Eldugult padlóösszefolyó

Eldugult padlóösszefolyó tisztítása

Eldugult padlóösszefolyó tisztítása, sok esetben házilag is megoldható. Abban az esetben amikor a padlóösszefolyó vízgyűjtő tartályába idegen tárgy kerül vagy lerakódás alakul ki az házilag is könnyen eltávolítható. A leggyakrabban a fürdőszoba takarításakor, felmosásakor esetleg festés után észrevétlenül belekerülő por és szöszök lerakódhatnak, sokszor iszapszerű lerakódást produkálva. Amikor a kád vagy a mosdó lefolyója is rá van csatlakoztatva a padlóösszefolyóra, a fürdés és tisztálkodás során a lefolyó csövébe került hajszálak és szőrszálak szintén elakadhatnak a padlóösszefolyó szifon részében. Addig amíg a lerakódás és a dugulás nem a lefolyó csövekben alakul ki, hanem a szifonban azt a padlóösszefolyó rács eltávolítása után saját kezűleg is eltávolíthatjuk. Húzzunk kezünkre gumikesztyűt és a szifon alján összegyűlt iszapot és darabos lerakódást eltávolíthatjuk, kiemelhetjük. Ezáltal újból átjárható és tiszta lesz a padló összefolyó szifon.

 

Eldugult padlóösszefolyó dugulás elhárítása

Padlóösszefolyó tisztítás, padlószifon dugulás megszüntetése

Bűz kellemetlen szag árad a padlóösszefolyó szifonból

Amikor kellemetlen szag – bűz árad a padló szifonból azt több dolog is okozhatja. A leggyakoribb, hogy a padló szifonra nincs rákötve fogyasztó vezeték, azaz nem folyik át rajta a mosdó vagy a kád szennyvize, hanem csak a fürdőszoba burkolatára fürdés, mosás következtében kijutó fröccsenő víz elvezetésére szolgál. Ezért nincs rendszeresen átfolyó víz a padló szifonon, így ha nincs víz utánpótlás idővel kiszárad, elpárolog a bűzzárt szolgáló víz és a csatornahálózat felől vissza tud jutni a csatornaszag. Csatorna szag alakulhat ki akkor is ha a régi típusú padlószifon tisztító dugója, csatornatisztítás után nem kerül vissza a helyére. A tisztító dugót pótolni tudjuk egy parafa dugó befaragásával, így megszüntethetjük a csatorna bűz visszaáramlását. Abban az esetben is kellemetlen csatornaszag áramlik a helységbe, ha a kiszellőző vezeték vagy a légbeszívó szelep hiánya miatt vákuum keletkezik a szennyvíz csatorna ejtő vezetékében és az képes kiszippantani a szifonokból a bűz visszaáramlását megakadályozó vizet. Sok esetben dohos szag és ázás okozója, ha a padlóösszefolyó beépítésekor a padló szifon nem lett kimagasítva a padló burkolat szintjéig, az erre a célra kialakított toldó csővel vagy sima 110-es PVC- lefolyócsővel. Amikor a lerakodások miatt megemelkedik a víz a padlóösszefolyó szifonjában az túlcsordulhat és a födémbe kerülhet a víz ami sok esetben a födém átázásához vezethet, illetve a nem szűnő nedvesség miatt dohos szag alakul ki.

Padlószifon kiszáradása

Napjainkban újabb és korszerűbb padlószifonokat választhatunk és építhetünk be fürdőszobánk vízelvezetésére. Az egyágú vízutánpótlás nélküli pipás bűzzárral rendelkező padlóösszefolyó kiszáradás okozta csatornaszag kialakulását megelőzhetjük a speciálisan erre az esetre kifejlesztett szárazon záró, pipa beépítésével amiben egy bűzelzáró golyó biztosítja és akadályozza meg a szagok visszajutását a helységbe.

Padlóösszefolyó, zuhany lefolyó

Eldugult padlóösszefolyó tisztítása

Padlóösszefolyó dugulás elhárítása

Sok esetben hiszik a lakástulajdonosok, hogy a fürdőszobai padlóösszefolyó dugult el amikor a padlószifonon keresztül visszaáramlik a szennyvíz és ellepi a fürdőszoba burkolatát. Pedig az esetek többségében a lefolyó alapvezeték dugulása miatt folyik vissza, és nem folyik el a szennyvíz. Amikor a csatorna alapvezeték dugul el, a házi módszerek és praktikák már kevés sikerrel alkalmazhatóak. Sokan megpróbálják kézi duguláselhárító spirál használatával megszüntetni a kialakult csatorna dugulást, de ezen eszköz használata csak kisebb lerakódások és dugulás megszüntetésére alkalmas. A teljesen eldugult vagy lerakódót csatorna vezetékek sikeres dugulás elhárításához a sokkal hatásosabb gépi csatornatisztító gépre és a hozzá való gépi csatornatisztító spirálra lesz szükség. Ha nehezen folyik el a víz, vagy visszajön a szennyvíz a padlószifonon hívjon azonnal. A padlószifon duguláselhárítását is kedvező áron végezzük.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

mosogató lefolyó tisztítása csatorna csőtörés duguláselhárítás XIX.kerület mosogató duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás elhárítás mosdó dugulása vízvezeték szerelő eldugult mosogató szifon duguláselhárítás XXI.kerület lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás 7.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása mosogató lefolyó dugulás lefolyó tisztítás wc lefolyó dugulás megszüntetése eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás bontás nélkül bűzelzáró dugulás elhárítás Budapest akciós duguláselhárítás duguláselhárító duguláselhárítás azonnal mosogató dugulás Budapest mosogató duguláselhárítás nedves törlőkendő duguláselhárítás IV.kerület lefolyó mosdó duguláselhárítás házilag lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül lefolyó dugulás megszűntetése vízvezeték szerelés lefolyó lejtése dugulás elhárítása mosdó Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás XXII.kerület kellemetlen szagok dugulás Budapest tisztító idom eldugult mosdó mosogatógép csatorna dugulás elhárítás mosogató lefolyó dugulás vízvezeték Eldugult WC Eldugult mosogató duguláselhárítása csatornaszellőztetés duguláselhárítás XII.kerület Lefolyótisztító duguláselhárítás VII.kerület búraszifon duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás VIII.kerület olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás 10. ker mosdó lefolyó dugulás megszűntetése olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás II.kerület csőtisztító spirál duguláselhárítás XIV.kerület dugulás megszüntetése Lefolyótisztító szer dugulások lefolyó duguláselhárítás csatorna dugulás Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás árak Lefolyótisztítás Budapest csatornatisztítás házilag duguláselhárítás XX.kerület mosogató dugulás házilag esővíz mosogató duguláselhárítás XIII.kerület Árak duguláselhárítás XXIII.kerület szennyvízhálózat duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás XVII.kerület wc csésze padlóösszefolyó szennyvízcsatorna Eldugult WC duguláselhárítása padló lefolyó dugulás wc duguláselhárítás duguláselhárítás csatornakamerázás Lefolyótisztítás dugulás wc csatornaszag megszüntetése szennyvíz bekötése csatornaszag csatorna tisztítás lefolyó dugulás okai duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás I.kerület eldugult mosogató mosdó dugulása ellen Dugulás elhárítás duguláselhárítás ár szennyvíz bekötés duguláselhárítás VI.kerület padlószifon mosdó lefolyó dugulás csatornatisztítás duguláselhárítás XVIII.kerület lefolyó dugulás wc lefolyó dugulás duguláselhárítás X.kerület lefolyótisztítók wc dugulás duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás fix áron Duguláselhárítás Budapest csőtörés társasház duguláselhárítás V.kerület wc duguláselhárítás házilag
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés