató duguláselhárítás árak Lefolyótisztítás házilag vízvezeték szerelés lefolyó tisztítása házilag olcsó csatornatisztítás csatornaszag megszüntetése dugulás elhárítás Budapest búraszifon Árak akciós duguláselhárítás Eldugult WC lefolyó duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás 6.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás 10. ker dugulás Budapest duguláselhárítás bontás nélkül
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés